Pozz kolege! Ev mene je sad uvatila panika, neznam sto da radim, nemam vise ni ideja... Znaci jucer sam sretno igrao GTA V i grom je udario u blizini, iskocio je glavni osigurac od kuce, istekao komp i monitor iz uticnice i ukljucio prekidac, kasnije kad je prestalo nevjreme sam i komp ustekao i upalio. Komp je uredno jos nekih 1-2h nor radio, u medjuvremenu imao sam neki adware u browseru i obrisao ga s adw cleanerom, 1. restart kompa, onda sam jos nes skenirao s istim programom i 2. reset kompa. No to neko gofno se nije htilo maknut pa sam skinuo avast. Odmah sam ga instalirao, i upali(bez restarta) i otisao na fast scan. Dok se fast scan vrtio ja sam radio u lightroomu ps-u i chromeu, ondaje doslo na 80% i komp mi se smrzao, jos kad se smrzao je odsvirala do kraja pj na deezeru(buffer??) Komp nije reargirao na alt+f4,crtl+shift+esc, crtl+alt+delete, nije se htjeo ni ugasit na gump pa sam ga preko napajanja killao. Nakon toga svaki put kad ga upalim bi dosao do logina, i onda ako ukucam sifru u 5s udjem u win ak ne smrzne se na loginu. nakon 3 restarta dodje do windows loga i restart. Odlucio sam otic u bios i bootat s hdda na kojem je win, ali sam u biosu odabrao uefi windows boot manager il tak nes, sretno mi je upalio win10, osao sam na internet, nes kratko pogledao i upalio da mi se updatea osao sam sspavat. Ujutro opet stoji na recovery, nezeli ni win10 vise nista, nakon par restarta komp mi se samo upali i crn ekran ni bios niti ista, i nista ja isao troubleshoot i otkrio da kad izvadim graficku i pristupim bateriji, kad je izvadim mogu doci do biosa, i ja to ucinim i na pocetku stisnem f1 (neznam sto je to, mislim da mi udje u bios il tka nes) i samo mi se restartira i sada samo zavri vent na sekundu i ogasi se, pa zavrti na sekundu pa ugasi i tako u loopu.. I vise neznam sto se dogadja, zbunjen sam!!!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pregledaj kondezatore na matičnoj-gledaj jel se koji napuhnuo.
Ako je na maticnoj sve OK-napajanje ti je u banani!
Windows si sje... nešto, to je problem za sebe, treba isti probati popraviti, ako ne reinstall. Win 10 RTM je na vratima.
Nadalje, drugi problem je hardwerske prirode, problem je ili u matičnoj ili u napajanju, negdje možeš posudit drugo napajanje, pa testirati.
ps. ovo što se tiče grmljavine, a tu nemam kaj napisati, znaš i sam što se radi kad počne grmjeti, jebga, sad se moraš vaditi kako znaš.
Skinuo sam win10 zadnji build jer sam insider.... I ja mislim da je do napajanja, kondenzatori na maticnoj su ok
Stavi speaker na maticnu pa slusaj kolko bipova daje :P Brijem da je do maticne...
Stavi speaker na maticnu pa slusaj kolko bipova daje :P Brijem da je do maticne...
Nemam ga...
Da, moraš testirati kod nekoga komponente (MBO i napajanje).
Ovo nikako drugačije nećeš moć troubleshootati...
Onda kod frenda i sustavom eliminacije prijesavaj dio po dio...
Nabavit cu napajanje pa budemo vidjeli..

Napajanje je ispravno, izgleda da je maticna riknula... Mene zanima dali je i meni procesor mozda rikuno?
Mene zanima dali je i meni procesor mozda rikuno?
Mala vjerojatnost, ali je moguće i to, testiraš pa vidiš.
Mene zanima dali je i meni procesor mozda rikuno?
Mala vjerojatnost, ali je moguće i to, testiraš pa vidiš.
Mene samo zanima, kako to da je napajanje prezivilo a maticna nije?