Problemi kod paljenja racunala

poruka: 12
|
čitano: 1.894
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz svima,

Imam problem vec duze vrijeme, komp radi super ali kad ga ugasim ponekad se nece ponovo upaliti nego ga moram resetirati ponekad i vise puta da bi se konacno pokrenuo, a ponekad se cak i ugasi pa upali kao ono kad overclockate procesor u biosu i dalje normalno radi. Procesor sam overclockao(s 3.0 na 3.4) jedanput ali bez promjena voltaze i radio je super bez promjena u temperaturi no kad mi se to pocelo dogadjati stavio sam natrag na deufalt. Kasnije sam primjetio ako ga ne resetiram odma kad se nece pokrenuti cuje se jedan dugi i 2 kratka bipa i ako ga dalje ostavim cujem zvuk da je doslo u windowse a nema slike tako da sam gotovo siguran da nije proc nego graficka jer ako je u windowsima a nema slike moze biti samo grafa ili? i da, kad nema slike i komp radi graficka je hladna ko da se nije pokrenula a cooler na njoj radi(grafu nisam clockao). Ja mislim da je graficka ili mozda cak maticna...to se najcesce dogadja kad hocu komp pokrenuti sa sleepa ono u visti i w7 sleep da se sve ugasi i to ali ponekad i kada ga bas ugasim.

moja konfiguracija je:

GA-ep45-ud3r

e8400 - 3.0GHz

powercolor hd4870 - 512mb (custom cooler i clockirana tvornicki)

RAM buffalo 4Gb 800MHz (znam da je sranje ali druge su mi prodali pred nosom kingmaxove :P)

HDD seagate 300gb

napajanje: chieftek cft-650a-12b 650W

i uz to tu je najveci problem VEMIL!!!! di mogu reklamirati komponente kupljene u vemilu? PLS nek mi neko pomogne, ta grafa jos danas kosta 1700kn jer je tvornicki napravljena s boljim coolerom i clockovima gpu-a i memorije a garancija mi vrijedi jos pol godine PLS HELP!!! nebi bas htio izgubiti tolko para jer su budale propale...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 20:09 (IvL).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

U uputama za tvoju ploču piše da 1 dugi i 2 kratka beep znače grešku na grafičkoj ili monitoru... Sjeda li grafička pravilno u utor? Dobiva li dovoljno struje?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Problemi kod paljenja racunala

puno hvala na brzom odgovoru, provjerit cu dali je graficka na mjestu. Da nije mislim da se onda nebi pokrenula uopce nakon reseta ili par njih, i dali bi radio cooler?

Dali mozda znas kojim slucajem ovo u vezi s vemilom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 19:24 (IvL).
16 godina
neaktivan

Izvadio sam grafu pocistio nju i utor i opet isto nema slike cujem taj dugi i 2 kratka bipa onda resetiram komp i pokrene se ima slike i sve normalno.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Probaj napravit update BIOS-a. Pretpostavit ću da znaš kako...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Update-al sam vec 2 put i resetiral sam bios i sve...izvadio bateriju van da se resetira ali dalje isto...

evo i update sam konfiguraciju zaboravio napajanje, tak da mislim da ima dosta struje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 20:11 (IvL).
17 godina

Buffalo ram nije sranje. Dapače, kvalitetniji je od Kingmaxa i mnogih drugih.

Koje napajanje imaš?

Najbitniju komponentu nisi naveo...

Reklamaciju možeš sasvim normalno ostvariti u VeMilu koji radi (samo poslovnica u ZG).

Unusmedia (tvrtka koja je preuzela VeMil) već neko vrijeme priznaje VeMilove reklamacije (jamstvo).

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
16 godina
neaktivan

puno hvala, onda moram u zg u ponedjeljak :)

napisao sam koje napajanje gore a rami su losi ne zato jer su buffalo nego jer rade na 800mhz samo...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 20:15 (IvL).
15 godina
odjavljen

Pa sad mi ništa konkretno ne pada na pamet... Inače moja matična je proizvodila beepove ko luda nakon što sam promijenio matičnu, proc, ram i grafu i samo stavio nove drivere na postojeći OS... prestalo je nakon nove instalacije windowsa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a vjerojatno se grafa sj...

jucer sam format c: i novi OS

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 20:17 (IvL).
15 godina
odjavljen

Na http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/67404/ kaže lik da je imao sličan problem i da je problem bio u RAM-u!

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Testao sam memoriju s prime95 2h i nije naslo nikakve errore poslije sam jos testao s windows testom i sve je bilo ok

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice