Problemi sa strujom i USB hub-om

poruka: 9
|
čitano: 4.587
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Zamolio bih za savjet.

Imam USB hub sa vlastitim napajanjem... Kada zgasim racunalo (desktop PC) i cak iskopcam kabel od napajanja od racunala... Ostali usb uredjaji (koji su spojeni direktno, cak na drugi USB kontroler. Naime hub je spojen na dodatnu PCI usb kontroler karticu) i dalje imaju struju!!!!

Te se cak ventilator od procesora periodicno(u pravilnim razmacima.. tipa svako 5 sekundi) lagano zavrti, par stupnjeva, vise kao trzaj.

O cemu se radi?! Zasto struja od hub-a probija nazad na maticnu? Da li je to normalno?

(Hub je tek kupljen: http://www.logilink.com/showproduct/UA0124.htm?seticlanguage=en)

Jos jedna napomena.. to se cak dogadja ako na usb hub-u zgasim prekidac(off)?! Znaci ne gori vise ledica od hub-a... 

Moram iskopcati punjac od hub-a da bi prestalo

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 18:08 (Ivan-ST).

0 0 hvala 0
16 godina

Prije svega, na tvojem bih mjestu hub isprobao na drugom računalu (prijatelj, brat, sestra, ...), da vidiš kako se tamo ponaša. Ako se isti problem pojavljuje, odnesi hub nazad u trgovinu i traži zamjenu. Ako se na drugim računa(ima)u ne događa isti problem, možda ti USB ulaz na koji je spojen probija na matičnu ili je upaljen wake on USB u BIOSu (to možeš čak i prije bilo čega provjeriti). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ustanovio sam sada voltmetrom da hub ima konstantni napon od 5 V na konektoru koji ide u komp.

Pokusao sam sa drugim takvim istim novim hub-om i jednako se ponasa. Tako da mislim da nije greska na uredjaju nego je tako dizajniran.

Sada se postavlja pitanje zasto je tako dizajniran, koja je svrha toga? ... Te da li to steti racunalu? Pretpostavljam da da...

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Imam isti ovakav problem, samo je drugačiji hub u pitanju...

Može li to štetiti ploči?

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam sličan problem sa ovim USB hub-om sa slike. Ukopčavam ga direktno u USB utor na matičnoj (na stražnjoj ploči kućišta). Čim ukopčam adapter u struju, svijetli mi na kućištu konstantno HDD lampica. Kad uključim PC sve je normalno, hub je prepoznat, mogu na njega spojiti što hoću. Ali onda kad ugasim PC, ostaju konstantno svijetliti i HDD lampica i power on lampica. Kad isključim iz struje USB hub, sve se vraća u normalu. Što sad da ja radim? Je li ovo uopće normalno? Ne razumijem kako mogu konstantno svijetliti te lampice ako PC uopće ne radi samo zato što je USB hub u struji...

powered USB hub powered USB hub
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problemi sa strujom i USB hub-om
diskDEfragmenter kaže...

Imam sličan problem sa ovim USB hub-om sa slike. Ukopčavam ga direktno u USB utor na matičnoj (na stražnjoj ploči kućišta). Čim ukopčam adapter u struju, svijetli mi na kućištu konstantno HDD lampica. Kad uključim PC sve je normalno, hub je prepoznat, mogu na njega spojiti što hoću. Ali onda kad ugasim PC, ostaju konstantno svijetliti i HDD lampica i power on lampica. Kad isključim iz struje USB hub, sve se vraća u normalu. Što sad da ja radim? Je li ovo uopće normalno? Ne razumijem kako mogu konstantno svijetliti te lampice ako PC uopće ne radi samo zato što je USB hub u struji...

I ja imam isti takav hub sa ebaya i problem postoji kada je kabel od huba ukljucen u komp a adapter od huba u struju. Ja sam umjesto adaptera koji ide u struju stavio usb prikljucak tj. oba kabela imaju usb prikljucak na kraju. Problema vise nema jer nema stalnog napona kojeg je stvarao adapter, jer kada se komp ugasi svi portovi se gase i hub se gasi.

Never let a computer know you're in a hurry.
15 godina
neaktivan
Re: Problemi sa strujom i USB hub-om
IVOX kaže...

I ja imam isti takav hub sa ebaya i problem postoji kada je kabel od huba ukljucen u komp a adapter od huba u struju. Ja sam umjesto adaptera koji ide u struju stavio usb prikljucak tj. oba kabela imaju usb prikljucak na kraju. Problema vise nema jer nema stalnog napona kojeg je stvarao adapter, jer kada se komp ugasi svi portovi se gase i hub se gasi.

Da, to je dobro rješenje, samo nervira me zašto taj problem uopće postoji. Kad kupiš hub, ima raditi kako treba i točka, a ne propuštati struju kroz cijeli PC...

Ja sam tome malo drukčije doskočio. Imam UPS na kojem mogu namjestiti da pojedine utičnice propuštaju struju samo onda kad je PC uključen. I onda kad isključim PC, UPS nakon 2 sekunde prekida dovod struje u ostale utičnice koje su samo pod prenaponskom zaštitom.

Ali svejedno me strah da možda taj adapter od USB hub-a šteti PC-u kad tako propušta napon, pa sam to sve ipak odspojio i spremio...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 13:27 (diskDEfragmenter).
15 godina
neaktivan

Mislim da bi rješenje bilo prekinuti crvenu odnosno plus liniju prema računalu.

Komunikacija bi i dalje išla preko GND, D+ i D-, a uređaji bi se napajali putem adaptera koji je spojen na hub. Tad se struja nebi vračala nazad u PC.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina

imam problem sa istim usb hubom na slici gore. ustekam usb hub u komp iza na kucistu i ustekam ga na vanjsko napajanje i napon mi je 5.04v, ali cim ustekam eksterni hard ili tablet, napon padne na 4.85v i nece mi nista ucitati vise. jel zna netko mozda u cemu je problem ili se susreo s tim problemom i kako ga je rijesio? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice