Imam ja par problema,idemo otpočetka kada palim kompjuter
1:kada upalim kompjuter piše mi IDE scan Firmare is not ready,nikako nemogu skužiti u čemu je ovdje greška.
2:nakon što sam kupio matičnu imao sam malo IDE kontektora(imam 1 cd rom,2 dvd rom) na matičnoj pa su mi na jedan pci ulaz stavili karticu na kojoj su još dva takva ulaza I sad mi ne rade ta dva koja su spojena na tu karticu.Jedan mi uopće ne radi a drugom mogu otvoriti ladicu za cd-e ali kada stavim cd unutra uopće ga ne učitava,čak ga nema u my computeru kao optički uređaj.
3:Ovaj treći dvd-room mi ne učitava prazne dvd-e ili cd-e, a na drugim kompjuterima cd učitava,znači cd-ei su dobri,a kada idem pržiti sve je normalno,prvi ripa na hard i kada stavim drugi cd(prazni)sve je normalno.
4:u kompjuteru imam 2*1 gb kingstonove 800 mhz memorije,i imam još jednu gigabajtnu memoriju ali joj neznam na koliko je mhz(čini mi se da je na 66 Mhz).Dali če te dvije memorije raditi skupa ako ih stavim zajedno.
5:Jednom sam igrao kompjuter dok je grmilo i bio na internetu,i taman idem sve pogasiti kada sijevne i meni ugasi komp.Drugi dan idem na internet i piše mi modem removed,ja ga izvadim i ponovo stavim,opet isto,stavim ga na drugi pci slot ali opet ne radi.Dali je moguće da je kada je sijevnulo i meni ugasilo kompjuter pokvarilo modem.
To je par grešaka u mome kompu,ako nađem još koju napisati ću ovdje.
Unaprijed zahvaljujem na pomoći.