Problem temperature na novoj grafickoj

poruka: 4
|
čitano: 961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa.

Da skratim odma problem, slažem jedan svoj stari komp i eto danas kupio radeonku HD 5450 DDR3, gigu rama. Uredno ja to uštekam, pritisnem tipku paljenja, i tek nakon 15 sekundi se dignuo BIOS, i izbacio error da mi je neki problem sa voltažom, onda me pustilo u BIOS gdje sam sve vratio na tvorničke postakve (makar nikad ništa nije bilo ni mjenjano tj clockirano). Sustav se tada dignuo(isto nakon desetak sekundi se dignuo BIOS). Instalirao sam drivere od graficke, i sve normalno radi osim što mi je temperatura grafike bila odma preko 70 stupnjeva, znaci prakticki u praznom hodu. 

Sad me strah da ju ne skurim odma prvi dan na necem ''zahtjevnijem'' i da se na matičnoj nisu pošemerile voltaže. Inače matična je asus-P5GC-mb/1333, a prehodna graficka je bila GeFore 8600 GTS.. U dučanu mi je čovijek reako da se nista ne brinem, da je ova nova grafička kompatibilna sa ovom matičnom, a ja pošto nisam stručnjak za to, morao sam mu povjerovati..

Imate li neko mišljenje o ovom što bi to moglo biti ?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem temperature na novoj grafickoj

-kompatibilna je (inače nebi mogao ugurati VGA), ali vjerojanto treba noviji BIOS (po staroj 8xxx) jer je tad došlo do promjene pciex1-2.. ako noviji BIOS postoji..

-biosov reset/alarm je možda 'normalan' zbog same promjene bitne komponente (neke to rade kod promjene bilo čega bitnog CPU-RAM-VGA upravo zbog voltaže i sl postavki, automatski.. nije greška).

-temp grafike je možda pogrešna, driveri, utils, .. pipni prstom. Možda nakon updatanja bude bolje..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, mislim da se nebudem upuštal u refreshanje BIOSA, probao sam dotaknuti i mislim da nije to ni blizu 70 stupnjeva, a ovo sporo dizanje sustava-mislim da mogu živjeti s tim...

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem temperature na novoj grafickoj

-ovisi .. ako će raditi, tad možeš ignorirati, ali moguće da će se PC gasiti.. jer detektira (pogrešno) temp.. i tad nemaš izbora.

-brzina bootanja OSa (ako zanemarimo HW) ovisi o količini softwa kojeg učitava/inicijalizacija drivera.. za Radeonku to je CCC koji vjerojatno troši koju sekundu više. Čist sys bi (uvjek) bio brži, ali može se ignorirati...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice