Problemi sa folderom WINDOWS i memorijom

poruka: 15
|
čitano: 3.279
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Molim Vas za pomoć. Imam veliki problem sa memorijom na hard disku C. Od 150 GB memorije kod mene je samo 15 slobodno. Često sam pregledavao foldere na ovom hard disku i nisam mogao otkriti problem. Tek nakon instaliranja folder-size zaprepastio sam se kad sam vidio da mi folder WINDOWS zauzima čak 106 GB ( program files zauzima 21 GB , documents and settings 3 GB itd ). Molim Vas da mi pomognete da riješim ovaj problem.

Hvala unaprijed !

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problemi sa folderom WINDOWS i memorijom

Skini ccleaner i pokreni ga on ce ti ocistit dosta toga...

17 godina

Mozda imas problema sa nekim malwareom... Pogledaj malo detaljnije sta ti zauzima toliko prostora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ccleaner koristim redovno kao i Disk Cleanup i Disk Defregmenter tako da nije do toga.

Što se konkretno tiče foldera prikazuje mi da system32 zauzima najviše prostora ( 1,6 GB ) i možda ima još nekih fodera koji zauzima do 1 GB. ( prema onom što mi comp pokazuje kada pojedinačno provjerim veličinu svakog foldera u WINDOWSU , to je nekih možda 7 ,8 GB prostora )

Problem je što ne mogu da nađem šta mi zauzima toliko prostora ( 106 GB ).

Mislim da je sve do Update-a , ali ne znam kako da to riješim i oslobodim memoriju.

http://imageshack.us/photo/my-images/841/windowsy.png/

tu je slika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 16:32 (sharavi).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pogledaj u "nevidljivim datotekama" šta se krije. Pa makar iz Windows datoteke ne bi se trebalo ništa brisati osim tempa.

edit: Imaš XP.  Otvori Windows datoteku i slikaj

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 17:18 (TONYA_).
13 godina
neaktivan

Evo sad foldera unutar WINDOWSA sa nevidljivim fajlovima i datotekama

1. dio :

http://imageshack.us/f/607/unled1fpj.png/

2. dio:

http://imageshack.us/f/853/unled2xdn.png/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa saznaj što ti zauzima tolik prostor. Pokreni SpaceSniffer ili tako neki program i riješit ćeš se problema u minutu vremena. http://www.uderzo.it/main_products/space_sniffer/

16 godina
neaktivan

Kad su instalirani ti windowsi? Prije koliko?

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pokušaj locirati folder installer unutar windows direktorija (obično je putanja C:\Windows\Installer, mislim da se prikaže treba uključiti i opciju da pokazuje skrivene sistemske datoteke) i saznati njegovu veličinu. U njega se spremaju kopije instalacijskih datoteka, čak i neke dupliciraju nakon što dođe do neke nadogradnje i obično je taj direktorij glavni krivac za nestanak prostora na disku. Deinstaliranje programa obično ne pomogne jer se deinstalira program, a ove datoteke ostaju. Ako je ovo u pitanju ima način da ti se pomogne bez reinstalacije....

13 godina
neaktivan

Installer zauzima čak 102 GB .

Šta sad da radim ?

Što se tiče windowsa instalirani su prije tri godine ja mislim ( kad sam kupio comp).

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 22:27 (sharavi).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bih ipak napravio reinstalaciju. To je najbolje ali i najefikasnije rješenje. Ali ako ti se to ne radi ili nemaš instalacijski onda uradi ovo što ti je dotični kolega govorio. Čisti taj folder..

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Ja bih ipak napravio reinstalaciju. To je najbolje ali i najefikasnije rješenje. Ali ako ti se to ne radi ili nemaš instalacijski onda uradi ovo što ti je dotični kolega govorio. Čisti taj folder..

Mislim da nema potrebe za reinstalacijom.

@sharavi: U tom folderu su instalacijski paketi koji se koriste za mijenjanje/deinstalaciju programa koje imaš. Ako ga obrišeš, trebalo bi sve funkcionirati normalno, jedino možda nećeš biti u mogućnosti deinstalirati neke programe. Možda da napraviš backup, pa ako ćeš imati kakvih problema, vratiš fajlove bitne za tu instalaciju ili nešto takvo. Ja bih prije to napravio nego gubio hrpu vremena na reinstalaciju OS-a i svih programa na njemu. Ovdje imaš malo više informacija: http://www.pagestart.com/windowsinstallerfolder.html

A Microsoft je nekad nudio program za čišćenje tog foldera, pa možeš njega pokušati pronaći negdje na netu: http://www.theexperienceblog.com/2009/05/16/how-to-clean-out-windowsinstaller-folder-correctly/

Ako ne želiš brisati cijeli folder, probaj vidjeti ima li tamo kakvih ekstremno velikih fajlova (mislim da ti je najjednostavnije sa SpaceSnifferom, ako možda nisi skužio, u njemu možeš dvoklikom na folder isti zumirati), desnim klikom na njih pod Properties>Summary možeš vidjeti za koji su program instalacijski paketi, pa obriši (ili premjesti drugdje dok ti neće trebati) samo neke. Meni je taj folder na 10-ak GB sa 150+ instaliranih programa, tako da mislim da ne smije biti toliko velik koliko je tebi, osim ako imaš nekog smeća unutra.

Btw, upravo sam u vm-u probao preimenovati taj cijeli folder i svi programi rade, ali pri pokušaju deinstalacije jednog od njih se događa ovo na slici. Pretpostavljam da bi se moglo deistalirati ako mu stavim taj DVD koji traži, no nažalost ga više nemam pri ruci pa ne mogu to probati. Vraćanjem \Installer foldera opet radi sve normalno.

Ništa ne gubiš ako pokušaš obrisati ili premjestiti taj folder na drugi disk. Reinstalaciju Windowsa možeš napraviti nakon toga ako zaključiš da ti nešto ne funkcionira kako treba. Mislim da ti se ne isplati sad gubiti vrijeme na reinstalaciju ako se može lakše i brže riješiti problem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2011 8:25 (Mirko935).
13 godina
neaktivan

Ma ja ću sve iz njega izbrisati jer svi fajlovi su od po 114 MB , ali ih ima  "milion" , a ima i dosta dupliciranih fajlova.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sharavi kaže...

Ma ja ću sve iz njega izbrisati jer svi fajlovi su od po 114 MB , ali ih ima  "milion" , a ima i dosta dupliciranih fajlova.

Zanimljivo je ovo što kažeš da su svi po 114 MB, fajlovi bi tamo trebali biti onako nasumične veličine, od par KB do par stotina MB. Možda su ti fajlovi od 114 MB nekakvo smeće. Ali ako ti se ne da razmišljati o tome, samo briši cijeli Installer folder, novi će ti se napraviti automatski.

13 godina
neaktivan

Bilo je i tih fajlova od par KB do par MB.

Ali kad sam očistio kompletan Installer ( oko 1100 fajlova ) , primjetio sam da je u recycle binu broj fajlova znatno manji , znači bilo je puno smeća.

Uglavnom problem je riješen , disk C ima 116 GB slobodnog prostora i upravo radim defragmentaciju kako bih ubrzao xp.

Hvala svim na pomoći , a posebno tebi @Mirko935 ;)

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice