Problem sa bukom i cpu coolerom, ili ne?

poruka: 8
|
čitano: 1.686
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

evo, da objasnim svoj problem, imam novi kompjuter neko vrijeme vec, i sad sam tek instalirao neke njegove programe kaj sam dobio sa maticnom .. kao npr AI gear, neki sa kojim mogu mjenjat brzinu cpu fana, e ja sam to htio mjenjat jer m je komp dosta bucan, pa sam promjenio brzinu za 3100 rpm na 1100 rpm-a , tj stavio sam ga na silence mode

e sad, to sam stavio jer zelim nekad u mirru dok nista ne radim slusat muziku, ne tako glasno a da me fan ne smeta, i sad sam promjenio, i radi sve, tih je ko nikada, ali zanima me do kada ga mogu drzat na silence modu? samo za muziku i filmove? ili za zesci rad u photoshopu ili premieru?

a komp je   cpu  q9450, mb asus 5pe deluxe.... itd itd

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Problem sa bukom i cpu coolerom, ili ne?

predpostavljam da je to amd-ov procesor, imaš opciju u biosu cool & quiet i samim time kad ti procesor treba više hladiti onda ti poveća vrtnju, kad ne treba onda stiša.

sve što ti koristi više procesor, to se on više grije, dakle igre, premier..... obavezno ukljući na jaće, jer što je veća temperatura, to ti je kraći vijek komponenti

17 godina
neaktivan

@ FLIPO

u biosu imas q-fan opciju. izaberi izmedu 3 ponudena profila. utisat ce ti cooler.

@ livadasb

ili nije... Neodlučan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
livadasb kaže...

predpostavljam da je to amd-ov procesor, imaš opciju u biosu cool & quiet i samim time kad ti procesor treba više hladiti onda ti poveća vrtnju, kad ne treba onda stiša.

sve što ti koristi više procesor, to se on više grije, dakle igre, premier..... obavezno ukljući na jaće, jer što je veća temperatura, to ti je kraći vijek komponenti

LOL! To je punokrvni intel!
Btw autoru teme pogledaj sa everest-om temperature pa ako su prevelike u navedenim aplikacijama onda ces morat povecati brzinu ventilatoraNamigiva
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan

da, mislio sam da je q9450 dosta za opis procesora:) cisti intel, quad

a temp je 54 stupnja sad kad sam ga stavio na male vrtnje, nemam pojma, koja je optimalna temperatura za quada?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

to je idle ili load? ako je load onda je dobra temperatura.

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAWR

17 godina
neaktivan

load mislim, jer radim neke tipicne gluposti sad dok je na malim vrtnjama, tipa muzika, filmovi, net... ok, vidio sam da je 74 stupnja ok, tak da nemam frke sad, inace je temp na 3k rpm-a ispod 40 stupnjeva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

load ti znaci da ti je komp pod poprilicnim opterecenjem (npr. neki stress test, igra i sl.), a idle kad ti je komp u stanju mirovanja (npr. samo ucitas windowse i tako ostavis neko vrijeme).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice