Problem sa grafičkom i Windows 7

poruka: 22
|
čitano: 4.163
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle već duže vrijeme imam problema ili sa Vistom a i sa Sedmicom kad pokrenem igre,naime nekad savršeno i normalno sve radi ali češće imam problema sa smrzavanjem slike ili cijelog kompa,slika i igra se jednostavno pauzira i smrzne nekad uspijem otvoriti task manager pa ponovo ući u igru a nekad moram restartati računalo.U zadnje vrijeme sve novije igre se stalno smrzavaju a neke uopće ne rade kako treba,ponekad dobijem poruku da je driver stop responding i to je sve što vam mogu reći o problemu.Drivere redovito apdejtam,directX isto tako,čistim registry i općenito sve što bi trebalo da se Windowsi održavaju zdravima.Napominjem da imam dual boot sa Xp-om na kojemu mi se takve stvari nikad ne dešavaju,sve igre rade savršeno,ali htio bih koristiti Sedmicu zbog atraktivnosti i Media Centra kojeg koristim za gledanje tv-a.Ima li netko neku ideju o čemu se radi i ima li pomoći?

The world is full of people who talk the talk,but how many of us walk the walk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 10:29 (AjgorR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem sa grafičkom i Windows 7
AjgorR kaže...

Dakle već duže vrijeme imam problema ili sa Vistom a i sa Sedmicom kad pokrenem igre,naime nekad savršeno i normalno sve radi ali češće imam problema sa smrzavanjem slike ili cijelog kompa,slika i igra se jednostavno pauzira i smrzne nekad uspijem otvoriti task menager pa ponovo ući u igru a nekad moram restartati računalo.U zadnje vrijeme sve novije igre se stalno smrzavaju a neke uopće ne rade kako treba,ponekad dobijem poruku da je driver stop responding i to je sve što vam mogu reći o problemu.Drivere redovito apdejtam,directX isto tako,čistim registry i općenito sve što bi trebalo da se Windowsi održavaju zdravima.Napominjem da imam dual boot sa Xp-om na kojemu mi se takve stvari nikad ne dešavaju,sve igre rade savršeno,ali htio bih koristiti Sedmicu zbog atraktivnosti i Media Centra kojeg koristim za gledanje tv-a.Ima li netko neku ideju o čemu se radi i ima li pomoći?

komp bi ti trebao vrtiti sve igre bez problema

možda ti je problem u napajanju

je li ti sad radi na xp ili ti je prije radilo na xp

tko želi serial od eversta nek mi se javi na pp
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 14:43 (patch123).
16 godina
neaktivan

I sad i uvijek normalno radi sa xp-om

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovako napamet, ako imaš problema i sa vistom i sa 7, onda najvjerojatnije driveri, a inace, jesi win7 instalirao na čitu situaciju ili si ga upgradeo sa viste?

16 godina
neaktivan

Clean instalacija,driveri su novi ali isti problem imam već dugo bili to driveri 190.56 ili ne znam najnoviji 195.62 ne znam koji mu je vrag

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja bi probao stavit 7 na novo i probat kako ide sa njenim driverima, bez da instaliras sam driver od grafulje? Al nikako mi se u cijelu priču ne uklapa ono da je i na visti isti problem.

Napajanje bi i ja pomislio, ali kažeš na xp-u sve radi super, pa onda i to otpada. Baš neobično, možda da probaš sa nekom drugom verzijom ( buildom ) 7-ice.

15 godina
neaktivan

takav se problem zna dogodit ako si mijenjao postavke zvuka u control panelu.
U control panelu imam realtek Hd audio manager. Tamo ti zvuk pod default format mora bit namješten na 24 bits, 44100 hz(studio quality)
To je i mene mučilo jer meni je zvuk bio namješten na 24 bits, 192000 hz. i nisam mogao pokrenut cod 5 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma daj,pa jesam mijenjao postavke zvuka jer imam kvalitetno Pioneerovo pojačalo spojeno na pc pa volim dići frekvenciju digitalnog izlaza,ma zar je moguće,moram to isprobati..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zanimljivo, nisam nikada imao takav slučaj, aj molim te izvjesti nas ako je to bio problem. Dobar savjet, morat ću to saveat a i zapamtit. Pa zato hvala Lucifer_IV.

16 godina
protjeran

Možda ovo nije pitanje baš za ovu temu ali bi vas molio da mi odg...na xp na visti sve je radilo ko novo te sam instaliro 7 i nakon 4 mjeseca uporabe nakon nekih težih radnji za grafičku kao naprimjer (igrice ...) slika se zamrzne i nekakve se točkice pokažu ali to nije samo u igricama to je i kad malo duže radim nešto na kompjuteru provjerio sam svoj ventilator na grafi radi ali se ona grije nenormalno .. inače imam nvidia 8800gt (512mb) te imam thermaltakeovo kičište ArmourJr. zašto se te točkice pojavljuju ??? šta se događa? te kad se to dogodi moram ugasiti komp i čekad dok se ne ohladi XD zašto??????????(čuo sam negdje da ta grafička izdržava 110c pa da se onda gasi to bi značilo da bi mi dobor ruku opržilo ali to se nije dogodilo ja mislim da je oko 60-75 stupnjeva mogu normalno držati ruku najnoj ali je vruča)

0 0 hvala 0
15 godina

Prvo kažeš da se nenormalno grije pa onda da nije vruća. Po ovome se jedino može zaključit da je grafa ošla lovit ono što god grafe love u svojim vječnim lovištima. Eto...kakvo pitanje takav odgovor. A da je moj komp ja bi se prvo pozabavio sa hladnjakom grafe, dobro ga ispuhao i to i probao opet, ako je op et isto onda možeš probat na drugom kompu eventualno, ali bottom line, mislim da je grafa lagano u lovu.

16 godina
neaktivan
killerpnv kaže...

Možda ovo nije pitanje baš za ovu temu ali bi vas molio da mi odg...na xp na visti sve je radilo ko novo te sam instaliro 7 i nakon 4 mjeseca uporabe nakon nekih težih radnji za grafičku kao naprimjer (igrice ...) slika se zamrzne i nekakve se točkice pokažu ali to nije samo u igricama to je i kad malo duže radim nešto na kompjuteru provjerio sam svoj ventilator na grafi radi ali se ona grije nenormalno .. inače imam nvidia 8800gt (512mb) te imam thermaltakeovo kičište ArmourJr. zašto se te točkice pojavljuju ??? šta se događa? te kad se to dogodi moram ugasiti komp i čekad dok se ne ohladi XD zašto??????????(čuo sam negdje da ta grafička izdržava 110c pa da se onda gasi to bi značilo da bi mi dobor ruku opržilo ali to se nije dogodilo ja mislim da je oko 60-75 stupnjeva mogu normalno držati ruku najnoj ali je vruča)

E pa to ti se i meni nekad desi i dio je problema zbog kojeg sam pokrenuo ovu temu znači zamrzne se igra i kad izađem van onda nekad se pojave te točkice pa moram restartati komp

15 godina

Pa dobro jeste probali sta od sugeriranih stvari?

16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Da ovo sa zvukom ne šljaka ne znam više šta probati

16 godina
protjeran
AjgorR kaže...
miki1981 kaže...

Da ovo sa zvukom ne šljaka ne znam više šta probati

Koje su temperature na grafici? ja sam imo prije problema dok sam imo nVidiu 8600GT kad se ugrije malo više ono poćnu igre štekat

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
15 godina

Dobro zbori Mato_Ivanovac, provjerite malo temperature u igrama, tj pri onim rabotama kad se pojave problemi.

AjgorR kod tebe me jedino muci sta kazes da na xp radi sve normalno. To mi je devijacija u cijeloj prici. A jel u XP-u igras tu igru koja ti na visti dela probleme? Ako ne onda probaj, ako da onda usporedi nam malo tu temp pod Vistom/7 i xp-om.

16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Dobro zbori Mato_Ivanovac, provjerite malo temperature u igrama, tj pri onim rabotama kad se pojave problemi.

AjgorR kod tebe me jedino muci sta kazes da na xp radi sve normalno. To mi je devijacija u cijeloj prici. A jel u XP-u igras tu igru koja ti na visti dela probleme? Ako ne onda probaj, ako da onda usporedi nam malo tu temp pod Vistom/7 i xp-om.

Ma na Xp-u mi se to nikad nije desilo makar bi mogao mozda biti problem u temperaturi grafičke jer je ventilator puno bučniji kad istu igru igram na xp-u nego na sedmici

16 godina
protjeran
AjgorR kaže...
miki1981 kaže...

Ma na Xp-u mi se to nikad nije desilo makar bi mogao mozda biti problem u temperaturi grafičke jer je ventilator puno bučniji kad istu igru igram na xp-u nego na sedmici

Skini riva tuner i pojaćaj vent do kraja,skini everest ultimate pa javi temperature i onda ćemo ti dalje pomoći ok?

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
16 godina
neaktivan

Ja imam slican problem.....pocelo se javljati ¸prije nekoliko dana.imam graficku ati radeon 3870i kad pokrenem bilo koju igru cod 2 ,cod 4 ,wow igra mi zasteka ......crni ekran i onda se sve vrati nakon nekoliko sekundi i tako svakih 5 min napajenje je 400w nekakvo corsair(navodno za vrijeme kupnje najbolje i najskuplje)prije mi se takav problem nije javljao?heelllllllp

16 godina

Meni se recimo desilo slijedece: Imao sam vec prije Sedmicu, i na njoj je moja HD4770 pravila probleme, konkretno na igri Borderlands. Nakon 10-20 minuta igre, cijeli komp bi se smrzo, monitor bi otiso u standby, a zvuk bi prekidao - rjesenje je bilo reset na kucistu, ctrlaltdel nije funkcionirao. Medjutim, nakon toga sam instalirao XP, i u igri bez ijednog blokiranja dosao do 33 levela. Nakon toga primijetih igru Just Cause 2, ali ona ne radi na XP-u, i ja opet instaliram Sedmicu. Medjutim, sada i Just Cause 2 na njoj bloka od pocetka. Ponukan rjesenjem pronadjenim negdje na netu, instaliram samo drivere, a ne i CCC. Igranje se produzilo na pola sta, ali opet isti simptomi kao u Borderlandsu. Da li je to issue od Windowsa, ili od drivera, i da li se netko susreo s necim slicnim?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni se pocelo desavat na bc2, iskljucim integrisanu zvucnu deinstaliram drivere i stavim pci zvucnu i sve ok od tada. Valjda neki konflikt sa realtekom!!

16 godina
mrgood kaže...

Meni se recimo desilo slijedece: Imao sam vec prije Sedmicu, i na njoj je moja HD4770 pravila probleme, konkretno na igri Borderlands. Nakon 10-20 minuta igre, cijeli komp bi se smrzo, monitor bi otiso u standby, a zvuk bi prekidao - rjesenje je bilo reset na kucistu, ctrlaltdel nije funkcionirao. Medjutim, nakon toga sam instalirao XP, i u igri bez ijednog blokiranja dosao do 33 levela. Nakon toga primijetih igru Just Cause 2, ali ona ne radi na XP-u, i ja opet instaliram Sedmicu. Medjutim, sada i Just Cause 2 na njoj bloka od pocetka. Ponukan rjesenjem pronadjenim negdje na netu, instaliram samo drivere, a ne i CCC. Igranje se produzilo na pola sta, ali opet isti simptomi kao u Borderlandsu. Da li je to issue od Windowsa, ili od drivera, i da li se netko susreo s necim slicnim?

Znam da je glupo quotat sam sebe, ali konacno sam doskocio ovom problemu. Rjesenje vam je na linku u mom potpisu

http://seo-tajne.bloger.hr/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice