Lijep pozdrav svima, kao što i sam naslov govori riječ je o pištanju računala koje se ponekad događa... Taj beep se čuje samo kad slušam pjesme i sto posto sam siguran da dolazi iz kućišta, vremenski interval između dva beepa je različit, može bit nekad svakih 5min nekad svakih 10min i tako, beep se 'ajmo reći dogodi na prepad, znači dogodi se u random trenutku i traje jako kratko, samo bip i to je to... Specifikacija računala nalazi se na mom profilu pa slobodno pogledajte, ako netko zna o čemu bi mogla biti riječ neka kaže, molim vas pomoć ljudi
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni se događa identična stvar.
Događa mi se da jednom u danu, jednom u dva dana (nema nekog pravila) čujem kratak bip iz računala. Također neovisno o tome što radim. Laptop i dalje normalno radi, ne vidim ništa čudno sam me zbreca malo taj bip.
Ista stvar se događa i šogoru na njegovom Dell laptopu, samo što on kaže da su njegovi intervali nešto češći (nekoliko puta dnevno)
ovak: ovo može imati 174.652.317 uzroka. ako se želite sami s time petljati, otvorite računalo (skinite bočne stijenke) i kad se čuje bip pokušajte povezati ono što tad radite sa zvukom, za koji se potrudite izazvati ga, ako je moguće, a onda pronaći točno otkud se čuje (ako ne točno mjesto, ono bar približno). uvjet je, jasno, da se zvuk pojavjulje uvijek iz istog mjesta (što je vrlo vjerojatno). svakako (prvo!) odspojite onaj mali zvučnik u pc-u na matičnoj (ako je ugrađen). nakon toga provjerite stanje CMOS baterije na ploči (zamijenite je, nije skupa). ponekad CD-pogoni proizvode takav zvuk ali to je do njih i nema štete, osim što je iritantno. instalirajte speccy (https://www.piriform.com/speccy) i provjerite temperature komponenata (u BIOS-u možete postaviti granične temperature za sve i svašta pa i za najavu otkazivanja ventilatora. bip se čuje kao najava da je frka.) i vrte li se svi ventilatori neometano. kad sve ovo učinite, javite se ponovo na ovu temu tu. valja prvo suziti broj mogućih uzroka. 
Evo ovako, sad sam par puta pustio jednu te istu pjesmu, točnije Beograd još živi od Relje Popovića, tu pjesmu sam skraćivao u programu GoldWave, uglavnom, beep se čuje na 3:06 a pjesma skraćena traje 3:23, taj beep se uredno ponavlja svaki put na 3:06 kada pjesma ide iz početka, a ne kada ju se prebacuje par sekundi prije 3:06... Po meni je ovo veoma specifičan problem, inače mi se ni na jednoj pjesmi ne čuje, i kad ugasim BSPlayer beep se uopće ne čuje... Može mi netko pomoći tko se razumije u to
Ispričavam se na još jednom postu, ali ovaj moj komentar prije ovoga je potpuno ispravan, točno na 3:06 se to dogodi, gledam u BSPlayeru, 3:06 malo zapne a pjesma se vrti normalno i čuje se beep i čim taj kratkotrajni beep se čuje sekunde nastave teći... 3:06 zapne na najviše sekundu
To pištanje se čuje samo u BSPlayeru na 3:06, a u Windows Media Playeru na istom dijelu se ništa ne događa, očito je problem u BSPlayeru...
Evo ovako, sad sam par puta pustio jednu te istu pjesmu, točnije Beograd još živi od Relje Popovića, tu pjesmu sam skraćivao u programu GoldWave, uglavnom, beep se čuje na 3:06 a pjesma skraćena traje 3:23, taj beep se uredno ponavlja svaki put na 3:06 kada pjesma ide iz početka, a ne kada ju se prebacuje par sekundi prije 3:06... Po meni je ovo veoma specifičan problem, inače mi se ni na jednoj pjesmi ne čuje, i kad ugasim BSPlayer beep se uopće ne čuje... Može mi netko pomoći tko se razumije u to
e, onda nije problem u BS playeru nego u programu gdje si skraćivao (pa rekodirao) pjesmu. pokušaj isto s nekom drugačijom pjesmom pa javi ishod. za (re)kodiranje upotrijebi lameMP3 (http://lame.sourceforge.net/)