Pomoc u vezi portova na maticnoj

poruka: 20
|
čitano: 5.136
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Hitno pomoc u vezi portova na maticnoj

MBO- gigabyte p4 titan 848p          http://e-service.gigabyte.com.tw/epaper/english/history_article/848p.htm  danas sam ubacio ovu maticnu u kompjuter i sve mi radi osim interneta i svih usb portova.

Drivere nisam instalirao jer mi je przilica sjebana, nemam interneta a preko usb nemogu prebaciti.

Prvi put se susrecem s ovim da mi ne radi usb ni internet.

Mene sad zanima u cemu moze biti problem i kako ga mogu rijesiti. Napisite svakakve prijedloge jer mi je hitno treba mi printer da isprintam nesto a ne radi mi usb

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 22:24 (win4crazzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

sta nema nitko nikakav prijedlog?

imali barem neki nacin da stavim drivere na komp, cak ni drivere nemogu naci na internetu za ovu maticnu, to bi onda mogao preko hdd prebacit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nabaci kod prijatelja driver-e na HDD pa ih instaliraj sa HDD-a kada ga vratiš u svoj računar.

P.S. Djeluje nestvarno da si ne možeš priuštiti polovnu DVD pržilicu.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Hitno pomoc u vezi portova na maticnoj
phoenix2003 kaže...

Nabaci kod prijatelja driver-e na HDD pa ih instaliraj sa HDD-a kada ga vratiš u svoj računar.

P.S. Djeluje nestvarno da si ne možeš priuštiti polovnu DVD pržilicu.{#}

napravio sam nesto slicno, odnio sam usb kod frenda i dao mu cd i rekao sam mu da mi sadrzaj prebaci na usb pa cu onda ja s usb na svoj hdd i onda s hdd na taj problematicni komp(valjda ce uspjeti)

nije da ne mogu, nego jednostavno nisam znao da je crkla(rijetko kad je koristim) a u ovom mom kompu mi ne treba 

14 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...

MBO- gigabyte p4 titan 848p          http://e-service.gigabyte.com.tw/epaper/english/history_article/848p.htm  danas sam ubacio ovu maticnu u kompjuter i sve mi radi osim interneta i svih usb portova.

Drivere nisam instalirao jer mi je przilica sjebana, nemam interneta a preko usb nemogu prebaciti.

Mene sad zanima u cemu moze biti problem i kako ga mogu rijesiti. Napisite svakakve prijedloge jer mi je hitno treba mi printer da isprintam nesto a ne radi mi usb

Nakon instalacije OS-a treba prvo instalirati drivere, prvo se obavezno instaliraju driveri za chipset, zatim ostali (VGA, audio...).

Sa stranica proizvođača skini drivere za svoju reviziju MB, i vec instalacijom onih za chipset dobit ces mrezu, usb..., nadalje instaliraj sve ostale drivere.

Postoji nekoliko nacina da drivere kopiras na HDD prije nego LAN I USB  prorade (kolege su neke vec naveli) npr. druga optika, HDD u drugi komp, WLAN-stick...

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 1:45 (Hardwhelper!!!).
15 godina
Hardwhelper!!! kaže...
win4crazzy kaže...

Nakon instalacije OS-a treba prvo instalirati drivere, prvo se obavezno instaliraju driveri za chipset, zatim ostali (VGA, audio...).

Sa stranica proizvođača skini drivere za svoju reviziju MB, i vec instalacijom onih za chipset dobit ces mrezu, usb..., nadalje instaliraj sve ostale drivere.

Postoji nekoliko nacina da drivere kopiras na HDD ima prije nego LAN I USB  prorade koje su kolege vec naveli npr. druga optika, HDD u drugi komp, WLAN-stick...

hvala na odgovoru,

nisam instalirao os nego mi je ostao isti os(nemogu ga deinstalirati dok ne zamijenim przilicu)

skino bi drivere da mogu, ono sto oni nude na svojoj stranici je neki program koji ti skenira sve to ti fali i onda kad zelis to fixati tj instalirat  trazi te da kupis pro -.-

net je nekim cudom proradio ne znam ni sam kako, sad mi preostaje da ocistim stare drivere i stavim nove(ali neznam gdje ih naci)

ili da stavim novi os pa sve ponovno instalirati sad ne ne znam sta je bolje.

14 godina
neaktivan

Ako je kako navodiš mrežna kartica proradila i imaš pristup internetu drivere za MB imas na sluzbenoj stranici proizvođača, samo skini za reviziju MB koju imaš, sve je tamo ne moraš dalje tražiti?

Ako uz malo truda središ drivere zašto reinstalirati OS, samo radi drivera?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 2:09 (Hardwhelper!!!).
16 godina
moderator

koja je točno matična?

p4 titan 848p je samo chipset...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
XXX-Man kaže...

koja je točno matična?

p4 titan 848p je samo chipset...

ispricavam se, tek sad vidim da nisam stavio puni naziv

GA-8I848P-G

16 godina
moderator
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Pomoc u vezi portova na maticnoj
XXX-Man kaže...

e hvala ti, ja sam ocito skidao neke druge drivere jer nisam upisao puni naziv i zato nije radilo,

hvala svim, problem je rijesen moze lock.

P.S svi imate gumb hvala :)

15 godina

mislio sam da sam rijesio sve probleme ali se danas ispostavilo da imam problema s zvukom

instalirao sam sve drivere sto mi je xxx-man dao ali windowsi mi nemogu prepoznati zvucnike.

obrisao sam stare drivere instalirao nove i ne radi

ne znam sta jos mogu pokusati

edit: uff sad sam se sjetio da nisam spojio one speakerse iz kucista u maticnu jer ne znam u koji pin idu.  Dali to izaziva ovaj problem

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 15:10 (win4crazzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
15 godina
16 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 14:36 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

spajao sam pinove prema ovoj slici http://pic.wenwen.soso.com/p/20091019/20091019204750-91535136.jpg i maticna mi je sprzila gnd(ne znam zasto, sve sam spojio kao sto je na slici) onda sam odspojio taj gnd i pokreno normalno racunalo i opet mi nece zvuk.

Ja ne znam sta da radim vise

Edit: spojio sam ih ovdje http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_8i848p_g_e.pdf(stranica 27, tocka 17) u ovaj zaokruzeni port

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 15:03 (win4crazzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

sorry na triple post

sad sam tek vidio da slika nece