Pc se gasi sam od sebe

poruka: 66
|
čitano: 7.431
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Komp opsjednut; zvučnik konst. pišti, random gašen

Pozdrav!
Danas mi je drugi dan za redom da mi se interni zvučnik oglasio i konstantno pišti. Ne pipipipi nego piiiiiii, ali kompjuter najurednije radi.

Restart sredi stvar.

Nisam se obazirao dok mi se sad nije ugasio. Bio sam na bugu i samo se ugasio. Crn ekran i škljoc iz napajanja(sklopka).

Evo normalno se upalio i radi.

Koji vrag?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Komp poludio; zvučnik konstanto pišti, random gaše

Meni se jednom dogodilo da su se iz cista mira pojavili artefakti na monitoru te se slika zaledila i Windowsi srusili usred browsanja po webu, tako da ima svega. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp poludio; zvučnik konstanto pišti, random gaše

Gasio se ponekad, sad mi se gasi svakodnevno.

Pustio sam memtest i prošao je, dalje ne znam što da radim.

Koliko sam čitao, najizglednije je da je ploča, ali nju ne znam kako testirati. 

Sad sam pustio Intel Diagnostic i prošao je.

Dakle, ploča i napajanje ostaju?

Da napomenem da mi se to nikada nije događalo u loadu(igrao sam po par sati u komadu Wolfenstein i ništa) i onda dok sam bio na forumu se ugasio.

Naponi su u idelu sasvim u redu. 12,024V, 5,07V i 3,304V.

No primjetio sam da 3.3V padne na 3.28V kada se procesor optereti. 

12V padne na 11.8-11.952V kad se optereti grafička

a 5V uvijek stoji na 5.07V.

Jel to u redu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Provjeri temperature na računalu. Uđi u BIOS i učitaj defaultne postavke pa provjeri ponašanje računala. Također, otvori kučište i kompresorom sve dobro ispiri. Ako i nakon toga opet isti simptomi budu mijenjaj kekse RAM memorije jedan po jedan i memorijski slot.

Zora puca, biće dana ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Otvori comp, počisti prašinu - najbolje kompresorom, ali i usisavač je OK u nuždi, uživaj dalje.

Ako nemaš komprespor ili pristup nekom kupi za 50 Kn komprimirani zrak.

Dovoljno ga ima za nekoliko čišćenja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Temperature su izvrsne, prašine nema niti u tragovima.

Budem kasnije probao ovo s memorijom, makar sumnjam da je to kad je memtest izvrsno prošao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Pc se gasi sam od sebe

Provjeri ventilator od napajanja kada ti počne pištiti. Meni se jednom dogodilo da počne pištati prije podizanja windowsa i vidio sam da se ventilator od napajanja nije uopće vrtio. 

I ne puštaj komp da cvili, odmah ga gasi. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Ne radi mi ventilator jer je polu pasivno napajanje 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Pc se gasi sam od sebe
chutac kaže...

Ne radi mi ventilator jer je polu pasivno napajanje 

Najlakše je uzeti drugu ploču i drugo napajanje, pa isprobati.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
odjavljen
Pc se gasi sam od sebe

My bad. :) 

Nemam ideja šta bi moglo biti, u svakom slučaju javi rezultate... Tko zna, možda i meni jednom bude pomoglo. 

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Najteže je uzeti drugu ploču.

Nitko oko mene nema s1150 ploču, a ne mogu slati u servis jer mi je potreban za faks.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Pc se gasi sam od sebe

Taj piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii je po mome iskustvu uvjek problem u RAM memoriji,kazes da si testirao,a ja bi opet dao desnu ruku u vatru da je problem u svezi rama.

Hebat ga sad!

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Jednom mi je bacio BSOD za ntoskrnl koji je vezan za RAM.

Jel mogu reklamirati ako memtest ne pronalazi greške?

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Evo opet se ugasio, ovaj put u Wolfensteinu.

Imao sam log upaljen pa mi je sve zapisao. U trenutku gašenja, sve je bilo super.

I temperature i naponi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
chutac kaže...

Evo opet se ugasio, ovaj put u Wolfensteinu.

Imao sam log upaljen pa mi je sve zapisao. U trenutku gašenja, sve je bilo super.

I temperature i naponi.

Moguće da imaš problem s memorijskim kontrolerom na ploči. Zato sam ti predložio da pokušaš s 1 pločicom RAM memorije svaki put u drugom slotu. Tako ćeš detektirati ako je to u pitanju i u njeg ne stavljati memoriju. Imao sam jednom takav slučaj i uspio detektirati ovu neispravnost. A već sam gotovo htio baciti matičnu. I evo i dan danas radi na jednom stroju.

Zora puca, biće dana ...
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Ako i skužim da je do toga, reklamirat ću.

U budućnosti planiram nadograditi memoriju, a to zasigurno ne želim na usranoj ploči.

Sad ću promijeniti utore.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Promijenio memoriju iz jednog kanala u drugi(2x4GB imam) i usput resetirao BIOS.

Sad ćemo vidjet šta će biti.

Ostavit ću opet memtest da radi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Memtest radio 4 i pol sata i jedine greške su bile na Hammering testu, a te su valjda normalne za DDR3.

Budući da se nije ugasio u ta 3 i pol sata, jel može biti da se gasi zbog softvera, da nije uopće hardverski problem?

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
chutac kaže...

Budući da se nije ugasio u ta 3 i pol sata, jel može biti da se gasi zbog softvera, da nije uopće hardverski problem?

Po meni ne bi se gasio ako se radi o problemu vezanom za programe i sami OS već bi se resetirao, bacao "plavi" ekran, zamrzavao se itd.

Meni je sumnjiv taj tvoj RM 750, da sam na tvome mjestu ja test memorije ne bih niti radio, već bi testirao jedan po jedan modul RAMa

u realnim uvijetima, znači igranje nečega, internet itd., ako se bude smrzavao i dalje, probao bi kako sam već i rekao u prošlom

postu negdje iskopati prvo drugo napajanje, a onda i drugu ploču, krenuti od početka i testirati.

Nisam spominjao, ali ako si OCao nešto, izvadi bateriju s matične na par minuta da poništiš sve promjene koje si radio po BIOSu,

a možda mu to i pomogne, možda se je i tu nešto zblesirao.

chutac kaže...

a ne mogu slati u servis jer mi je potreban za faks.

Moja preporuka ti je da si za faks uzmeš neki laptop, ništa preskupo, vjerujem da ti treba za neke osnovne stvari.

Najgore je jer sada ovisiš o nečemu što ne radi kako treba, možda se ubrzo neće htjeti uopće upaliti jer kažeš da se je prije

gasio u većim vremenskim razmacima, dok se sada gasi svakodnevno, znači da se problem koji god bio pogoršava, e onda imaš problem, iako ga imaš i sada.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2015 16:46 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Evo sad je opet pištao..

Koliko sam pronašao, to kontinuirano pištanje označava ili problem s grafičkom, ili memorijom. Grafička nije sigurno jer sam bio na integriranoj dva dana i pištao je.

Napajanje ću staviti staro koje znam da radi pa ću vidjeti, a za sada mi se memorija čini najizglednijom.

A za faks mi komp najbolje paše jer sada na njemu imam 25" monitor koji mi je super za AutoCAD jer je velik i ima 1440p rezoluciju.
Budući da što god reklamirao(a očito će ubrzo), morat ću kupiti novo jer imam popriličan zadatak u AutoCADu za napraviti preko praznika.

Nadam se da je memorija, jeftinija je od ploče, a ono što dođe sa RMA se upikne i nadogradi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Pc se gasi sam od sebe

dobro jesi ti uopce probao izvaditi jednu plocicu rama a ne da ti obje rade cijelo vrijeme?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Nisam 

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
chutac kaže...

Nisam 

Ako imaš dvije, odmah jednu van iz računala i "vozi" s jednom par dana, testiraj.

Malo to mijenjaj, jednu po jednu, u više utora, treba početi eliminirati komponente jednu po jednu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2015 17:43 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Evo me već 2 sata na jednoj pločici i za sada je sve u redu.

Ako tako ostane do kraja dana, da sutra stavim samo drugu i ako ne bude problema, ploča ne valja?

A ako bude problema sa jednom, ne valja memorija ili ploča, kako da znam? Jedino što mi pada na pamet je da kupim novu memoriju za koju sam siguran da radi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Klik, ugasio se.

Sad stavljam istu pločicu u drugi utor. Bila je u "crnom" kanalu, sad je u "sivom".

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chutac kaže...

Klik, ugasio se.

Sad stavljam istu pločicu u drugi utor. Bila je u "crnom" kanalu, sad je u "sivom".

gle ak ti rokne osigurac u napajanju onda si odavno trebao probati s drugim...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 14:09 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

To je sklopka, ne osigurac. Cuje se klik i kod paljenja i gasenja oduvijek. 

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
chutac kaže...

Jedino što mi pada na pamet je da kupim novu memoriju za koju sam siguran da radi..

Napravi to pa ćeš tek onda zakomplicirati stvari. Ukratko, napravi ovo kako si napisao u zadnjem postu (istu pločicu memorije u drugi slot) i testiraj. Ako se opet ugasi, označi tu memoriju da je "sumnjiva" i napravi testiranja s drugom pločicom memorije.

Zora puca, biće dana ...
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

To kužim. Ako mi se gasi s ovom pločicom, a sa drugom ne, onda je do te pločice, ali što ako se gasi sa obje?
Kako znati gasi li se zbog matične ili memorije ako ne stavim memoriju za koju znam da radi?

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
chutac kaže...

To kužim. Ako mi se gasi s ovom pločicom, a sa drugom ne, onda je do te pločice, ali što ako se gasi sa obje?
Kako znati gasi li se zbog matične ili memorije ako ne stavim memoriju za koju znam da radi?

Ako se gasi i sa drugom, onda napravi još samo jedan test. Od nekog kolege posudi PSU (napajanje) za koje znaš da je ispravno i dovoljne snage. I testiraj s obje pločice u slotovima. Ako se i nakon toga računalo gasi onda je najvjerojatnije problem s matičnom i nosi na reklamaciju. A što se tiče zadnjeg pitanja kako si tako siguran da će kupljena memorija biti 100% ispravna? Nemoj pretpostavljati jer je pretpostavka majka svih zajeba.

Zora puca, biće dana ...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice