Problem sa novim PC Buildom

poruka: 8
|
čitano: 852
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozz

Prošli tjedan u petak otišao sam sa prijateljem u Centro.hr kupiti komponente za njegov novi PC i kupili smo http://imgur.com/2vpc4e6 naravno budget PC Build ništa strašno

i tako odlučeno je da se dostave dijelovi na kućnu adresu preko overseas bez mog znanja[imam jako lošeg iskustva sa overseas i siguran sam da nisam jedini]

ovaj utorak došao je dostavljač na vrata al nije bilo nikoga kod kuce te se pomaknuo datum dostavljanja na petak.Dobro super primljeno jučer i dođem ja da složim te  komponente i naravno pri kraju upalim PC kad čujem lagano ponavljajuce klikanje u HDD ne prepozna ga uopce BIOS i odnijeli mi to na reklamaciju u centro.hr i rijesili i cekamo ,vjerujem da je zbog dostavljanja overseasa zavrsilo u takvom stanju,tu nije kraj

dodem danas donio ja hdd koji sam imao kod kuce i odlučio mu staviti dok ne dode ovaj novi jer ko zna koliko dugo ce trajat ta reklamacija

Stavim ja windowse i drivere, i skidamo lagano counter strike da ima sta da igra dok ne dode novi hdd tijekom downloada počeo se monitor gasit i pokazivat poruku no signal i vrati se opet u zivot 

i tako par puta u roku od pola sata,restartam ja PC i idem pokrenut Counter strike kad ono PC restarta

odmah ja gasim to idem gledat da nije graficka dobro sjela ili bilo šta i izvadim graficku vratim ju nazad i pokrenem ista stvar se desava ovaj puta nisam ni stigao da pokrenem counter strike počelo je gubit signal i vračat svaku sekundu.Kabeli su novi novcati,monitor je radio do sada i dalje radi na starom PC-u.Ugasim ja sve ištekam hdd svoj gledam možda hdd vuče previše struje možda nije ispravan sve mi pada napamet i ukljucim PC udem u bios da vidim kako ce se ponašat bez hdd i sve normalno 5 minuta kad počne opet prekidanje niko ništa nedira,odlučim ugasit i idem ištekat RAM,Grafičku,24pin konektor,4 pin konektor i vracam sve lagano i dode trenutak da upalim kad ono više nema života,nijedan ventilator nijedno svijetlo izgleda napajanje krepalo.Nosim ja grafičku kući da isprobam da je sve uredu i hvala bogu sve je bez problema radilo i sada razmišljam sta da radim.

Još ću sutra probat uzet dijelove i stavit svoje napajanje i da vidim,sad bi bilo najbolje da i matična nije ispravna pa mogu sve kvragu njima odnjet na reklamaciju.

Jer čitajuci na njihovoj stranici ako odnesem cijeli PC da se testira i te ako nisu svi komponenti neispravni mora se platit 100kn + PDV ma da je garancija aktivna te moram jedan po jedan dio isprobat

Da li je moguće da je napajanje bilo neispravno pa da se zbog toga gubio signal kako sam opisao gore ili je čak do slota graficke od matične ploče?

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2017 20:17 (Robyeditz).

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Problem sa novim PC Buildom

Prvo da pohvalim overseas ?express? meni su nedavno za produljenje ugovora sa vipom mobitel dostavljali tjedan dana/jbt roba sa ebaya iz UK dođe brže...ontopic jel to iz tog mutnog prikaza računa isčitavam napajanje 500w...120 kuna?Pa nemoj me jbt... ok budget pc ali 2 sticka rama su ti 300% skuplja od PSU-a koji je pored matične nosioc svakog builda bilo budget ili high end.Da moguće je da je napajanje neispravno ili još bolje nedovoljno jako na 12v railu da gura taj build.

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2017 21:39 (ZGamer).
14 godina

Napajanje nije bilo neispravno, već preslabo. Tko još normalan uzima napajanje od 150kn sa "500w" za fx6300. Pa to napajanje daje max 200w stvarnih. što nije dovoljno za taj pc pod loadom. Na takvu konfiguraciju bih ja minimalno stavio fortron hexa/hyper 500w.

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Uzeo sam druge komponente al kad sam dosao tamo u centro nisu bili dostupni neki komponenti to jest RAM morao sam skuplje uzet i hladnjak dobro to je jeftinije al bome i napajanje nije bilo dostupno pa je promjenio i stavio je to jeftinije napajanje,tek do sad kad si rekao nisam ni gledao detaljne specifikacije tog napajanja misleci da valjda kad radi u centru da zna sta stavlja.

12 godina
protjeran
Robyeditz kaže...

Uzeo sam druge komponente al kad sam dosao tamo u centro nisu bili dostupni neki komponenti to jest RAM morao sam skuplje uzet i hladnjak dobro to je jeftinije al bome i napajanje nije bilo dostupno pa je promjenio i stavio je to jeftinije napajanje,tek do sad kad si rekao nisam ni gledao detaljne specifikacije tog napajanja misleci da valjda kad radi u centru da zna sta stavlja.

Nevezano za problem, konfa koju si mu izabrao je promašaj, moglo se složit sa g4560 koji pojede tog FX-a i još bi imao u budućnosti mogućnost upgradea na i5/i7, da izvineš na izrazu pošteno si se zajebao pri odabiru procesora.

Drugi puta zatraži pomoć oko kupovine, imaš teme na forumu za to. KLIK

8 godina
neaktivan
Silent horror1992 kaže...
Robyeditz kaže...

Nevezano za problem, konfa koju si mu izabrao je promašaj, moglo se složit sa g4560 koji pojede tog FX-a i još bi imao u budućnosti mogućnost upgradea na i5/i7, da izvineš na izrazu pošteno si se zajebao pri odabiru procesora.

Drugi puta zatraži pomoć oko kupovine, imaš teme na forumu za to. KLIK

Planirao sam uzet g4560 ali naravno nije bio dostupan u centru.hr (ma da je sad dostupan,da sam cekao tjedan dana mogao sam lijepo ustedit,ali je bilo taj tjedan ili nikad).Nakraju sam uzeo fx 6300 jer to mi je bio cpu u price rangeu izmedu g4560 ili i3 6100 za socket 1151 a pojede fx 6300 a razlika je 150-200kn jeftiniji i poslije sam mogao lijepo na i5 ili i7.bolje da smo u links otisli tamo imaju sve dostupno vecinom vremena al su nazalost skuplji.Ali sve je ok nece njemu falit par fps, Jedino sta igra je CS GO tako sa ovim buildom dobiva 230+ fps to mu je dosta i zelja mu je igrat dying light i da hoce moze na high 60 fps stabilnih.

8 godina
neaktivan

Hvala đečki.zamjenio sam napajanje sa jačim i sve funkcionira.

2 0 hvala 1
12 godina
protjeran

Nije toliko 1-2 fps bitan koliko to da je am3+ odavno mrtav socket i baš je totalni promašaj kad kupuješ novo u trgovini, pogotovo jer sad ima taj pentium, sa 1151 bi imao mogućnost za upgrade i trenutno puno bolji procesor, baš je šteta vidit da se neko tak prejebe i ne dobije za svoje pare maximalno što može dobit, no što je tu je, drugi puta pametnije.

Što se tiče mjesta za kupnju, imali ste još hrpu super trgovina koje imaju pentiuma po toj ili dvadesetak kuna višoj cijeni, nije morao biti ni links ni centro, opet velim drugi put pametnije i kad nisi u toku samo baciš upit u jednu od tema za slaganje konfi i ne lutaš procjenama nit se možeš prejebat oko odabira.

Lp.

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice