Pozz
Prošli tjedan u petak otišao sam sa prijateljem u Centro.hr kupiti komponente za njegov novi PC i kupili smo http://imgur.com/2vpc4e6 naravno budget PC Build ništa strašno
i tako odlučeno je da se dostave dijelovi na kućnu adresu preko overseas bez mog znanja[imam jako lošeg iskustva sa overseas i siguran sam da nisam jedini]
ovaj utorak došao je dostavljač na vrata al nije bilo nikoga kod kuce te se pomaknuo datum dostavljanja na petak.Dobro super primljeno jučer i dođem ja da složim te komponente i naravno pri kraju upalim PC kad čujem lagano ponavljajuce klikanje u HDD ne prepozna ga uopce BIOS i odnijeli mi to na reklamaciju u centro.hr i rijesili i cekamo ,vjerujem da je zbog dostavljanja overseasa zavrsilo u takvom stanju,tu nije kraj
dodem danas donio ja hdd koji sam imao kod kuce i odlučio mu staviti dok ne dode ovaj novi jer ko zna koliko dugo ce trajat ta reklamacija
Stavim ja windowse i drivere, i skidamo lagano counter strike da ima sta da igra dok ne dode novi hdd tijekom downloada počeo se monitor gasit i pokazivat poruku no signal i vrati se opet u zivot
i tako par puta u roku od pola sata,restartam ja PC i idem pokrenut Counter strike kad ono PC restarta
odmah ja gasim to idem gledat da nije graficka dobro sjela ili bilo šta i izvadim graficku vratim ju nazad i pokrenem ista stvar se desava ovaj puta nisam ni stigao da pokrenem counter strike počelo je gubit signal i vračat svaku sekundu.Kabeli su novi novcati,monitor je radio do sada i dalje radi na starom PC-u.Ugasim ja sve ištekam hdd svoj gledam možda hdd vuče previše struje možda nije ispravan sve mi pada napamet i ukljucim PC udem u bios da vidim kako ce se ponašat bez hdd i sve normalno 5 minuta kad počne opet prekidanje niko ništa nedira,odlučim ugasit i idem ištekat RAM,Grafičku,24pin konektor,4 pin konektor i vracam sve lagano i dode trenutak da upalim kad ono više nema života,nijedan ventilator nijedno svijetlo izgleda napajanje krepalo.Nosim ja grafičku kući da isprobam da je sve uredu i hvala bogu sve je bez problema radilo i sada razmišljam sta da radim.
Još ću sutra probat uzet dijelove i stavit svoje napajanje i da vidim,sad bi bilo najbolje da i matična nije ispravna pa mogu sve kvragu njima odnjet na reklamaciju.
Jer čitajuci na njihovoj stranici ako odnesem cijeli PC da se testira i te ako nisu svi komponenti neispravni mora se platit 100kn + PDV ma da je garancija aktivna te moram jedan po jedan dio isprobat
Da li je moguće da je napajanje bilo neispravno pa da se zbog toga gubio signal kako sam opisao gore ili je čak do slota graficke od matične ploče?