PC se ledi sam od sebe otkad opet imam ADSL

poruka: 3
|
čitano: 806
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
PC se ledi sam od sebe otkad imam net

Prije 2 godine grom mi spalio LAN na ploči i ruter. Uzmem AirLive WL1600 USB Wi-Fi stick istog dana. Od tada se PC nasumično smrzava, tipka Reset je jedina opcija.

I tako ta random smrzavanja bila sve do 6. mjeseca ove godine, kad smo morali odjavit net. I ja tada odspojim USB Wi-Fi, maknem drivere od njega, maknem browsere i uTorrent te pogasim sve šta bi se moglo kačit na net (jer neta više nema) - cijelo ljeto se nije NI JEDNOM smrznio.

I ponovo mi uvedemo net prije par dana, ja sve normalno vratim (USB Wi-Fi, net programe, uključim updateove) kad ono - opet random smrzavanja. Smrzavanje najčešće nastupi kad komp radi par sati bez prestanka - jesam, provjerio sam temperature, sve su u redu.

Sada sam apsolutno siguran da je uzrok nešta od mrežnih/net stvari na kompu, samo ne znam šta... Iskreno, sumnjam najviše na USB Wi-Fi jer se komp ledio i nakon svježe instalacije XP-a sa samo Wi-Fi stickom prikopčanim, bez ikakvih browsera i drugih net aplikacija. Sad ne znam jel problem u USB portovima (možda je grom i njih dotako) ili u samom Wi-Fi sticku.

Probat ću s PCI mrežnom karticom, a možda jednostavno cijela ploča mora van...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dolazi ti do kratkog spoja u stick-u ili na usb utor-u..

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Heh, mislio sam da je USB otporan na takve stvari pošto ima ljudi koji i po 20 puta uštekavaju/ištekavaju USB memorije... Prebacio sam Wi-Fi i miša na druge portove, vidit ćemo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice