Problem kod pokretanja računala

poruka: 5
|
čitano: 1.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam gigabyteovu matičnu P35 DS3L, Intel q6600, 4GB kingmax ddr2 rama i powercolorovu HD3850 te vrtim vistu 32bitnu busines u dual bootu s XP-om. Komp je star malo više od godine i pol i do danas je sve radilo savršeno. Sad kad ga uključim ili ne dobivam uopće sliku ili dobijem sliku pa se sistem diže sve do "welcome" screena (isprobano i s vistom i XP-om) i najednom slika poblesavi, vidi se samo hrpa crtica i komp se restarta. Nakon otprilike 5. pokušaja ipak uspije doći u windowse i onda radi super. Evo baš sam odigrao pola sata COD4 prek neta i nije se ništa dogodilo. Temperature procesora i grafičke su OK. CPU niti GPU nisu overclockani. Nisam mijenjao drivere niti ništa softverski.

U čemu bi mogao biti problem?

Je li otišla grafička, matična ili nešto treće?

Probat ću posuditi neku grafičku da isprobam, al do onda dajte neku ideju.

Unaprijed hvala na odgovoru!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem kod pokretanja računala

Koliko često ti se to dešava? Može biti više toga, ali mislim da ti grafička polako odlazi.

17 godina

Prije bih se kladio na memoriju. Vidio sam takva "cudna ponasanja" i gotovo uvijek se ispostavilo da je bar jedan modul kvaran. Probaj se igrati tako da izvadis modul, provrtis bench, pa zamijenis.

Normalno, uvijek postoji mogucnost i neceg treceg, poput grafulje.

... ...sine spe
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 10:03 (threadNo245).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj resetirat maticnu i bios...

nema potpisa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem kod pokretanja računala
threadNo245 kaže...

Prije bih se kladio na memoriju. Vidio sam takva "cudna ponasanja" i gotovo uvijek se ispostavilo da je bar jedan modul kvaran. Probaj se igrati tako da izvadis modul, provrtis bench, pa zamijenis.

Normalno, uvijek postoji mogucnost i neceg treceg, poput grafulje.

Svakako testiraj memoriju, a i memoriju na grafičkoj. Hirens Boot CD ima sve za test.

Ako imaš prilike, zamijeni grafu pa vidi..

Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice