Problemi sa slikom na ekranu

poruka: 4
|
čitano: 1.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Malo blesav naziv teme ali vjerujem da ne smeta. Ali da prijeđem na stvar.

Dobio sam IBM-ov komp iz serije NetVista. Stariji je. Ima Pentium III na 1GHz, neku nvidijinu grafičku (ne znam točan model zato šzo ne piše), 30GB HDD-om, CD-ROM-om, disketnim pogonom i 2x64MB SDRAM-a (PC 133). Na njemu nema OS-a.
Htio sam za početak instalirati Windowse 2000. I krenulo je OK. Prvo sam ga temeljito formatirao i sve je dobro prošlo. Nakon formatiranja je počeo kopirati datoteke na disk iz kojih bi kasnije instalirao sustav. I onda restart. Nakon toga, kada se Windowsi počnu pokretati (nije se još niti instalirao), slika jednostavno nestane, a komp se zaledi. Da provjerim da li reagira uopće, pokušavam ugasiti numlock na tastaturi, ali koliko god ja puta pritiskao, lampica je upaljena.
Promijenio sam 3 grafičke kartice plus ovu integriranu na ploči, ali rezultat je jednak. Pokušavao sam podesiti sve moguće postavke u BIOS-u, ali ni to nije pomoglo. I dva monitora sam promijenio (obadva provjereno rade), ali učinak je isti.
Onda sam pokušao instalirati XP i Linux (Damn Small Linux), ali ništa. Linux sam prvo htio pokrenuti preko CD-a, ali slika u jednom trenutku jednostavno nestane. Čak sam i bateriju na ploči zamijenio, i 5 RAM modula sam zamijenio, ali ništa.
Ponekad me stvarno iznenađuje. Npr. kad ulazim u BIOS, zna zapištati i napisati "Keyboard error" a ja bez problema šećem po BIOS-u.

Da li netko ima kakvu ideju što da probam napravit? Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi sa slikom na ekranu

To je jako stara mašina i ko zna što bi sve moglo biti neispravno. Ja sam ovih dana upravo "riješio" jednu sličnu PIII mašinu. Mjenjao sam sve živo i nakon bezbroj pokušaja i kombinacija, instalacija XP-a je prošla kada sam zamijenio HDD. Dakle probaj stavit neki drugi hard.

17 godina
neaktivan
RE: Problemi sa slikom na ekranu

MAlo glupo al ima li tajj komp integrisanu i dodatnu graficku karticu? Ako ima dodatnu mozda ti u nekom momentu prebaci na integrisanu pa zato nemas slike.

16 godina

Hmmm, mislim da je hard ispravan, ali probat ću pa javim.

Inače, komp ima integriranu. I nju sam isto probao, jer sam u početku mislio da je krepao AGP port. Ali ni to nije pomoglo. Ukupno sam isprobao integriranu, te jednu ATI Radeon 7500, tu jednu Nvidijinu što je bila u tom kompu, te dvije stare. ATI 3D Rage i neku prastaru S3 Trio 3D/2X.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice