Problem sa SATA/HDD

poruka: 31
|
čitano: 2.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

Naime, prijateljici se pojavio ovaj problem tijekom normalnog koristenja prijenosnika, znaci nije apsolutno nista instalirala niti ista slicno, pojavilo se tijekom surfanja netom. Probala je resetirati Disk u normalu ali se problem pojavio ponovno nedugo nakon toga. Sto mislite o cemu je rijec, te kako se to moze rijesiti? Hoce li formatiranje HDDa te instaliranje Windowsa pomoci?

Veca

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2012 20:04 (Bazen21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

Netko nesto? Cak ne mogu ni Windowse nove staviti, pise da postoji mogucnost Fail-anja diska :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

hirens boot cd..pogledaj dal hdd ima badd sectore ali mozda ima software ne fizicke sectore pa ces moc sredit... ugl hirens boot cd i viidi sta je !

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa SATA/HDD

Idi u Device Manager pa klikni na IDE ATA/ATAPI controllers. Napravi uninstal SATA AHCI driver-a pa restart. Nakon restarta, ako bude potrebe, ponovo instaliraj SATA AHCI driver.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

Moze li se isti taj postupak kako napraviti i u Ubuntu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa SATA/HDD
phoenix2003 kaže...

Idi u Device Manager pa klikni na IDE ATA/ATAPI controllers. Napravi uninstal SATA AHCI driver-a pa restart. Nakon restarta, ako bude potrebe, ponovo instaliraj SATA AHCI driver.

iili pokusaj ovo sto ti je kolega reko 

15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

Kako to napraviti na Ubuntu 12.04

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bazen21 kaže...

Moze li se isti taj postupak kako napraviti i u Ubuntu?

Kako misliš Ubuntu? Screenshot je napravljen u sedmici! Linux radi drugačije.

13 godina
neaktivan
Bazen21 kaže...

Netko nesto? Cak ne mogu ni Windowse nove staviti, pise da postoji mogucnost Fail-anja diska :/

phoenix2003 kaže...

cekaj da je do toga sta nebi trebo biti problem samo kad je u windowsu, a ne kad ide radit windows na novo da nemoze stavit novi? 

15 godina
Problem sa SATA/HDD

http://www.intel.com/support/chipsets/imsm/sb/cs-020663.htm

Uđi u BIOS i provjeri da ti nije uključen RAID . U izborniku isključi RAID i uključi AHCI mod rada

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 20:44 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

A screenshot je i Windowsa, ali onda je cura formatirala i stavila Ubuntu, ali evo sada imam samo Ubuntu, tako da, Hoce li se stvar popraviti ako u Biosu prebacim sa AHCI u IDE nacin rada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa SATA/HDD

Usput isključi Intel Smart Connect jer ne podržava Linux. Biće da je to rješenje problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

Aj mi molim te sad sve sto trebam napraviti, pogubio sam se u svim rjesenjima :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa SATA/HDD

Kako ćeš znati uopšte da li problem otklonjen kad više nemaš Windows već ste na Linux-u. Opet instalacija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

isti se problem prikazuje i u Ubuntu, jer mi izbacuje Disk Failure

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa SATA/HDD

Ako je pod garancijom onda na servis. Ako ćete instalirati ponovo Win7, formatiraj disk prilikom instalacije, instaliraj Windows. Ako je disk neispravan pokazaće ti grešku ili prilikom instalacije ili prije instaliranja drajvera. Uglavnom provjeri stanje diska u Device Manager-u odmah nakon instalacije ako ne prijavljuje grešku instaliraj drajvere. BIOS samo provjeri da li je uključen AHCI.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa SATA/HDD

Pokušaj napraviti low level format tog diska,ali to je najvjerovatnije skoro pa mrtav disk,o kojem se disku radi,i koliko je star ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

Problem je u tome sto ne mogu instalirati nove Windowse, pise da nije u mogucnosti instalirati Windowse na tu particiju jer je kao nesto "Disk at risk" tj da postoji mogucnost da ce uskoro doci do greske

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa SATA/HDD

Prilikom instalacije, izbriši kompletnu particiju C: pa ponovo kreiraj novu particiju koju ćeš formatirati i na nju instalirati Windows.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

Evo uninstalirao sam SATA ACHI kako si i rekao ali se problem i dalje ponavlja, stvarno nezz u cemu je problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa SATA/HDD

Nije mi jasno da li Ubuntu koristite kao Live CD ili je instaliran sam ili kao dual boot? Kako si uspio deinstalirati AHCI za Win kad koristite Linux? Pojasni malo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

Nene, uspio sam nekako instalirati Windowse (Radi se o Pro verziji Windowsa 8 x64), otisao u Device Manager i tamo uninstalirao SATA/ACHI Controllers i restartao prijenosnik, no onda se problem opet pojavio

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa SATA/HDD

Ako ti to BIOS dozvoljava, možeš još pokušati da u BIOS-u isključiš Intel Rapid Storage Technology i Intel Smart Connect. O kojem se laptopu radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

Mozes li mi locirati te postavke nekako, radi se o Aceru Aspire 7750G.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa SATA/HDD

Pokušaj staviti zadnji BIOS. http://support.acer.com/product/default.aspx?modelId=3476

E do sada si ga mogao 100 puta formatirati i instalirati Windows 7 kao sav normalan svijet!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Problem sa SATA/HDD

Moguće da disk baca neke S.M.A.R.T warninge.

Skinuti Hirens boot cd ili UBCD i pokrenuti neku dijagnostiku diska. Možda se i pregrijava (disk/čipset) pa se elektronika zbunila. Ugl, problem je hardverske prirode i 100% nije do windowsa jer je i ubuntu pročitao warning da disk odlazi na vječna lovišta.

Prvi korak je odvrtiti dijagnostiku...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

Sutra cu srediti taj BIOS. Ma nije do OS-a, jer se problem prvotno i pojavio na Windows 7, a Windows 8 mi je trenutno jedini OS kojeg imam kod sebe, tako da mi nema druge.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ne diraj BIOS dok ne testiraš disk!!

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
Problem sa SATA/HDD

Odnesi ti taj laptop nekom prijatelju koji se malo više razumije u to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa SATA/HDD

Evo sada sam probao sve softveski sto se moglo napraviti, napravio sam dijagnozu i cak i tamo prikazuje da je HDD u redu! Cak pokazuje i u Intel Rapid Storageu da je s HDDom sve u redu, ali kad odem na Troubleshoot pise postoji mogucnost da je Hard at risk. Nema druge nego odnesti na servis da oni vide sto je stvarno s njim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice