Pc se upali ali nema slike

poruka: 9
|
čitano: 2.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
PC se upali, ali nema slike

Dakle imam problem, kad upalilm PC pokrene se i radi ali slike nema, ništa, crni ekran. Zatim ga restartam jednom-dvaput, i onda se pokrene i slika i normalno podigne Windowse.

Probao sam premještati module RAM-a nije pomoglo, zatim testirao grafu sa Furmark pola sata i sve je OK , zatim Aida stability test 20 min sve OK, pa Hd Sentinelom, diskovi su status perfect.

Zatim sam promjenio VGA kabel, i kabel od napajanja monitora, i dalje isto.

Sumnjam na monitor ili matičnu, jer ne daje zvučni signal prilikom paljenja samo ponekad bude ali ne uvijek. 

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Jeli netko možda imao sličnih problema?

0 0 hvala 0
14 godina

Probaj odnijeti kod nekog monitor pa ga isprobaj.

Kod mene je bio isti problem. Windowsi se učitaju i nakon par puta gašenje i paljenja monitora slika dođe. Na kraju sam odnio monitor kod kolege i isto je to radio.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

nabavio sam i drugi monitor, i opet isto i na njemu. Znači nije do monitora.

Sumnjam na matičnu i grafu, iako kad testiram grafu furmarkom pola sata, nema problema...netko ima ideju?

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 14:09 (osvit).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kod ovakvih slučajeva ako se upali, a ništa ne vidiš (pod pretpostavkom da se nije "digao" operativni OS) najčešće je problem memorija.

Ako se "digne" operativni OS onda je prvi pick GPU pa MBO, a to je lako provjeriti, posudiš grafičku u nekoga i ako radi onda je do nje, ako ne radi vrlo vjerojatno je do MBO. 

Dakako isključio sam mogućnost da je do drivera jer se smatra da je sve ok instalirano.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Meni ovo smrdi na problem sa napajanjem. Pretpostavljam da se radi o ovome pod Moj PC - Frontier 380 W... probaj nabaviti/posuditi malo kvalitetnije napajanje pa vidi kako ce se ponasati.

Što imamo manje potreba, to manje nam prijeti oskudica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pc se upali ali nema slike
anarchyST kaže...

Meni ovo smrdi na problem sa napajanjem. Pretpostavljam da se radi o ovome pod Moj PC - Frontier 380 W... probaj nabaviti/posuditi malo kvalitetnije napajanje pa vidi kako ce se ponasati.

Isti ovakav problem sam imao dok sam koristio svoje 5 godina staro MS napajanje, nabavio novo i nikad mi se više nije desilo.

Tražim anime shoegaze djevojku. Slonovi, žbljohe i grobovi neka se ne javljaju.
14 godina
odjavljen

mislite da napajanje ne daje dovoljno struje? da je s vremenom oslabilo?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pc se upali ali nema slike

Bok ljudi, imam dosta slican problem. Pisem s mobitela pa ako sam fulao temu molim link, prica je ova: kupio sam djelove za komp s njuskala... Stavim sve u komp, komp se upali ali nema slike, pousavam bios resetat, nista, provjerim kable nista, odem kod frenda probat grafu, radi. Izvadim sve iz kompa, na stol, pospojim, radi sve super, intaliram windowse, drivere, update.... I sad rekoh, ne moze to bit na stolu tak, stavim natrag u kuciste isti problem. Kao da ne zeli biti u tom kucistu, eh sad nisam opet probao vaditi i na s stol s time, nadam se sa sam dobro objasnio, hvala unaprijed.

Edit!!!! Izvadio sam sve iz kompa, uzeo sve potrebno za rad, upalio pomocu odvijaca (preko pinova na maticnoj) i eto radi sve... Stvarno mi nije jasno....

lodan
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 14:25 (ludi leo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice