mogu li se sa diska vratiti word dokumenti obrisani prije cca 4 godine
po disku je nakon brisanja spremljena hrpa novih word i sl dokumenata, instalirani programčići i sl, formatiran je i instalirani novi windowsi
po disku je nakon brisanja spremljena hrpa novih word i sl dokumenata, instalirani programčići i sl, formatiran je i instalirani novi windowsi
Te podatke ti ne bi mogao vratiti niti Chuck Norris.
:)
tak sam i i mislil, al reko ajd da pitam one koji znaju više od mene
možda se razvio kakav novi restore program
Reci uskokovcima da imas neke skenirane dokumente gdje je ocito da je Sanader bio upleten i da vidis kako se vracaju dokumenti :)
hoćeš reč da je moguće :)
iako teško da je takav alat dostupan for free ?!
hoćeš reč da je moguće :)
iako teško da je takav alat dostupan for free ?!
nije moguce
Pitaj u infoLAB-u ... moguce je. a koliko je isplativo za njega kao za privatnu osobu koja zeli vratiti slike/mp3-ce je nesto sasvim drugo.
ma radi se baš o word dokumentu kojeg bi rado vratio natrag
nije da mi je životno važno da za to dam brdo para
znam da je pitanje nekima dark humor :) , i meni bi bilo da imam više informatičkog znanja
ovako ko telac pitam da vidim jel tu ima pomoći :)
Pokusaj
ja sam sa ovim vratio dokumente izbrsane prije dvije godine 2 godine
program je free za home use
http://download.cnet.com/MiniTool-Power-Data-Recovery-Free-Edition/3000-2094_4-10561431.html
ma radi se baš o word dokumentu kojeg bi rado vratio natrag
nije da mi je životno važno da za to dam brdo para
znam da je pitanje nekima dark humor :) , i meni bi bilo da imam više informatičkog znanja
ovako ko telac pitam da vidim jel tu ima pomoći :)
ako nisi radio defrag onda postoji neka minorna šansa da je čak i nešto prživjelo ako je zapisano na nekom dijelu diska koji se nikad ne koristi
no ako je uredno rađen defrag, onda bojim se da više toga nema
nisi napisao koji je OS?
ako je win 2000 ili stariji, šanse su veće
kod xp-a je vrlo mala šansa
ako je vista onda nikakve
naime xp-i i vista imaju automatski defrag koji bi sve stvari koje su "pobrisane" trebao i ukloniti
e sad, jedno brisanje unazad se još nekako može probati izvuči, ali sve više od toga je SF.
kako kažeš prošlo je 4 godine, što znači nekoliko destaka defraga, tako da sumnjam da je išta od pobrisanog preživjelo
ma dajte to je znanstvena fantastika
u 4 godine da nijednom nije presao prego cijelog diska je nemoguce
Ako uspije vratit podatke dam su svoja 3 HDD-a od 2TB