[Pomoc]Laptop se gasi sam od sebe.

poruka: 10
|
čitano: 2.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovako imam laptop hp pavilion dv7 nakon 10-15min igranja neke igre ugasi mi se laptop ne bitno koje igre..Kada ga koristim normalno facebook i to ne gasi se nikad ne mogu da otkrijem o cemu je problem na njemu je win 7 sumnjam da nije sta sa grafickom rijec je o ovoj grafickoj KLIK a ovo su temperature dok nista nije upaljeno KLIK ako mozete sta pomoci de te bom nisam nosio u nikakav servis laptop je kupljen polovan prije nekoliko dana

Gaming is not a crime!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: [Pomoc]Laptop se gasi sam od sebe.

Temperature GPU-a su visoke udnosu na cpu. Trebao bi vidjeti kako se kreću temperature pod opterećenjem. Možeš provjeriti s Furmark-om.

13 godina
neaktivan

GPU temperatura bude oko 100/110C dok igram samo minecraft..

Gaming is not a crime!
14 godina
neaktivan

Ja mislim da je to malo previše, pogotovo za laptop. 

Kada si ga zadnji puta očistio od prašine. I razmisli o vanjskom hlađenu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 17:16 (TabInvader).
13 godina
neaktivan

Nissam ga čistio otkako je kupljen,imam onaj cooler ispod veliki za laptope al nije pomogao ode ja do kompresora kakvog ispuhati laptop dobro pa vam javim,mozete reci sta da skinem koje poklopce radi boljeg ispuhivanja?

Gaming is not a crime!
12 godina
neaktivan

definitivno bi ga trebalo otvoriti i očistiti od prašine, možda čak i termalnu pastu promijeniti. potražiš tutorial na youtube-u i obaviš to sam. ili odnesi u servis ako nisi siguran u svoje vještine s odvijačem.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Omi123 kaže...

Nissam ga čistio otkako je kupljen,imam onaj cooler ispod veliki za laptope al nije pomogao ode ja do kompresora kakvog ispuhati laptop dobro pa vam javim,mozete reci sta da skinem koje poklopce radi boljeg ispuhivanja?

ne vrijedi ga samo ispuhati izvana, rasklopi ga i očisti.

14 godina
neaktivan

Ako postoji TUT na YT-u onda svakako pogledaj, ako nema, otvaranje laptopa ovisi od modela do modela. Na svom Lenovo laptopu sam morao poskidati pola laptopa da bih došao do hladanjaka dok sam na prijateljevom Lenovu (drugi model) morao samo otvoriti zadnju masku.

Svakako prije bilo kakvog "šrafanja" isključi laptop sa napajanja i izvadi bateriju da ne dođe do kakvog kratkog spoja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nikakvo ispuhivanje kompresorom, zaboravi na to. Rastavi ga ako treba do zadnjeg dijela, skini heatsink i ventilator, ispusi prasinu, ukloni staru termalnu pastu, stavi novu i sve iznova slozi. Jedino tako si siguran da ce problem pregrijavanja biti rijesen.

clock2much

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Omi123 kaže...

GPU temperatura bude oko 100/110C dok igram samo minecraft..

Velika razlika u temperaturi cpu/gpu govori da bi mogao biti problem u loše složenom hlađenju prije nego u prašini. Jer ako je prašina uzrok tada bi bile visoke temperature i na gpu i na cpu podjednako. Iz prve slike se vidi da je procesor bio opterećen na 30% a opet mu je temperatura bila znatno niža nego gpu-a koji nije bio opterećen.

Ako je laptop kupljen polovan nedavno moguće je da je predhodni vlasnik uklonio termalnu spužvicu i stavio samo pastu, dosta česta pogreška koja može imati upravo ovakve posljedice.

Pa ako sam probaš otkloniti kvar obrati pozornost na to.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice