Imala sam post, sad se komp restartao i više ga nemam. Osmijeh od uha do uha.
Ukratko, radi se o kompu koji su mi roditelji kupili kad sam krenula u prvi srednje i star je i jadan, al' ja bih barem voljela znati u cemu je tocno problem.
Pentium IV, HDD WD ATA od 80GB, maticna je ASUS P4S800 i graficka je neka od 128MB, nisam sigurna koja, ali mogu provjeriti ako je bitno.
Problem je u tome što se prestao normalno gasiti i poceo se restartat' bezveze. Nakon Turn Off, Win shutdown melodija i onaj klik koji proizvede neki dio u kucištu i onda ostane na "Saving your settings..." do jutra, ventilatori se vrte. A restarta se proizvoljno (ne nakon nekog odredenog vremena ili nekog zahtjevnog procesa) pa poslije toga piše "The system has recovered from a serious error...". Htjela sam instalirat' SP3, downloadat' sam ga uspjela, ali na cca 40% extracta kaže "The file is corrupt". Neće ni kao Administrator u Safe Mode-u.
Ili se jednostavno ugasi kao na 0-1.
Eh, sad. Dodala sam RAM-e, danas navečer opet instalirala Win (formatirano sve, instalirani driveri sa CD-a), probala sam stavit' novi HDD, al' problem je u tome što je ovaj SATA i ja ne mogu nac' drivere za controller (ili kak' se to zove) koje trebam stavit' na disketu pa instalirat'... (F6 i te spike). Kupila sam onaj mali SATA kabel i on vidi taj HDD samo kao dodatnu memoriju. Ako netko možda zna gdje bih mogla pronaći te drivere, molim lijepo link.
Znam da bi mogla bit' i matična i napajanje i bilo što, ali možda je netko imao sličan problem, pa...
Hvala!