Preopterećen procesor!

poruka: 24
|
čitano: 11.385
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Preopterećen procesor!

u zadnje vrijeme mi je proc užasno opterećen, vrti se od 90% do 100%. nekoliko programa uključeno, nema antivirus updateova. ni jedan program nije uključen koji bi dosta opteretio(npr. after effects).

nakon restarta se smiri al se poslije opet optereti.

Čekamo...10.11.09.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 12:43 (djdomi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preopterećen procesor!

Baci screenshot task managera di se vide servisai pa da vidimo koji koliko opterecuje proc.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preopterećen procesor!

evo ga:

Čekamo...10.11.09.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preopterećen procesor!

Mislio sam da se slucajno kakva gamad nije zavukla pa tim opterecuje procesor. Ajde iskljuci firefox i restartaj komp pa onda slikaj u mirovanju. Ovdje mi nema nista sumljivo.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preopterećen procesor!

opterećenost je trenutno smanjena, al kao što sam rekao, kasnije se poveća.

(prije mi je bila uvijek 0% u idle)

Čekamo...10.11.09.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 13:09 (djdomi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Preopterećen procesor!

Pogledaj internet konekcije koje ti komp ostvaruje i/ili koji sotware ostvaruje.

A i uz to firefox ti se 'povećava' s vremenom pa bi bilo poželjno da obrišeš history i cache tu i tamo.

16 godina
Preopterećen procesor!

-pokupio si neku 'gamad' ... (današnji se skrivaju od taskmanagera..), ili pogasi nepotrebne stvari (snagit, luncher...) po exploreru nešto radi u backu. Možda pomogne, inteligentno smeće miruje dok nema vezu s internetom, isključi mrežni kabel, pa vidi kako kradi, kad ga uključiš vjerojatno će skočiti opterećenje...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...

opterećenost je trenutno smanjena, al kao što sam rekao, kasnije se poveća.

(prije mi je bila uvijek 0% u idle)

Meni je takvo sr..e radi neki virus. Probaj ne dirat nista neko vrijeme i pusti task manager upaljen i cim vidis da ti zauzece raste prebaci na procese i vidi sta toliko zdere. Neznam sto bih ti mogao vise reci. Za svaki slucaj probaj malo preskenirat komp sa raznim alatima.

17 godina
djdomi kaže...

u zadnje vrijeme mi je proc užasno opterećen, vrti se od 90% do 100%. nekoliko programa uključeno, nema antivirus updateova. ni jedan program nije uključen koji bi dosta opteretio(npr. after effects).

Na ovoj slici bas i nije sve ok imas Snaglit program za fotkanje ekrana jel, pogledaj koliko ti on trosi procesorske snage i memorije tri puta vise od Kasperskog recimo kojeg imas a i Windows Explorer ti trosi na ovom primjeru 33% procesora i to ti je vec 70% na ovoj slici. Rijesi se tog Snaglit jer je ogroman i zdere resurse i umjesto njega stavi FastoneCapture koji je "samo" deset puta manji i trosi vrlo malo resursa a moze sve ko ovaj prije spomenuti program cak je i bolji od njega sigurno. I Firefox moze potegnut puno procesora ali ne konstantno jer onda nekaj ne stima sigurno!Cool

16 godina
protjeran
Preopterećen procesor!

Preporuka:

Skini si sysinternals, pa pokreni process explorer i tcpview. Pa malo pogledaj što se događa.

Uz to imaš i rootkit revealer ako se neko đubre uvuklo, a skriveno je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
rambox kaže...
djdomi kaže...

Na ovoj slici bas i nije sve ok imas Snaglit program za fotkanje ekrana jel, pogledaj koliko ti on trosi procesorske snage i memorije tri puta vise od Kasperskog recimo kojeg imas a i Windows Explorer ti trosi na ovom primjeru 33% procesora i to ti je vec 70% na ovoj slici. Rijesi se tog Snaglit jer je ogroman i zdere resurse i umjesto njega stavi FastoneCapture koji je "samo" deset puta manji i trosi vrlo malo resursa a moze sve ko ovaj prije spomenuti program cak je i bolji od njega sigurno. I Firefox moze potegnut puno procesora ali ne konstantno jer onda nekaj ne stima sigurno!Cool

Još k tome ima 3xyahoowidgets koji uzimaju podosta.

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
djdomi kaže...

ma to sam uzeo da ovo uslikam, ajde uzet ću taj faststone.

izgasit ću yahoo widgets pa ću vidjet.

Čekamo...10.11.09.
17 godina
Preopterećen procesor!

Pročešljaj si komp ovim alatima:

http://www.malwarebytes.org/mbam.php

http://www.safer-networking.org/hr/mirrors/index.html

Također makni onaj navedeni program što ti troši 30% procesora. Koristi drugi preporučeni.

Pogledaj s ovime:

http://download.cnet.com/Trend-Micro-HijackThis/3000-8022_4-10227353.html

Tj log file uradi paste na:

http://www.hijackthis.de/

I onda makni/popravi ako ti kaže da je što zlonamjerno ili tomu slično.

I da, antivirusom pročešljaj jer i to je bitno.

Al prvo isključi System restore (mnogi nametnici se tamo nastane i onda se nedaju maket).

Možeš i registry popravit (očistiti, defragmentirati) s nećim tipa:

http://www.tune-up.com/products/tuneup-utilities/

Preporučeno da skeniranja (antivirusom i antispyware) radiš iz Safe Mode.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 13:28 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preopterećen procesor!

poslije ću sve to riješiti, imam kis2010, mbam, tuneup i skinem još hijackthis.

Čekamo...10.11.09.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djdomi kaže...

poslije ću sve to riješiti, imam kis2010, mbam, tuneup i skinem još hijackthis.

Sa HijackThis napravi ovak kak vidis na videu ali zatvori browser prije skeniranja, pa onda poslije taj log Copy-Paste tu na forum povecaj si tam video na stranici!Cool

http://tinypic.com/m/4qmpax/2

17 godina
neaktivan
Preopterećen procesor!

upravo gledam koji proces troši najviše- system idle process(tuneupom pogledao).

Čekamo...10.11.09.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
djdomi kaže...

upravo gledam koji proces troši najviše- system idle process(tuneupom pogledao).

:))) sys-idle je 'slobodni' /neopterećen dio. On ne troši. (idle, bi se moglo prevesti ''u leru'' ili dok nije opterećen)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Preopterećen procesor!

krenulo je opet:

izgašeni yahoo widgetsi, malo pročešljo s hijackthis, instalirao faststone capture(tako da sad manje troši). al ovo još traje...

Čekamo...10.11.09.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djdomi kaže...

krenulo je opet: izgašeni yahoo widgetsi, malo pročešljo s hijackthis, instalirao faststone capture(tako da sad manje troši). al ovo još traje...

a da probas reinstall windowsa ako nista ne pomaze ???

16 godina
neaktivan
Preopterećen procesor!

imaš superantispyware free edition?daj ga probaj skenirat još s tim,nemaš šta izgubit
malwarebytes si koristio,koliko sam skužio..

http://www.superantispyware.com/download.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 16:55 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
djdomi kaže...

krenulo je opet: izgašeni yahoo widgetsi, malo pročešljo s hijackthis, instalirao faststone capture(tako da sad manje troši). al ovo još traje...

a da probas reinstall windowsa ako nista ne pomaze ???

to mi je u planu kad izađe mw2 tako da se sve vrti glatko(možda to bude win7).

Čekamo...10.11.09.
17 godina
djdomi kaže...

Kaj to zapravo traje pa nemoj slikat zauzece procesora, stavi na Processes i uvijek drzi na tom Tab-u pa da se vidi koji tocno proces trosi 80% procesora u tome je poanta ovako se ne vidi nista tj ko je krivac!Cool

16 godina
Preopterećen procesor!

Probaj isključit kis.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preopterećen procesor!

evo slika procesa:

a gle kolko faststone troši...užasno puno...Smijeh

Čekamo...10.11.09.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 20:04 (djdomi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice