Problem u padanju fps-a tijekom igranja igara!

poruka: 15
|
čitano: 3.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Dragi prijatelji, 

Problem je ovakav prilikom igranja bilo koje igre na bilo kojim postavkama (igra npr. World of tanks ali nije samo kod te ) dešava se da sve radi uredu da vrti npr. na ultra postavkama fps oko 100 i nakon par minuta pocne padati na 30 pa se popne ponovo na 100. Provjeravao sam sve da li se koji dio zagrijava sve radi normalno. Pokusao staviti nove/stare drivere i win 7 i win 10 i nema promjena. Vise neznam sta bih napravio tako ako tko ima iskustva molim za pomoc. Puno hvala. 

Spec: 

Maticna: asus - m5a7bl le,

Graficka: radeon r9 380x 4gb,

Ram: 8 gb hyper x,

Ssd: crosair od 120 gb nemrem se sjetit koji tocno,

Proc: amd - fx 6100

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Taj procesor je slab i ima loše single core pefromanse, smanji detalje tipa draw distance ili sjene...

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina

Zao mi je greska.

Ali mogu da kazem da dok sam imao AMD, imao sam ove probleme sa kojima se susreces pogotovo u igri WOT.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 7:07 (cetverooki).

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

jesi primjetio da li core clock varira ili je uvijek isti max zadani?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

thermal throttling (ispricavam se ako sam krivo napisao)
kakve su ti temperature pod stresom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 16:48 (Soulfly1995).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ma taj procesor je banana prodaj to i kupi si neki intel ili cekaj sad nove od amd-a sto bi krajem drugog mjeseca trebalo izaci.Imao sam fx 8350 slicane problem isto sa  100 fps padne na 30 sto je jako katastrofalno.Ako nemas novaca onda si primoran da smajnjis detalje jer drugacije nece moci ici ta igra djaba ti sve graficke kartice kad je sam procesor zesci fail.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 17:09 (dreadmoore).
Moj PC  
1 3 hvala 0
9 godina
odjavljen

moje misljenje je da nije stvar do procesora nego do amd-ovog featurea zvanog powertune-powerplay pa se nekad zblesira i gpu core clock opada da smanji potrosnju i zagrijavanje samog chipa

meni se isto dogadjalo sa fx8350 masno clockanog i grafa r9 390 isto clockana, na umjerenim postavkama mi je nekad znao FPS opadat na 58-57-56 te se primjeti trzanje igre

to mi je trajalo mjesecima dok nisam slucajno naletio na program zvanog "clockblocker" koji uvijek drzi max zadani clock gpu chipa te ne dolazi do opadanja fps-a

tako da probaj instalirat clockbloker pa vidi ima li promjene i naravno javi rezultate, meni je pomoglo

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Imao sam 8320 4.5GHZ pa sam u nekim igrama imao pad usage-a radi visokog draw distancea a igra je koristila četiri threada.

Moja ti je preporuka prelazak na Intel, polovni 2500K ili 3570K plus MBO i overclock.

Ako nemaš novaca za to onda barem 6300 ili 8300 poželjno plus masan overclock, ti imaš Buldozer, kupi si Visheru koja je ipak osjetno bolja u igrama kada se clockne.

WOT je tip igre za koji ti treba Intel ili Zen.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

to sam i ja cuo na vise strana, prelazak na intela zbog boljeg IPC-a, jer neke igre jednostavno lose rade na amd cpu, takodjer cak bi neki i i5 bio dovoljan

no kao sto sam prije naveo, probaj sa clockblocker programom, ako ne pomogne, razmisljaj o intelu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem u padanju fps-a tijekom igranja igara!
phanteks kaže...

to sam i ja cuo na vise strana, prelazak na intela zbog boljeg IPC-a, jer neke igre jednostavno lose rade na amd cpu, takodjer cak bi neki i i5 bio dovoljan

no kao sto sam prije naveo, probaj sa clockblocker programom, ako ne pomogne, razmisljaj o intelu

Loše rade jer koriste manji broj jezgara, tu je Intel ipak bolji do dolaska Ryzena.

Onaj tko zna da će igrati naslove koji nisu programirani za 6/8 threadova ide na Intel.

9 godina
odjavljen

da sad ne uvodimo ryzen u ovu pricu, zalosno je sto fx procevi losije rade iako imaju dovoljno jezgri, cak i sa overclockom, pricam o 5ghz i vise, jednostavno tu nesto steka i ne valja

cak i ja mislim da sam fulao platformu ali hbg sada, toliko zrtvovanja i ulozenih novaca ispada da mi se sada neda/ne isplati prebacivati

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

FX je odličan procesor s obzirom na cijenu, žalosno je da je radi developera tek sada prodisao kada igre koriste kompletan procesor, a tu je i DX12.

Tebi ne treba bolji procesor, pogotovo sa tim primjerkom.

Ako budeš prodavao javi da kupim :DD

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

da istina je, moj proc super radi sa niskim voltazama ali opet treba i dobro hladjenje npr custom vodeno jer tesko ce ga ohladiti high end zracna i aio voden na tim frekvma

btw kad sam ga kupio bio je uzasno vruc jer je u krajevima bio povisen te cooler nije dobro nasjedao, pa sam ga polirao

do nedavno sam imao blesavo vodeno te je potegao na 5.2ghz uz samo 56c

stoga kad budem prodavao, prvo razmisli o upgrejdu dobrog vodenog :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

WOT sa FX 8320 i 380x na max detaljima nikada ne pada ispod 70 fpsa, tje radi 70-120 ili uz vsync zaključanih 60. Igra na SSD-u. 

Provjeri si tu 380X u furmarcku da li su ti klokovi stabilni i kako ti radi hlađenje. Ne vjerujem da ti je proc baš toliko slabiji od vishere jer wot u zadnje vrijeme radi savršeno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 21:26 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma smece su ti fx nista vise nijedan ne valja iskreno neces imati velike razlike izmedju tog 6100 i fx 8300 ili nekog jaceg imao sam i fx 4100 pa sam se prebacio na fx 8350 bilo je razlike ali da sam nesto pretjerano uzivao nisam uvjek je bio prisutan taj veliki farme drop.Mogu ti ovi pricati svasta ali ti govorim ono sto je provjereno kupi si neki intel i5 i miran si na duze staze.Fx je dobar za multitasking ali za gejming je bas smece.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 22:37 (dreadmoore).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice