Problem-sam se restartira kod pokretanja igrica

poruka: 13
|
čitano: 3.641
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

imam matičnu amd asrock; cpu amd athlon 64 3800 X2;ram ddr2 1gb; grafičku Nvidia GeForce 7600GS (256MB);hdd 250bg 16mb sata

(samo navodim da znate mogučnosti)

-imam problem kad pokrećem igrice i to kad odradi loading i krene sama igrica-akcija istog se momenta gasi komp. i restartira(osim onih djećjih PopNDrop i sličnih)

-prije nego se počeo gasiti znalo se desiti da u toku igre počne zatrzavati kao da skakuće- preskaće po koju sekundu igre

-probao sam ponovit mu netframework;directx 9. ;stavim mu drivere za svoju grafičku i tad uspijem jednom pokrenut jednu igricu

(Company of Heroes - nisam igrao već samo probao da vidim da ide) i nakon toga opet isto samoresetiranje čim krene igrica

-imam Avira-u (antivirusni) i kod skeniranja mi ne pokaže nikakav virus!

-inače druge stvari na komp.-u mogu radit (gledati filmove i dr.)

MOLIM ZA POMOĆ ŠTA DA SLJEDEĆE RADIM - JEL OTIŠLA GRAFIČKA IL JE NEŠTO DRUGO?!

0 0 hvala 0
17 godina

1. pregrijavanje

2. slabo napajanje

jedno od tog dvoje 100%!

I bilo bi dobro da staviš najnovije drivere koji podržavaju 7600 seriju.

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam imao isti problem također mi se restartao komp nakon ulaska u igru a sve ostalo sam mogao normalno radit. Odnio sam ga na srvis i ustanovili su da je pregrijavanje procesora. 

CPU: AMD Phenom II X4 940 BE 3.0GHZ OC 3.8GHZ CPU COOLER: THERMALTAKE MAXORB MBO: BIOSTAR TA790GX 128M, AMD790GX+SB750 VGA: Gainward Radeon HD4870 GS 1GB DDR5@ TURBO MODE RAM: 4GB(4X1) DDR 2 800MHZ HDD: WD 80GB + WD 320GB PSU: CHIEFTEC 750W TURBO SERIES
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imaš problem kaj imaš asrock ploču...od kad sam promjenio matičnu asrock za msi, svi problemi nestali...asrockovu mi 3 put mijenjali u dvogodišnjem garantnom roku i stalno, da ne velim kaj, pa ispadnem bezobrazan...kad sam se napokon riješil tog shita, komp mi levitira od sreće, a i ja sam blizu nirvane :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem-sam se restartira kod pokretanja igric
hogar strašni kaže...

imaš problem kaj imaš asrock ploču...od kad sam promjenio matičnu asrock za msi, svi problemi nestali...asrockovu mi 3 put mijenjali u dvogodišnjem garantnom roku i stalno, da ne velim kaj, pa ispadnem bezobrazan...kad sam se napokon riješil tog shita, komp mi levitira od sreće, a i ja sam blizu nirvane :)

Ma daj! Imam i ja isto ASRock vec 3 godine, jeste da nije nesto maticna ploca, ali radi dobro.
Cak imam i 7300 gt sa pasivnim hladjenjem i to mi se ne desava.
Moze biti da je do temperature. Instaliraj Everest i provjeri temperaturu graficke kartice i procesora.
Silence is golden when you can't think of a good answer. Muhammad Ali
16 godina
neaktivan

pogledaj ventilator od graficke 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sigurno ti se pregrijavaju ikomponente ili ti je slabo napajanje...to je 100%

AMD Athlon 2.6 GHz 1mb L2 Cache // 1gb DDR2 Buffalo 800MHz // Ati Radeon HD4350 512mb 64bit GDDR2 // 80gb HDD Maxtor (Vratio se na xp :D) // Gigabyte M61PME-S2 // MS 400W :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

očistio sam komp. od filmova i ostalih podataka i sad nekad (kad tek pokrenem komp. tog dana) mogu započet sa igrama i onda mi se nakon nekog vremena desi isto, a ako sam već neko vrijeme radio nešto na komp. ni to nedozvoljava!

Inače nemam ventilator na grafičkoj kartici,već pasivno.

A matična mi je AM2NF6G-VSTA R2.0/M/ASR ;napajanje mi je 400W

Šta radit ako je uzrok pregrijavanje procesora?

Nije valjda da moram mjenjati procesor i(ili)grafičku?!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Inače sam stavio najnovije drivere koji podržavaju 7600 seriju Nvidia-grafičke

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Otvori kučište i očisti ventilatore i komponente od prašine. Ako i dalje stoji problem, skini Speedfan ili Everest i javi koje su temperature matične, proca i grafe...i reci koje imaš napajanje...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

temperatura: -ventilator CPU je 3,4 (takav je bio i kod istodobnog pokretanja više djelatnosti i sad)

-temperatura CPU 1. jezgre 25( a  kod istodobnog pokretanja više djelatnosti je išao do 38)

-temperatura:CPU 33 ( kod više djelat. 43, čak do 45)

-temperatura matične ploče 33( kod više djelat. je išla do 37 - 38)

-temperatura CPU 2.jezgre 29 - 30( to nisam bio gledao)

napajanje mi je 400W ,ne razumijem se u modele

prašinu sam skinuo s ventilatora

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem-sam se restartira kod pokretanja igric
autorov komentar

temperatura: -ventilator CPU je 3,4 (takav je bio i kod istodobnog pokretanja više djelatnosti i sad)

-temperatura CPU 1. jezgre 25( a  kod istodobnog pokretanja više djelatnosti je išao do 38)

-temperatura:CPU 33 ( kod više djelat. 43, čak do 45)

-temperatura matične ploče 33( kod više djelat. je išla do 37 - 38)

-temperatura CPU 2.jezgre 29 - 30( to nisam bio gledao)

napajanje mi je 400W ,ne razumijem se u modele

prašinu sam skinuo s ventilatora

16 godina
odjavljen

Temperature djeluju ok, ali nema temperature grafičke, iako da je grafička ne bi se vjerojatno događao instant restart već raspadanje tekstura i sl. Sljedeći kandidati su RAM i napajanje. Pokreni memtest86, imaš ga na hirens boot CD-u ili pokreni neku aplikaciju koja je malo zahtjevnija, a da ne koristi grafiku, ali memtest je sigurnija varijanta. Za tu konfu je 400 W više nego dovoljno ako se ne radi o jefitnim kinezima. Bilo bi dobro da otvoriš kućište i prepišeš proizvođača napajanja, obično na njemu ima naljepnica na kojoj piše.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice