Problem kod paljenja računala dok je hladan

poruka: 6
|
čitano: 1.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav. Ovako, imam jedan problem. Naime, kada je računalo hladnije, ne želi ga pokrenuti do kraja.

Kada ga upalim, i beep i sve se čuje normalno, "screen" od grafičke koji se prvi pojavljuje tokom paljenja se pojavi ali odmah nestane i dalje ništa ne reagira. Tek nakon pola sata kada malo ugrije, upali se normalno.. 

Euroforce
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nije fićo pa da se treba zagrijati hehe. Koji ekran od grafičke? Misliš BIOS-a? Mislim da nema veze sa zagrijavanjem, ali po opisanome može biti svašta, od napajanja do HDD, trebalo bi sistemom eliminacije ić, ili provati uć u safe mode. Teško je ovako na slipo dat savjet.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

HDD nije. Imao sam stari, sa njim je isto bilo, uzeo novi(prazan) isto, sa tim novim sa sistemom - isto.

Mislim kada tek upališ računalo, pojavi se screen od grafičke, model i ta sranja, i tek nakon toga možeš ući u bios, no do toga ne dođe kada je hladniji..

Euroforce
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ista stvar kod mene na starom računalu, i očito ima veze s toplinom, jer recimo zimi mu dulje treba da se "zagrije" i upali...

Eliminirao sam sve osim matične i procesora (nisam siguran za grafičku, no mislim da sam isprobao s drugom, davno je to bilo), dakle nešto od tog dvoje je... S tim da mi procesor baca grešku kad vrtim Prime95 ili AIDA test.

Upalim ga i ne pali ni monitor ni ništa, i onda tek nakon 5-10 minuta zagrijavanja ga ugasim i ponovno upalim i onda proradi...

Inače radi tak uredno već 3 godine i sve pet, koriste ga mater i čača za Internet 

Kupljen je 2005, pa ga ne mislim propravljat, koliko izdrži još ovak, izdrži. A mislim da će još dugo jer se ne koristi baš puno.

Također kad ga gasim, ne ugasi se nego resetira pa ga moram na gumb ugasit, no ne znam jel taj problem povezan s ovim što se ne pali otprve...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 12:51 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Inače "cold boot problem" je veoma teško otkloniti jer je svaki slučaj poseban. Kod nekoga je to kontroler a kod nekoga naponi procesora....itd. Za početak, možda pomogne update  BIOS-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim da je grafička. Jutros sam ga upalio, i nije htio i ostavio sam ga da radi tako. Monitor se u međuvremenu ugasio kao na sleep, i kada sam lupio enter, bio mi je na loginu windowsa..

Euroforce
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice