Evo ovako dok sam imao staru graficku nvidia 8400gs 512mb nikad mi se nije palilo hladjene ono npr sa 1000 obrtaja na 3000...Medutim neki dan sam kupio nvidia gt440 1gb gddr5 i od tada instalirao sam nekoliko igara kao nfsmw grid cod6 itd i sad kad udjem u igru i krenem igrati kuler na procesoru odma ubrza ja msm na maximum i gledao sam temperaturu na cpu fan dok sam u igri bude i do 75 stepeni...Inace procesor je amd athlon 3200+ x2...Ne znam mislim se da mozda mi napajanje nije preslabo imam 400w napajanje...prije mi je ona stara graficka trosila msm 30-35w a ova sad trosi 70w tako da ne znam ni sam...Sta vi mislite sta bi moglo biti...Hvala vam unaprijed...:) :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cek ti spominjes da si mijenjao grafu i onda da se zvuk ventilatora ubrza na sadasnjoj grafi ili procu? ispuni moj pc i objasni malo bolje ...
Pa ja sam mjenjao grafu a ukljucuje mi se zvuk ventilatora od procesora ali fora je sto dok nisam promijenio grafu i tad sam igro pes 13 i sta ja znam dosta igara ali nikad mi se to nije desavalo da ukljuci zvuk ventilatora na cpu uvjek je radio tiho valjda na 1000 1500 obrtaja ili sta ja znam vec..pa mozda mislim da ova grafa trosi vise pa da nema dovoljno da je preslabo ili sta znam vec ne mogu nikako da skontam...ne bi mi bio problem da se ukljucivao i prije ali znaci prije dok nisam promijenio grafu nikad mi se to nije desavalo...eto...:D :D
mozda ti je kad si prikljucio grafu u biosu se stavilo da npr kad proc prede 60C da ventilator se odma zavrti na maksimum... pogleadaj bios kako ti je namjesteno na kolko posto da se vrti na odredenim temperaturama
nikako te nerazumijem ako mozes snimiti video pa stavit ovdje
ma ne mogu snimat video....:D a stvarno ne znam sta mu je...
Jesi kojim slučajem očistio cooler od proca od prašine i promijenio termalnu pastu?
Samo malo.
S novom grafickom ti je procesor topliji pod opterecenjem?
Stara graficka ti nije bila dovoljno jaka da ti optereti procesor kako spada, a ova je, procesor je pod vecim opterecenjem i posljedicno se vise grije.
A ako ti smeta to sto ti vent ide s 1000RPM-a na 3000 bez međubrzine, neka te to ne zamara. Tako je s nekim napajanjima. Ne mogu se sjetit imena, ali ima jedno napajanje, karakteristicno po strelicama na izlazu za zrak, umjesto 'ornamentu' slicnom sacama. Uglavnom, brzina venta se isto agresivno mijenja: Tiho, tiho - Glasno.
Samo malo.
S novom grafickom ti je procesor topliji pod opterecenjem?
Stara graficka ti nije bila dovoljno jaka da ti optereti procesor kako spada, a ova je, procesor je pod vecim opterecenjem i posljedicno se vise grije.
A ako ti smeta to sto ti vent ide s 1000RPM-a na 3000 bez međubrzine, neka te to ne zamara. Tako je s nekim napajanjima. Ne mogu se sjetit imena, ali ima jedno napajanje, karakteristicno po strelicama na izlazu za zrak, umjesto 'ornamentu' slicnom sacama. Uglavnom, brzina venta se isto agresivno mijenja: Tiho, tiho - Glasno.
nene ovo je amd athlon nema sanse da bi ga bootleneckala takva graficka..i meni je proc bio na sto posto sa integrusom ...
Nisam ja ni citao koje su komponente, ofrlje sam procitao.
Znaci ti si tek sad instalirao igre?
Na CPU je pod opterecenjem i automatski se dize broj revolucija u minuti tako da bi temperatura ostala u granicama normale, osim, naravno ako nema pregrijavanja.
Nije to nista cudno. CPU nije opterecen kada si na internetu, ali kada pokrenes zahtjevnu aplikaciju, igru, grije se zbog veceg opterecenja i konstantnog rada procesora, pa se ventilator ubrzava kako temperatura raste. Provjeri temperature HWMonitorom, pod loadom/opterecenjem, nema svrhe u idleu/miru.
Nema to veze s time koju graficku karticu imas.
EDIT: Opet ne citam, uff..
Znaci temperatura je visoka.
Otvori kuciste i sve ocisti od prasine i zamjeni termalnu pastu. Pod sve mislim na procesor. Ocisti hladnjak tako da ga usisas, ispuses ili kako god, samo ga ocisti od prasine(metalna rebra trebaju bit prohodna).
Pazi da ne vrtis vent, nije pozeljno.
Graficku ne diraj, em zbog garancije, em zbog toga sto je nova, nema je potrebe cistit. I ubuduce, ako se bude grijala, nosi na servis ako imas garanciju.
Koji vrag zasto ne mogu marker ugasit??
Ispricavam se sto ce sve bit zuto, marker je ocito tvrdokoran...
Pastu znas stavit? Ako ne, reci. Zamijenit mislim, ocistis staru, stavis novu, velicine zrna graska na sred procesora i samo montiras hladnjak.
Pazi na pinove.
I jos jednom, isprika na markeru, neda se ponistit uopce.
Hvala vam svima danas cu promijeniti pastu i ocistiti pa cemo vidjeti..