Problem s hp 6730s laptopom

poruka: 12
|
čitano: 6.464
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Posjedujem dotično računalo i problem je u njegovom smrzavanju. Naime laptop se sam od sebe smrzne barem jednom do dvaputa na dan, obično se to dogodi nakon 5 do 10 min nakon neke zadnje manipulacije ali nije pravilo. Računalo je nadograđeno sa dodatnih 2 Gb memorije koju sam pokušao izvaditi i rezultat je bio isti, laptop se iznova smrzavao.

Laptop je star oko 4 mjeseca pa mu još vrijedi garancija ali prije reklamacije želio bi se uvjeriti u potrebu za tim pa me zanima dali postoji kakav program za testiraje ili se može pogledati negdje u samom računal dali postoji nekakva softverska ili hardverska nispravnost.

Podaci o laptopu:

Procesor:                      Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5670, 1946 MHz (10 x 195)

Naziv matične ploče:     Hewlett-Packard HP Compaq 6730s

Sistemska memorija:    3001 MB  (DDR2 SDRAM)

Grafička kartica:            Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family  (128 MB)

Operativni sustav:        Microsoft Windows XP Professional

Hvala i srdačan pozdrav.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s hp 6730s laptopom
obi kaže...

nakon neke zadnje manipulacije

Ovo mi bas nije jasno ...

Moj savjet je da dignes OS ponovno, vjerojatno imas Recovery Console, tako da ti je to najjednostavnije ...
16 godina
protjeran

Moguće da ti je do osa ako ti se neda instalirat ponovo onda očist registry,,i skeniraj komp od virusa..

I češće to radi a ne samo kada imaš problem sa laptopićem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 23:32 (vyency).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Maximus kaže...
obi kaže...

nakon neke zadnje manipulacije

Ovo mi bas nije jasno ...

Moj savjet je da dignes OS ponovno, vjerojatno imas Recovery Console, tako da ti je to najjednostavnije ...
 Mislio sam kad ostane uključen a 5 do 10 min a ništa ne radim, obavezno se smrzne.
17 godina
neaktivan
obi kaže...
 Mislio sam kad ostane uključen a 5 do 10 min a ništa ne radim, obavezno se smrzne.
 Svejedno, znaci da vjerovatno nesto ne stima s operacijskim sustavom, a najjednostavnije i najefikasnije je uraditi reinstalaciju... 
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 19:48 (Maximus).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Maximus kaže...
obi kaže...
 Svejedno, znaci da vjerovatno nesto ne stima s operacijskim sustavom, a najjednostavnije i najefikasnije je uraditi reinstalaciju... 
 Pročešljao sam ga sa svim mogućim programima i ne javlja nikave značajne nepravilnosti pa mi ništa drugo ne preostaje nego reinstalirati os.
Hvala svima na pomoći.
13 godina
neaktivan
Imam isti laptop i mma brrrdo problema, a trenutno imam problem sa paljenjem... HP 6730s...

Znaći... Kad pritisnem dugme za paljenje ne događa se doslovno ništa, onda trebam nekoliko puta izvaditi i staviti bateriju dok se ne ugasi lampica od punjaća (inaće plavo svijetli a crveno blinka) a ni to nije sigurno da će upaliti jer nekad se samo pokrene i izgasi, a nakon 2-3 puta napokon upali. Isto se može radita i sa punjacem (ukopćavati/iskopćavati dok se na ugasi lampica punjaća) Kad upali radi normalno. Ako netko zna u ćemu je problem bio bi zahvalan!!
SINNA
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s hp 6730s laptopom
obi kaže...

Posjedujem dotično računalo i problem je u njegovom smrzavanju.

Zamrzavanje i problem ne-paljenja laptopa.

Razlog zamrzavanja i nemogucnosti paljenja (pod uvijetom da je sve ispravno instalirano) sugerira na nekoliko mogucih uzroka:

1. memorija
  2. procesor (temperatura) ili termalni senzor
  3. neispravna baterija ili adapter

Svakako  testirati navedene komponente ali i provjeriti ima li hladjenje dovoljan protok zraka i nisu li otvori hladjenja zapunjeni. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 6:29 (Hardwhelper!!!).
17 godina
neaktivan

Znači imam isti dotični laptop,i kad ga upalim nemam nikakve slike na ekranu,vidim da je upaljen jer mi se upali lampca za wireless a i svijetli da ja laptop upaljen! U čemu je problem?

0 0 hvala 0
14 godina
Cenci kaže...

Znači imam isti dotični laptop,i kad ga upalim nemam nikakve slike na ekranu,vidim da je upaljen jer mi se upali lampca za wireless a i svijetli da ja laptop upaljen! U čemu je problem?

Vjerojatno otišla grafička ili je možda neki problem s ekranom, ništa bez servisa.{#}

Valentin
17 godina
neaktivan

Slušaj sad ovo,kad izvadim bateriju i upalim onda radi,ali nakon nekog vremena počinje mi se slika zatmnjvati i na kraju po crni! Neznam uopće šta bi bilo?

14 godina
Cenci kaže...

Slušaj sad ovo,kad izvadim bateriju i upalim onda radi,ali nakon nekog vremena počinje mi se slika zatmnjvati i na kraju po crni! Neznam uopće šta bi bilo?

Možda matična, možda grafička (dođeš na isto), a možda nešto sa ekranom, to samo servis može utvrditi sa sigurnošću.

Valentin
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice