Prevruci kondenzatori na maticnoj!!

poruka: 20
|
čitano: 4.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima! 

Sada otvarao kuciste tokom rada i primjetio sam da su kondenzatori od maticne i ostalo sa lijeve strane procesora prevruci. Dakle, nije nikako moguce drzati prst na njima ni jednu sekundu i dolaze neki "piskavi" zvukovi oko procesora. Ostali kondenzatori na maicnoj nisu vruci, ali su prevruci oni sa lijeve strane procesora. Da li je to ok i zbog cega se desava?

Oznacio sam na slici polje koje se grije:

AMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

koje su ti temperature? instaliraj everest pa vidi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Prevruci kondenzatori na maticnoj!!
slamka kaže...

Ma ok su temperature u everestu, ali kondenzatori su prevruci, ne mogu vidjeti temperaturu istih..

AMD
16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
slamka kaže...

Ma ok su temperature u everestu, ali kondenzatori su prevruci, ne mogu vidjeti temperaturu istih..

To bi mogao bit u kondiće nestaju ulja pa zato griju ko ludo. Potrebno što prije zamjenit i stavit druge kondiće.

15 godina

Grije ti se fazna regulacija.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
16 godina

ala šta odma preuvelićavate,grije mu se regulacija napona,zato je vruće,to je normalno,ja kod svoje asrokice mogu ćevape peć na regulaciji.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

je li to uredu, sto bi trebalo znaciti?

AMD
15 godina
Almin94 kaže...
zoharbizo kaže...

je li to uredu, sto bi trebalo znaciti?

To znaci da ti proc dobro opterecuje regulaciju napona.Znaci da ti je ili ocan ili ta maticna nije sjajno rijesenje za tvoga phenoma.Al ne brini se,to je normalno,mora se malo grijat.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 15:52 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan

Grije ti se fazna regulacija...Matićna baš i nije za 125W TDP mrcine tipa  955BE...Northbridge ti se normalno grije zbog toga što je tamo IGP..Ja bi na tvojem mjestu promjenio matićnu..

Ako sam ti ikad pomogao stisni HVALA :)))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nello kaže....

To bi mogao bit u kondiće nestaju ulja pa zato griju ko ludo. Potrebno što prije zamjenit i stavit druge kondiće.

ne vjerujem da je nestalo, novi su .

AMD
16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Nello kaže....

ne vjerujem da je nestalo, nova je maticna .

AMD
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 17:53 (Almin94).
15 godina
neaktivan

A kako si ti došo na ideju diranja kondenzatora prstom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

125W procesor na 3+1 regulaciju napona (i to bez hlađenja) i nije baš najpametnije, al neka stoji dok radi.

Jedino možeš undervoltat proc na nekih 1.175v, čisto da smanjiš potrošnju što više možeš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 17:55 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Penryn kaže...

125W procesor na 3+1 regulaciju napona (i to bez hlađenja) i nije baš najpametnije, al neka stoji dok radi.

Jedino možeš undervoltat proc na nekih 1.175v, čisto da smanjiš potrošnju što više možeš.

I onda automatski pada na 2.8 ghz i manje.4+1 je ok regulacija za tog phenoma,3+1 je vec malo.Prodaj tu plocu i kupi bilo koju sa 4+1 regulacijom ili visom,a bilo bi super kad bi to bila neka am3+ ploca zbog moguce nadogradnje nekad u buducnosti.

16 godina
neaktivan

i sta sad, nece ova maticna moci drzati ovaj procesor jos dugo?

AMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Almin94 kaže...

i sta sad, nece ova maticna moci drzati ovaj procesor jos dugo?

Drzat ce.Niko ti nemoze rec koliko tocno.

18 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

I onda automatski pada na 2.8 ghz i manje.4+1 je ok regulacija za tog phenoma,3+1 je vec malo.Prodaj tu plocu i kupi bilo koju sa 4+1 regulacijom ili visom,a bilo bi super kad bi to bila neka am3+ ploca zbog moguce nadogradnje nekad u buducnosti.

Ne pada. Ima san 955BE, nekih 1.175v mu je dovoljno za tvorničkih 3.2GHz, ispod tog napona više nije stabilan. Potrošnja bi mu tako pala za nekih 20W, ako ne i više. A pošto mu je ovako u knap, to bi bilo odlično za ploču. Moja preporuka je da ostaneš na trenutnoj ploči, sve ti normalno radi i radit će još dugo, sve dok ne clockaš. Ako to budeš planirao, onda će ti tribat kakva bolja ploča.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 18:03 (Penryn).
16 godina

Ja sam neko vrijeme drzao OCanog Athlona x2 (3.5GHz, 1.57v) na 3+1 maticnoj, valjda je 160W trosio {#}

Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
8ax kaže...

Ja sam neko vrijeme drzao OCanog Athlona x2 (3.5GHz, 1.57v) na 3+1 maticnoj, valjda je 160W trosio {#}

Nemos usporedit sa x4 nikako.I nije trosia toliko.

16 godina

moja asrokica ima 8+2 i nema sanse da mogu taknit hladnjak koji stoji kod fazne regulacije sa 1055t,a bilo je tako i sa 955be,ugl ne bih se zabrinjavao.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice