Problemi s kompjuterom

poruka: 4
|
čitano: 2.077
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problemi s kompjuterom

Imam ja par problema,idemo otpočetka kada palim kompjuter

1:kada upalim kompjuter piše mi IDE scan  Firmare is not ready,nikako nemogu skužiti u čemu je ovdje greška.

2:nakon što sam kupio matičnu imao sam malo IDE kontektora(imam 1 cd rom,2 dvd rom) na matičnoj pa su mi na jedan pci ulaz stavili karticu na kojoj su još dva takva ulaza I sad mi ne rade ta dva koja su spojena na tu karticu.Jedan mi uopće ne radi a drugom mogu otvoriti ladicu za cd-e ali kada stavim cd unutra uopće ga ne učitava,čak ga nema u my computeru kao optički uređaj.

3:Ovaj treći dvd-room mi ne učitava prazne dvd-e ili cd-e, a na drugim kompjuterima cd učitava,znači cd-ei su dobri,a kada idem pržiti sve je normalno,prvi ripa na hard i kada stavim drugi cd(prazni)sve je normalno.

4:u kompjuteru imam 2*1 gb kingstonove 800 mhz memorije,i imam još jednu gigabajtnu memoriju ali joj neznam na koliko je mhz(čini mi se da je na 66 Mhz).Dali če te dvije memorije raditi skupa ako ih stavim zajedno.

5:Jednom sam igrao kompjuter dok je grmilo i bio na internetu,i taman idem sve pogasiti kada sijevne i meni ugasi komp.Drugi dan idem na internet i piše mi modem removed,ja ga izvadim i ponovo stavim,opet isto,stavim ga na drugi pci slot ali opet ne radi.Dali je moguće da je kada je sijevnulo i meni ugasilo kompjuter pokvarilo modem.

To je par grešaka u mome kompu,ako nađem još koju napisati ću ovdje.Cool

Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi s kompjuterom

za ovo peto...vjerovatno je grom pogodio negdje u mrezu, sto ti je sprzilo modem...to se i meni desilo...

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi s kompjuterom

2: - zna se dogoditi da windows-i ne upare dobre drivere sa kontrolerom ili da povuku neke "novije" sa windows update centra pa to ne radi. jednostavno odi u device manager pronadji IDE controller i probaj roll back drivers, isto tako probaj otvoriti komp i izvaditi i ponovo staviti taj IDE contoller natrag - mozda si nekad slucajno malo iscupao contoller iz lezista.

4: prvo cisto sumnjam da je memorija od 66 mhz, ali ako i stvarno je onda je nemoj ugrađivati jer tvoja maticna 99% ne podrzava tako sporu memoriju, a i ako podrzava onda maticna automatski radi sa svim memorijama na istoj frekvenciji (brzini) jednako, tako da bi ti onda sve memorije sa 800Mhz pocele raditi na 66Mhz, sto nikako ne bi zelio.

3: mozda program s kojim przis nije dobro postavljen, npr. ako koristis Neru, moras paziti da pri odabiru medija na koji przis ne odaberes krivo (ako przis na cd onda nemoj odabrati DVD i obrnuto jer nece htjeti prziti - znam da je glupo sto ovo pisem al nikad neznas)

1: ovo prvo ti se moze vezati na tvoje pitanje br. 2, jer ako controller nije dobro ustekan maticna moze vuci dio podataka i onda se bolkirati kad ne dobije sve.

Why make something easy way, when there is hard way
16 godina
neaktivan
Problemi s kompjuterom

2:već sam probavao izvaditi controller i staviti natrag ali opet neće,probavao sam ga staviti i u drugi pci utor ali svejedno neće

4:memorija je na 666Mhz(oprostite zabunio sam se a nisam niti gledao poslije)

3:nije u tome problem nego meni neće učitavati prazne cd,dvde(kada ga stavim u cd rom a kada ne pržim) a kada pržim onda je sve normalno,lijepo ripa prvi cd stavim drugi prazni i učita ga normalno

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice