Problem sa serijskim kabelima

poruka: 6
|
čitano: 635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Pokušavam spojiti Gravograph uređaj za graviranje na računalo. Spaja se na serijski port kabelom koji s obje strane ima ženski RS232 konektor. Imam jedan takav kabel ali s njime gravirka i računalo ne komuniciraju (koristim originalan Gravograph softver i kod detekcije uređaja računalo ne pronalazi ništa).

Kako nemam previše iskustva sa serijskim portovima, saznajem od kolege da postoje takvi kabeli "podatkovni" i "za printer". Guglanjem saznajem da postoje 4 varijante spajanja pinova kod takvih kabela. RS232 serial cables pinout

Molim pomoć ako neto ima više iskustva s time. Kako da prepoznam takve kabele, kako da znam kakav mi treba i gdje da ga uopće nađem? Taj što imam je od proizvođača "Roline", kupljen u informatičkom dućanu i to je jedini koji sam uopće pronašao.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa serijskim kabelima
Pandemonium kaže...

Pozdrav svima!

Pokušavam spojiti Gravograph uređaj za graviranje na računalo. Spaja se na serijski port kabelom koji s obje strane ima ženski RS232 konektor. Imam jedan takav kabel ali s njime gravirka i računalo ne komuniciraju (koristim originalan Gravograph softver i kod detekcije uređaja računalo ne pronalazi ništa).

Kako nemam previše iskustva sa serijskim portovima, saznajem od kolege da postoje takvi kabeli "podatkovni" i "za printer". Guglanjem saznajem da postoje 4 varijante spajanja pinova kod takvih kabela. RS232 serial cables pinout

Molim pomoć ako neto ima više iskustva s time. Kako da prepoznam takve kabele, kako da znam kakav mi treba i gdje da ga uopće nađem? Taj što imam je od proizvođača "Roline", kupljen u informatičkom dućanu i to je jedini koji sam uopće pronašao.

Ima nekoliko opcija.

U većini slučajeva taj s dva ženska pina naziva se nul-modem:

https://en.wikipedia.org/wiki/Null_modem

Pa pokušaj s time.

No, pošto su neki proizvođači djubrad, ponekad ili stave pinout kako im se sprdne, ili na običan kabel stave ženski na ženski konektor.

To naprave radi toga da kabel kupiš od njih po vrlo zanimljivim cijenama.

Ako ti ne bude radio nul-modem kabel, tada uzmi običan serijski kabel (na sebi ima muški i ženski konektor) i za nekih 10 kuna kupi adapter koji će muški konektor na tom kabelu pretvoriti u ženski.

Ako ti niti to ne pomogne, onda ili ćeš morati tražiti po internetu, ili ćeš trebati nekog elektroničara da snimi napone na pinovima i iz toga zaključi koji im je raspored.

17 godina
Prije petljanja s kabelima provjeri da su aplikacija i uređaj namješteni na iste parametre veze.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pronašao jučer popodne null modem kabel za 15 kn. S njim radi bez greške!

Hvala na pomoći!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Sorry mozda ovo nije tema za sljedece pitanje jer nisam mogaonaci temu za ovo pitanje.Je li dobro da monitor,komp od 650w i modem budu ukljuceni u produzni kabel(svi zajedno u isto vrijeme).Hvalaaa!!

0 0 hvala 0
12 godina

Što se opterećenja produžnog kabla tiče još možeš priključiti i printer, pc-zvučnike, stolnu lampu i ostalu uobičajenu periferiju.

Zbroji snagu (W) svih potrošača i podjeli sa naponom (220) i dobiješ struju (A).

Produžni kabeli ovisno o kablu su rađeni za struju 10 ili 16A

ps: to što PC ima napajanje od max 650W ne znači da toliko snage troši , jer je potrošnja ovisna o opterećenju tj. procesa koji računalo trenutno obavlja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 16:58 (AF139).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice