Povišena temperatura računala!? Pomoć molim?!

poruka: 151
|
čitano: 21.704
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Stavi ventilatore pa javi temperature.
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Povišena temperatura računala!? Pomoć molim?!
MrTomo122 kaže...

Shvatio sam što ste htjeli reci,treba što više prostora i zraka među komponentama...ubacit ću što veće vent na kučište,sa prednje,stražnje i bočne strane i vjerujem da će mi to pomoći,izbaciti plastičnu cijev ako nema koristi od nje i vjerujem da će to biti ok donekle....ali buka neće nestati! Mislim da ću hladnjak od procesroa promijeniti,jer je bučan ovaj što sad imam i to mi užasno smeta....

Nešto me nisi baš najbolje skužio. Ugradnjom ventilatora i micanjem "cijevi" dobit ćeš znatno niže temperature. To će ti omogučiti da ventilator hladnjaka procesora radi na manje okretaja kako bi zadržavao temperature niskima. Manje okretaja znači i manja buka odnosno tiši rad. Samo pri kupovini ventilatora gledaj da imaju što bolju protočnost (označeno u metrima kubnim na sat m^3/h ili kubnim stopama po minuti cfm) a što manju razinu buke (do 25 dB bi trebalo biti u redu, tj dovoljno tiho da na udaljenosti glava-ventilator iznosa od preko metar ne bude čujno).

Moj youtube kanal: http://www.youtube.com/user/marijanovic191x7?feature=mhee
14 godina
neaktivan

Pa skužio sam to sve i opet sam napisao da mi buka smeta jer mi procesor bučan i kad ga upalim i kad miruje i kako god,računalo je bučno...tem su niske kad ga ujutro palim,a kad ga upalim kao da sam upalio kosilicu...ne baš tako,ali to je ono da ti dočaram kako je...

17 godina

A daj probaj jedan mali eksperiment. Vidim da ti je sada komp upaljen. I ventilator se vrti. I bočna stranica ti je otvorena. E pa imaš ti i prst kažiprst koliko vidim. E, ajd sad fino malo pritisneš sredinu ventilatora. Ako te strah, zagasi komp i onda malo pritisni ventilator. I onda ga ponovo upali pa nam javi je li išta tiše. Možda ti se ventilator razlokao. Uradi to pa nam javi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ako nemas mjesta dosta za ventove ovo nije lose rijesenje mislim si naruciti pa staviti ispod grafe da sise vruci zrak! http://www.dealextreme.com/p/pc-expansion-slot-cooling-fan-5194

Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
17 godina
CroVandal kaže...

Ako nemas mjesta dosta za ventove ovo nije lose rijesenje mislim si naruciti pa staviti ispod grafe da sise vruci zrak! http://www.dealextreme.com/p/pc-expansion-slot-cooling-fan-5194

Kupio sam pred koju godinu takav jedan uređajčić (samo marke Manhattan).

1. Ne pomaže uopće.

2. Podiže buku značajno jer je relativno glasno.

15 godina
Pa probat cu cijena je ionako niska tako da necu puno izgubiti komp nije pokraj glave nego je na podu tako da vjerovatno ga necu previse cuti jedino ako je zaista zujalica prava
Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
17 godina
MrTomo122 kaže...

...

Kolko ja vidim tebi paše iza na kucištu, 9cm ventilator recimo jedan AC model kojeg sam dole spomenul si ugradiš i to ce bit bolje kaj se tice ventilacije kucišta itekak.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/kako-poboljsam-strujanje-zraka/100634.aspx?page=0&jumpto=1949141&sort=asc&view=flat

Kaj se tice hladnjaka za procesor, onaj stock obican hladnjak je loš kaj drugo i bucan usput itekak ko jeftinija i neusporedivo tiša zamjena je na prvom linku ok hladnjak za 50kn nema kaj 9cm vent fino ce to obavit.{#} Skuplje rješene je Katana 3 ili Samurai ZZ koji kostaju oko 200kn, no pored Xigmatech Gaia ta dva modela su trenutno totalno neisplativi zbog vrlo male razlike u cijeni a velike razlike u performansama na strani Gaie kaj drugo.{#}

http://www.protis.hr/products/details/hladnjak-spire-rotor-sp611s1-s775am2am3/35654

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/scythe-katana-3-ac-freezer-7-pro-rev2/99961.aspx?page=0&jumpto=1931606&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 0:57 (rambox).
17 godina
neaktivan

Ovako nisam bez respekta prema drugim korisnicima ali što se tiće tvog pitanja skok temperature sa 40 na 60 stupnjeva je skroz ok. Kad se temperature pocnu penjat preko 100 stupnjeva e onda si imas zasto zabrinit.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da je i ovo zabrinjavajuće,a da temp skoči do 100C mislim da bi se računalo doslovno zapalilo!

14 godina
neaktivan

E učinio sam to i ostalo je sve po starom,ništa se nije promijenilo...

14 godina
neaktivan
Pa na kolko ti je u BOSU namjesteno da se gasi? Na 100 stupnjeva???
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MrTomo122 kaže...

Mislim da je i ovo zabrinjavajuće,a da temp skoči do 100C mislim da bi se računalo doslovno zapalilo!

Nego, jesi li probao što od predlaganog?

14 godina
neaktivan
Jesi stavio bočni vent iza?
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jučer kupio case Thermaltake dokker , OK je ali sam ukinuo front vent zbog buke i ostavio samo rear na 70% , cpu cooler na 100% , tako mi je optimalna temp , sa front vent osim više buke ništa nisam dobio , bez njega iste temp ! 

14 godina
neaktivan

Ma Mugen hladi ko gospodin, nema brige.

Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ništa od toga nisam probao još,sutra se nadam da ću stići pa kupiti jedan 9cm vent da si stavim sa stražnje strane koji će mi vući vrući zrak van iz kućišta,ovaj bočni neka ostane gdje i je,ali on će biti okrenut tako da tjera zrak u kućište i možda još jedan kupim pa stavim  sa prednje strane koji isto ubacuje zrak u kućište...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovako ti kod mene izgleda

sa prednje i zadnje strane je ovaj veliki vent.

Sve ukupno ih je 5 i uopce ne cujem komp kad normalno radi.

Prva slika temperature su kada surfam samo,a druga slika je kada sam u igri bio 5 min i spustio prozor  igre i SS-ao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 19:24 (drahic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
drahic kaže...

Ovako ti kod mene izgleda

Ovo je super!

Čist račun duga ljubav!
14 godina
neaktivan

Vidim da imamo slično kućište,imaš isto onu plastičnu granu na bočnoj strani...koji vent si stavio sa stražnje strane i jesi naknadno kupio hladnjak za procesor??

Kakve su ti temp i buka???

14 godina
neaktivan

Nije kupio hladnjak za procesor, ovo je stock.

A vent stavi po svojoj volji koji želiš.

Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sve je stock.

Prijatelj koji ima firmu sa informatikom mi ga je slagao i pazio je bas na protok zraka.

Jedan veliki naprijed,isti takav iza. Jedan na procu,jedan na grafickoj,jedan na napajanju.

Odlicno hladi,hladan zrak puse.

Nemamo bas slicno,ja imam od napajanja do dvd-a nekih 20 cm lufta a ti cca 10.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 19:29 (drahic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Neslušaj ovog što ti priča da ti se buka neće smanjiti ako promjeniš hladnjak od CPU-a jel taj tip očito valja gluposti da je to smiješno. Ti AMD-ovi stock cooleri su smiješni i buče kao što i sam čuješ ko blesavi !! Uzmi si neki hladnjak tipa Katane 3 ili Freezera 7 ili Xigmatek Lokia i buka će ti nestati !! Ti hladnjaci i kad se vrte do kraja su tiši neusporedivo od smeća stock sa AMD procesora. Još ako možeš staviti ventova naprijed i nazad za ispuh bit će ti i hladnan i tih komp ! Ono što je netko reko da nestaviš 8 cm ventove jel su manji pa se vrte i buče je isto neznanje živo ! Ti ventova imaš sa raznim brzinama, i oni do 2000 okretaja su isto praktički NEČUJNI !!! Ako možeš stavit od 12 cm još bolje. Tako da kupi  hladnjak ( samo provjeri jel ti stane u kučište, ili ćeš morat držat bez bočne sranice ) i vent naprijed i straga i bit će tiOk sve.

14 godina
neaktivan

Mislim da ću pokušati to izvesti,vent naprijed,vent iza i to pokušati ugurati 12cm pošto mi je kućište poprilično malo...a što se tiče hladnjaka za procesor,ta 3 što si naveo su mi prihvatljivi što se cijene tiče,sad me samo zanima koji daje najbolje preformanse uz što manju buku??

14 godina

Nemogu ti sad reć točno, ali mislim da su slični po karakteristikama i po buci i po hlađenju. Ja sam uzeo Xigmatek Gaia SD 1283 za 220 kn, taj je hladnjak za klasu bolji od ta 3 samo što je i veći pa ako nemaš 20 cm široko kučište neće ti stati bez da makneš bočnu stranicu. Što se tiče buke venta na ovom mom Xgmateku vent je 12 cm i vrti mi se na 1000 okretaja i tu je nečujan, a kad ubrza do kraja ( a to je 1500 okretaja ) i tu je praktički nečujan tako da je taj super sigurno.

14 godina

Do koliko se maksimalno jezgre smiju grijat? I cpu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
drahic kaže...

Imam ti ja vrlo dobar cooler i prodajem ga vrlo jeftino, ako si zainteresiran, javi u pp

edit: javio sam se čovjeku u pp, i rekao mi je da kupuje samo u Zagria-i, pa dajte mu vi objasnite da tamo nema coolera (bar ne onih koji će mu pomoći xĐ)

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 23:16 (rooswelt1991).
14 godina
drahic kaže...

Gledaj temperaturu CPU-a kod tvoga je 72 C maximalna ! Temperatura jezgara je obično viša oko 10-ak stupnjeva kod Intelovih čipova. Kod AMD-ovh je temperatura jezgara potpuno beskoristan podatak.

14 godina

roswelt hahaha,netreba mi jos nista za sada.. Imam svoje dobavljace za sta mi treba.

Sto znaci da su temp od 62 c ok ? intel core i3 540.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako ti je temperatura CPU-a 62 C a nisi overclokirao onda je to previsoko za stock takt. Jesi gledao temperaturu CPU-a ili temperature jezgara ??

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice