Dobio sam IBM-ov komp iz serije NetVista. Stariji je. Ima Pentium III na 1GHz, neku nvidijinu grafičku (ne znam točan model zato šzo ne piše), 30GB HDD-om, CD-ROM-om, disketnim pogonom i 2x64MB SDRAM-a (PC 133). Na njemu nema OS-a.
Htio sam za početak instalirati Windowse 2000. I krenulo je OK. Prvo sam ga temeljito formatirao i sve je dobro prošlo. Nakon formatiranja je počeo kopirati datoteke na disk iz kojih bi kasnije instalirao sustav. I onda restart. Nakon toga, kada se Windowsi počnu pokretati (nije se još niti instalirao), slika jednostavno nestane, a komp se zaledi. Da provjerim da li reagira uopće, pokušavam ugasiti numlock na tastaturi, ali koliko god ja puta pritiskao, lampica je upaljena.
Promijenio sam 3 grafičke kartice plus ovu integriranu na ploči, ali rezultat je jednak. Pokušavao sam podesiti sve moguće postavke u BIOS-u, ali ni to nije pomoglo. I dva monitora sam promijenio (obadva provjereno rade), ali učinak je isti.
Onda sam pokušao instalirati XP i Linux (Damn Small Linux), ali ništa. Linux sam prvo htio pokrenuti preko CD-a, ali slika u jednom trenutku jednostavno nestane. Čak sam i bateriju na ploči zamijenio, i 5 RAM modula sam zamijenio, ali ništa.
Ponekad me stvarno iznenađuje. Npr. kad ulazim u BIOS, zna zapištati i napisati "Keyboard error" a ja bez problema šećem po BIOS-u.
Da li netko ima kakvu ideju što da probam napravit? Hvala