Problem sa pokretanjem XP

poruka: 7
|
čitano: 1.558
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

imam pc na kojem što se tiče hardwarea duuugo ništa mije prčkano. Konfa je Intel P4 Prescot 3 Ghz,RAM 512,ATI 9550, napajenje no name (mislim) 400W.matična as rock (p4s55....nešto,trenutno nemam  taj podatak a pc tjeram na Live CD Tiny Me pa nemogu očitat) LG DVD   i 80Giga HDD segate,instaliran Win XP SP3. Dakle  što se događa...nekad ništa tj,pc normalno upali a nekad ajme meni:paljenje dođe do onog djela  kad idu one crtice vodoravno prlilikom dizanja XP-a i one se zalede i tu možemo stajati danima,ponekad te crtice odrade i prije welcome ekrana monitor se ugasi i opet ništa,dogodi se da niti Live CD neće učitati,mogu normalno ući u BIOS (mada tu ništa ne prčkam osim 1st booot device) i  često mi  ponudi prilikom paljenja onaj ekran sa : start win normaly ili last good configuration ili safe mode (sa i bez network).Upalim ga ja kako kad,nekad  nakon 2-3-8 pokušaja a nekad jednostavno neće da bi nakon par sati normalno upalio...i da danas mi se tijekom rada jednostavno ugasio(iako mi je restart onemogućen nego mi treba izbaciti BSOD) u trenutku kada sam aktivirao ADSL vezu,nakon gašeja NIKAKO nisam mogao pokrenuti XP pa  zato sada i jesam na Live CD-u. Što se tiče mojih podataka sve je na sigurnom tako da sam i reinstal XP-a odradio (sve uredno izformatirao)i opet ne pomaže (virusi su definitivno isključena mogućnost).i da...nema nikakvih  čudnih beepova prilikom paljenja ili tijekom rada. UPOMOĆ!     i hvala unaprijed

Plač

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 11:25 (BoL).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što se tiče crtica pri učitavanju ja sam imao isti problem.

RJEŠENJE: format tj reinstall windowsa

ovo ostalo nisam nešto razumio ali će format pomoći 100%

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sa programom Test Hard Disk Drive koji se nalazi u grupi Testing Tools na HirenBoot CD-u,

skeniraj disk na oštećene sectore.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Namjerno sam temu stavio pod Hardware jer mislim da nije problem u Winsima(iz razloga svježe instalacije) a ne znam kako bih nadošao koja je komponenta upitna.Hvala na savjetima ali od dva savjeta oba su isprobana,na kompu su novi win XP a na HDD nema bad sectora...smislio sam rješenje a to je novi PC ali zbog trenutne situacije mora pričekati barem 2-3 mjeseca a ovaj stroj mi lagano jede živce.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Problem riješen...kupio novi stroj. Na starom stroju matična nastradala:desetak napuhanih kondenzatora je rezultiralo otkazivanjem poslušnosti.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa pokretanjem XP

Kad na toj matičnoj promjeniš te napuhane kondenzatore ploča će raditi još dugo.

Ti napuhani su oko procesora.Cijeli posao u servisu nesmije biti više od 100 kuna ili sam da ih zamjeniš.

15 godina
neaktivan

a koliko je ta matična stara... koliko če mu trebati para i volje da naruči takve kndenzatore...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice