imam pc na kojem što se tiče hardwarea duuugo ništa mije prčkano. Konfa je Intel P4 Prescot 3 Ghz,RAM 512,ATI 9550, napajenje no name (mislim) 400W.matična as rock (p4s55....nešto,trenutno nemam taj podatak a pc tjeram na Live CD Tiny Me pa nemogu očitat) LG DVD i 80Giga HDD segate,instaliran Win XP SP3. Dakle što se događa...nekad ništa tj,pc normalno upali a nekad ajme meni:paljenje dođe do onog djela kad idu one crtice vodoravno prlilikom dizanja XP-a i one se zalede i tu možemo stajati danima,ponekad te crtice odrade i prije welcome ekrana monitor se ugasi i opet ništa,dogodi se da niti Live CD neće učitati,mogu normalno ući u BIOS (mada tu ništa ne prčkam osim 1st booot device) i često mi ponudi prilikom paljenja onaj ekran sa : start win normaly ili last good configuration ili safe mode (sa i bez network).Upalim ga ja kako kad,nekad nakon 2-3-8 pokušaja a nekad jednostavno neće da bi nakon par sati normalno upalio...i da danas mi se tijekom rada jednostavno ugasio(iako mi je restart onemogućen nego mi treba izbaciti BSOD) u trenutku kada sam aktivirao ADSL vezu,nakon gašeja NIKAKO nisam mogao pokrenuti XP pa zato sada i jesam na Live CD-u. Što se tiče mojih podataka sve je na sigurnom tako da sam i reinstal XP-a odradio (sve uredno izformatirao)i opet ne pomaže (virusi su definitivno isključena mogućnost).i da...nema nikakvih čudnih beepova prilikom paljenja ili tijekom rada. UPOMOĆ! i hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što se tiče crtica pri učitavanju ja sam imao isti problem.
RJEŠENJE: format tj reinstall windowsa
ovo ostalo nisam nešto razumio ali će format pomoći 100%
Sa programom Test Hard Disk Drive koji se nalazi u grupi Testing Tools na HirenBoot CD-u,
skeniraj disk na oštećene sectore.
Namjerno sam temu stavio pod Hardware jer mislim da nije problem u Winsima(iz razloga svježe instalacije) a ne znam kako bih nadošao koja je komponenta upitna.Hvala na savjetima ali od dva savjeta oba su isprobana,na kompu su novi win XP a na HDD nema bad sectora...smislio sam rješenje a to je novi PC ali zbog trenutne situacije mora pričekati barem 2-3 mjeseca a ovaj stroj mi lagano jede živce.
Problem riješen...kupio novi stroj. Na starom stroju matična nastradala:desetak napuhanih kondenzatora je rezultiralo otkazivanjem poslušnosti.
Kad na toj matičnoj promjeniš te napuhane kondenzatore ploča će raditi još dugo.
Ti napuhani su oko procesora.Cijeli posao u servisu nesmije biti više od 100 kuna ili sam da ih zamjeniš.
a koliko je ta matična stara... koliko če mu trebati para i volje da naruči takve kndenzatore...