Problemi sa novom GTX560

poruka: 57
|
čitano: 4.879
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problemi sa novom GTX560

pozdrav, evo imam grafulju vec 2 mjeseca...u zadnjih 4 dana, mi se 2 puta zamrzla slika na kompu, prvi put u full screenu na youtubeu, drugi put dok sam bio na forumu, dakle, nije se uopce opterecivala (nisam igrao), temperatura joj je oko 30 stupnjeva..

evo slikao sam mobitelom kako izgleda kad se zamrzne, po ekranu dodju nekakve cudne šarene tockice..

dal bi se trebao zabrinut? dal je to hardverskog il softwareskog karatkera? dal bi trebao graficku dat na servis pod garancijom?
hvala

TiONiO

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problemi sa novom GTX560
Tionio kaže...

pozdrav, evo imam grafulju vec 2 mjeseca...u zadnjih 4 dana, mi se 2 puta zamrzla slika na kompu, prvi put u full screenu na youtubeu, drugi put dok sam bio na forumu, dakle, nije se uopce opterecivala (nisam igrao), temperatura joj je oko 30 stupnjeva..

evo slikao sam mobitelom kako izgleda kad se zamrzne, po ekranu dodju nekakve cudne šarene tockice..

dal bi se trebao zabrinut? dal je to hardverskog il softwareskog karatkera? dal bi trebao graficku dat na servis pod garancijom?
hvala

Probaj stavit najnovije drivere i za grafičku i za matičnu (chipset) pa budeš vidil, koji browser koristiš, da nije možda tu neki problem oko toga, probaj s drugim browserom (chrome ili mozilla ili opera) pošto si oba puta bio na internetu kad se to dogodilo, napravi update ili reinstall windowsa, ako ništa ne pomogne nosi grafičku na garanciju.

EDIT: Ovo kaj vidim na ovoj tvojoj sliki koju si stavil, te točkice koje se pojavljuju su artefakti, to bi značilo da je grafa otišla u k... i trebalo bi ju mijenjat, odnosno nosit na garanciju.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 16:57 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Problemi sa novom GTX560

Reinstall drivers :)

maniac
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problemi sa novom GTX560

slican problem samo meni kad gledam na youtube video i stavim na full screen pocne bacat crte uvijek roze , driveri up to date, probo sam i reinstall al nista, a kad gledam na nekom drugom browseru ne radi mi to znaci google chrome ima nekih problema il ja imam problema s chromom xd 

Sačuvaj me bože HR kulture i srpskog junaštva
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
CroatianRacer kaže...

slican problem samo meni kad gledam na youtube video i stavim na full screen pocne bacat crte uvijek roze , driveri up to date, probo sam i reinstall al nista, a kad gledam na nekom drugom browseru ne radi mi to znaci google chrome ima nekih problema il ja imam problema s chromom xd 

A to sam ja mislil, neka proba pa bude vidil.

Valentin
16 godina
neaktivan
Problemi sa novom GTX560

Može bit i do drivera, dok sam imao GTS 450 znao sam dobivat roze i zelene crtice po ekranu pa poruku driver stoped responding. I vraćanje na starije drivere je riješilo problem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 19:27 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja nemam tu poruku jednostavno mi to nekad bude i gotovo ma mene bk za to :D sve ostalo radi a to mi je najmanji problem otvorit mozilu ili explorer

16 godina
Problemi sa novom GTX560

ne, al fora je u tome sto ubiti 90% rada na kompu mi je na internetu..
dignuo sam nedavno novi windows, pa mi se neda jos stavljat browsere tako da imam IE..
drivere sam neki dan updateao..sad se nemogu sjetit dal se prvi put pojavilo to prije novih il poslije novih drivera..

do sad sam imao GT7300 jer ubiti se ne igram na kompu, a posto mi je ona crkla, onda sam kupio malo jacu da mi gura narednih 5-6 godina kao sto je i 7300 gurala :)
medjutim, ovo me sad ljuti

zvao sam ADM i rekli su da im posaljem grafu i da cu dobit novu, samo to je opet 100kn troška jer moram slat postom, a mozda nije do grafe nego do drivera...garancija jos vrijedi godinu dvije (neznam tocno) imam vremena jos testirat, mozda dodju novi driveri uskoro pa cemo vidit (svako toliko dolaze novi)

EDIT: DUBOKO SE NADAM DA MI ONI U SERVISU NEMOGU VIDIT DALI SAM JA OVERCLOCKIRAO GRAFU, JER NORMALNO, SA TAKVOM GRAFOM SE MORA VIDIT KAKO RADI NA MAXIMUMU, NEMOJTE REC DA BISTE ODOLILI :)
UGL. TO SA GLEDAO PRVA 2 DANA, od tada nije nikad vise bila overclockata jer mi se prvenstveno neda instaliravat onaj asus pu tweak i ne igram se prezahtjevno, tako da se duboko nadam da mi to nece stvarat problema? dal postoji mogucnost da oni to saznaju i ne uvaze mi garanciju?

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 21:20 (Tionio).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problemi sa novom GTX560

Gle imamo istu graficku zadnji driveri su sljedeci: 296.10, ja sam ih instalirao 20.3.2012.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problemi sa novom GTX560

Nece skuziti da si ocao karticu.Pravi se glup ako pitaju ista u vezi toga.

clock2much

0 0 hvala 1
14 godina

To sasvim sigurno nije do drivera. Šalji grafu na rejlamaciju i amen, nemaš šta drugo raditi. Neće oni ni pitat jesi clockao šta kad znaju da to nemogu dokazat.

15 godina
neaktivan

pa neznam bas jer imamo isti problem tocno na full screenu na youtube-u , šta bi i ja trebao svoju slat ? ne pa probaj reinstalirat browser. meni igrice sve sljaka odlicno al youtube video neki bude to i gotovo (na google chrome) .

15 godina
neaktivan
Problemi sa novom GTX560

dali moj proc i grafa odgovaraju?? pheonm II 955 be 3.20 i palit gtx 560? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CroatianRacer kaže...

dali moj proc i grafa odgovaraju?? pheonm II 955 be 3.20 i palit gtx 560? 

Da, tvoj ju hrani super.Sigurno nije botleneck.

clock2much
14 godina
Problemi sa novom GTX560

Evo da i ja javim da imam istu situaciju sa svojom gtx 560, prije bi rekao da je to softwerski problem jer u igrama normalno funkcionira

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i sori sto gnjavim mozes mi pojasnit sta je to tocno botleneck? u cemu je problem ako je botleneck?

Absu: ja mislim da je problem u ovim najnovijim driverima. jer sa starijima mi se to nije desavalo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 23:07 (CroatianRacer).
14 godina
Problemi sa novom GTX560

Botleneck je pojam koji na hrvatskome znaci usko grlo.Dakle procesor moze biti usko grlo za grafu, dakle nedovoljno snazan da pogura karticu(GPU) pa nije iskoristena u potpunosti.I onda se dogadaju i frame dropovi pa nije ugodno igrati.

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

okej hvala ti :) a ovo je sad ja mislim definitivno greska u driveru. tako da sjedimo i cekajmo dobro je dok nam igre rade :D 

14 godina
odjavljen
Tionio kaže...

ne, al fora je u tome sto ubiti 90% rada na kompu mi je na internetu..
dignuo sam nedavno novi windows, pa mi se neda jos stavljat browsere tako da imam IE..
drivere sam neki dan updateao..sad se nemogu sjetit dal se prvi put pojavilo to prije novih il poslije novih drivera..

do sad sam imao GT7300 jer ubiti se ne igram na kompu, a posto mi je ona crkla, onda sam kupio malo jacu da mi gura narednih 5-6 godina kao sto je i 7300 gurala :)
medjutim, ovo me sad ljuti

zvao sam ADM i rekli su da im posaljem grafu i da cu dobit novu, samo to je opet 100kn troška jer moram slat postom, a mozda nije do grafe nego do drivera...garancija jos vrijedi godinu dvije (neznam tocno) imam vremena jos testirat, mozda dodju novi driveri uskoro pa cemo vidit (svako toliko dolaze novi)

EDIT: DUBOKO SE NADAM DA MI ONI U SERVISU NEMOGU VIDIT DALI SAM JA OVERCLOCKIRAO GRAFU, JER NORMALNO, SA TAKVOM GRAFOM SE MORA VIDIT KAKO RADI NA MAXIMUMU, NEMOJTE REC DA BISTE ODOLILI :)
UGL. TO SA GLEDAO PRVA 2 DANA, od tada nije nikad vise bila overclockata jer mi se prvenstveno neda instaliravat onaj asus pu tweak i ne igram se prezahtjevno, tako da se duboko nadam da mi to nece stvarat problema? dal postoji mogucnost da oni to saznaju i ne uvaze mi garanciju?

U ADM ti oni poštarinu plaćaju u slučaju štete!

Meni RAM nije radio i slao sam na njihov trošak!

I want to taste you but your lips are venomous poison!
13 godina
neaktivan
Problemi sa novom GTX560

drajveri su vam novi losi, ja iman gtx 560 ti i nakon instalacije ovih novih drivera mi se dogodilo da sve postaje rozo na youtubeu hd full.. vratia sam stare i sad je sve super, s tim da pri vracanju starih obavezno izbrisat registry jer bez toga ni sa starima nakon stavljanja novih nece radit :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 23:41 (cokic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Problemi sa novom GTX560

Driver sweeper

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Problemi sa novom GTX560

Možda zbog PCI konektora na grafi??Il preslabo napajanje?

maniac
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne, dosli smo do zakljucka da su novi driveri sjeb*** citaj malo. 

15 godina
neaktivan
CroatianRacer kaže...

ne, dosli smo do zakljucka da su novi driveri sjeb*** citaj malo. 

Meni zadnji rade savršeno, probao u 10 igara skoro. Grafa iz potpisa.

Ovo gore je možda, ali samo možda do drivera. Može zaista biti i oštećena grafa uslijed prenaprezanja napona i iskušavanja OC mogućnosti do ibera.

I moja PoV je clockana uz minimalni pomak napona, temperature su 1c pomaknute, gotovo u razini greške mjerenja, vent mrvu pojačan, custom profil vrtnje, i svi sretni. Nadam se dugom sretnom radu.

Moraš znati i da GTX560 tj. Ti ne reagiraju baš najbolje nakon određenog dizanja napona, pogotovo ako nemaš kakvo bolje hlađenje ili custom profil vrtnje. Možda se dešavalo neko vrijeme da se grafa pacala i pržila u loadu a da ti to nisi ni znao jbg. Ne bi bio prvi da je clockao a nije pojačao vent, ili ju jednostavno Auto postavke venta nisu adekvatno hladile + OC, ko zna..

Treba biti oprezan sa clockanjem, i raditi ga postepeno. Obično je razlika nekog optimuma i maksimuma samo utoliko što ti kartica na max oc-u prije vrisne, a sa aspekta performansi pomaci su mizerni, i totalno neisplativi. Govorim ti to nakon preko 40 korištenih graf. kartica..

iznenađen i uvređen!
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 15:05 (thedream).
15 godina
neaktivan
Problemi sa novom GTX560

ja sam poceo imat problema i sa igricama, ja sam ju kupio polovnu preko foruma i nikad nije klokana a ja je isto nikad nisam klokao vec sam samo drk** brzinu ventilatora al sad se vracam na 285.62 drivere pa cemo vidjet ako bude problema via servis :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problemi sa novom GTX560

imam ASUS-ovu verziju graficke, koja ne da je hladna, nego se bojim ju taknut da mi se prst ne zaledi :)
stvarno joj je hladnjenje izvanredno, a kad sam ju ta 2 dana klokao, onda je bilo otvoreno kuciste i ventilator na manual modu ukljucen na 100%, temperatura nije prelazila 50 stupnjeva!!

tako da, to sigurno nije, al koliko vidim, do drivera je jer ocito nisam jedini! :)
ajde vidicemo kako ce se dalje stvari odvijat :)

TiONiO

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problemi sa novom GTX560

Ma to je super hladnjak, imao sam ga davno na GTX460 TOP. Ni sam ne znam kako se može pregrijati s njim, a da ju korisnik ne zakolje..

Daj Bože da je do drivera, držim fige! {#}

iznenađen i uvređen!
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 16:17 (thedream).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Problemi sa novom GTX560

Trenutna verzija drivera 285.62 sve radi kako bog zapovijeda , za mene je ocito problem u driverima, a moguce i za ostale

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problemi sa novom GTX560

moguce da je stvarno do drivera, samo neznam kako da to testiram, evo vec jedan cijeli dan mi se to nije desilo...neznam kako da natjeram grafu da mi se zamrzne...pa da probam stavit stare drivere

TiONiO

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problemi sa novom GTX560

probaj gledat neki video full hd na youtube , al desit ce ti se ocito kad tad tako da stavi stare drivere moja preporuka :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice