Otkazala grafička kartica - problem!

poruka: 42
|
čitano: 25.289
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Otkazala grafička kartica-problem!!!

Jučer mi se desila katastrofa na računalu,ostavio sam računalo upaljeno i uključio antivirusni program da ga skenira,međutim kad sam došao nakon nekog vremena screnserver slika je bila zamrznuta i nije reagirala na pokrete mišom,te sam restirao računalo i nakon toga iz kućišta sve izgleda kao da je sve normalno ,samo što na monitoru nema ništa i žmirka lampica na njemu i iz kućišta se čuju zvukovi i to 15 sec jednoličnog zvuka i 20 sec pauze i tako stalno dok je računalo upaljeno.Gtafička je integrirana na Biostar matičnoj ploči.Otvorio sam računalo malo ga očistio od prašine jer je i nije bilo puno,ventilatori su normalno radili,a temperatura u prostoriji je bila negdje oko 20 stupnjeva.Pokušao sam sa drugim monitorom,ali je bila ista stvar.
Molim hitno savjet šta da radim.Je li grafička totalno otkazala i ako je, mogu li staviti zasebnu grafičku karticu,a ovu isključiti i kako,ako ništa radi ovi zvukova.Koju karticu da kupim,napominjem da ne igram igrice na računalu,te mi računalo isključivo služi za surfanje na internetu,gledanje filmova,slušanje glazbe i ponekad google earth.

0 0 hvala 0
16 godina
Otkazala grafička kartica-problem!!!

mislim da ti e krepalo nesti definitivno. pogledaj na netu sto znaci taj 15sec beep i onda ces vidjeti sto dalje. iako mislim da ako nemozes u bios da ces tesko nesto rjesiti. probaj cmos i javi da li mozes u bios.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Što se tiče monitora,na njemu nema nikakvih prikaza,tako da nema ni prikaza BIOSA,a ni CMOSA

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Otkazala grafička kartica-problem!!!

vjerojatno je grafička riknula, i to se događa. pitanje je samo da li tvoja ploča podržava agp ili pci-e grafičke, ako znaš koji je model potražiti ćemo na guglu. ne bi bilo loše da posudiš od nekoga nek grafičku, da ju probaš staviti pa da vidiš što se onda događa.

koliko si spreman odvojiti love za drugu grafičku? najjeftinije nove grafičke s pci-e utorima su oko 350 kuna, a one s agp utorima oko 420 kuna.

u uputstvima od matične će pisati što znači koji beep koji se čuješ i pc-ja, ako nemaš uputstva, može se pogledati i na službenoj stranici proizvođača, ili pomoću gugla.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 12:56 (robisierra92).
16 godina
neaktivan
RE: Otkazala grafička kartica - problem!
soniman kaže...

Što se tiče monitora,na njemu nema nikakvih prikaza,tako da nema ni prikaza BIOSA,a ni CMOSA

reset biosa se vrši preko matične ne preko monitora..

http://gtabalkan.com
15 godina
odjavljen

A kako.

16 godina
neaktivan
soniman kaže...

A kako.

skineš bateriju i vratiš na matičnoj. Al bolje bi bilo da nam daš model matične da vidim o o kojoj je riječ

http://gtabalkan.com
15 godina
odjavljen

To je ona okrugla baterija.Sad trenutno nemam podatke od matične,a s obzirom da sam na poslu pravi naziv vam mogu dostaviti tek sutra,a jedino čega se sjećam je naziv "Biostar"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
soniman kaže...

To je ona okrugla baterija.Sad trenutno nemam podatke od matične,a s obzirom da sam na poslu pravi naziv vam mogu dostaviti tek sutra,a jedino čega se sjećam je naziv "Biostar"

da to je ona okrugla baterija. biostar ne znači puno, bilo bi dobro da napišeš točan model, pa ćemo pruguglati, da vidimo koje su joj specifikacije.

15 godina
odjavljen

Vadio sam i memoriju i onu bateriju od CMOS-a i ništa nije pomoglo.Evo ovdje su podatci o mom računalu,pa se nadam da će mi netko na osnovu njih pomoći da konačno riješim problem.

MB: Biostar,VGA,2xDDRII,PCI-EX16
SATAII,G-ch HD Audio (int.)
CPU: Intel Pentium Dual Core E2140 1,6 GHz
1 MB L2 Cahe 800 MHz FSB
RAM 1024MB DDRII
HDD 160 GB Samsung SATA
ODD: DVD-RW DL/DF
VGA: up to 256MB (int.)
Chipset: GF7050V-M7

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dakle, vjerojatno je grafičkoj došao kraj.. i biti će vrijeme za kupovinu druge, osim ako netko ima još kakvu ideju.

inače, biostar nije dovoljno podataka - to je samo naziv, a i model ploče - je npr "biostar GH-254-JKl-1". ne nema veze, s obzirom da si napisao pci-e, znači da ima pci.ee utor i podržava novije grafičke kartice.

pa ako se odlučiš za kupovinu, reci do koje love možeš ići pa će ti se nešto preporučiti.

15 godina
odjavljen

Jučer sa opet resetirao CMOS i vadio memoriju,koja nije bila dobro postavljena u svoje ležište i nakon što sam sve ponovo vratio beep-ovi su prestali,i sve je izgledalo normalno i kad sam pomislio da sam rješio problem opet sam se razočarao kad sam vidio da opet nema slike,a monitor je uredu,računalo se ne može normalno resetirat,i tipkovnica ne funkcionira,mada je i ona ispravna,možda bi se to sa tipkovnicon i rješilo, kad bi se pojavila slika na monitoru.Sad neznam šta dalje poduzet.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

što znači to da se računalo ne može normalno resetirati? tipkovnica je usb ili činč?

15 godina
odjavljen

kad sam naveo ovo normalno resetiranje računala,mislio sam gašenje računala sa onom tipkom što se obično nalazi kod one tipke što se sa njom stavlja računalo u pogon,a sad to  i  kad hoću odradit moram isključiti iz struje ili sa onim prekidačem sa stražnje strane.

Tipkovnica mi je priključena sa činčom,ali sam pokušao priključiti i sa USB-om ,pa ništa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 12:12 (soniman).
16 godina
neaktivan

ovo sve smrdi neki kvar na matičnoj..previše je tu problema koji upućuju na to. tako nešto ćeš teško riješiti preko foruma, za to ti treba serviser računala..

15 godina
odjavljen

izgleda možda i ako je do matične,matična nije totalno mrtva,jer reagira sa beep-om kad se izvadi memorija ili se ne stavi kako treba,a ti su beep-ovi pojavljivali odmah pošto sam uočio da nešto nije uredu sa računalom.Ako bi računalo nosio na servis kako da prebacim podatke sa HDD iz tog računala,a da ne stavljam HDD u drugo računalo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

matična vjerojatno nije totalno mrtva, ali je u nekakvim problemima. s obzirom da nemaš slike na monitoru ne vidim načina kako pristupiti hdd-u i prebaciti podatke osim stavljanja tog tvog hdd u drugi pc.

izvadi taj hdd iz pc-ja i ukluči ga u neki drugi pc kao slave, pa si prekopiraj što ti je važno na ext hdd ili snimi na dvd-e

15 godina
odjavljen

može li se od toga hdd iz računala napraviti externi hdd,ako bi možda ovo u vezi ovoga računala bio neki veći kvar,koji se ne bi isplatilo popravljat.

ili možda sa nekim adapterom,koji onaj sata priključak pretvara u usb priključak,a taj adpter sam vidio u conradovom klatalogu.

I još u vezi računala,zbog čega mi je u početku računalo javljalo (beep-ovi) da je greška u memoriji,to sam kasnije otkrio kad sam memoriju izvadio pa je ponovo vratio, pa su nestali beepovi,a sad mi se isti ti beepo-ovi javljaju,ali samo kad izvadim memoriju,pa da nije možda nešto do memorije.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Long beep bi trebao biti problem u memoriji!

"Naletila" sam na slucaj gdje isto nije bilo slike,tona ni beepa,probala sam svasta,mjenjati osim

memorije 2x1GB,koja je bila nova,pa sam je eliminirala!

Cak i maticnu sam mjenjala,opet isto.Stvar je bila u jednoj od RAM memorije,tj.pokvarena je bila

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
odjavljen

I nakon zamjene tog neispravnog RAM-a je li sve bilo uredu,a zar nije to moglo funkcionirat samo sa tim jednim RAM-om.Samo što kod mene kad sam izvadio,pa ponovo stavio taj jedan (jedini) RAM,ti beepovi su prestali i baš kad sam pomislio nema beepova sad je sve uredu,nažalost sve je ostalo isto.pokušao bi ja i sa tim RAM-ovima,ne mogu nigdje kod nekoga da nađem odgovajaće za probu ,a kupio bi nove kad bi barem 70% bio siguran daje do memorije.

15 godina
neaktivan
soniman kaže...

I nakon zamjene tog neispravnog RAM-a je li sve bilo uredu,a zar nije to moglo funkcionirat samo sa tim jednim RAM-om.Samo što kod mene kad sam izvadio,pa ponovo stavio taj jedan (jedini) RAM,ti beepovi su prestali i baš kad sam pomislio nema beepova sad je sve uredu,nažalost sve je ostalo isto.pokušao bi ja i sa tim RAM-ovima,ne mogu nigdje kod nekoga da nađem odgovajaće za probu ,a kupio bi nove kad bi barem 70% bio siguran daje do memorije.

Pa sigurno znas nekoga tko ima komp?DDR2(ako se ne varam),je dosta zastupljena

i garantiram da u tvojoj ulici 50% ljudi koji imaju komp,koriste upravo DDR2 memoriju!

Isto tako pitaj nekoga da ti posudi grafu,pa valjda imas nekoga!?

Da bi kupio DDR2,bolje nemoj,jer je nazalost jako poskupila!

Probaj posuditi!

16 godina
neaktivan

da, od tih diskova iz kućišta bi se dao napraviti eksterni, ali nisam siguran kako funkcionira cijela procdeura. siguran sam da nije komplikacija. a osim toga, taj stari hard možeš staviti u bilo koji drugi pc (ovisno o konektorima u tom drugom pc-ju - sata ili ide).

točno manda zbori, probaj posuditi od nekoga keks rama pa da vidiš kakva će biti situacija u tvom pc-ju. ja sam prije par godina imao slučaj, da sam u jedan stari pc stavljao ram (uz ram koji je već bio unutra), i kada sam stavio ram i uključio pc - došlo je do nekog kratkog spoja (zbog prašine vjerojatno), zbog čega je crkla integrirana grafika..e pa sad, svašta je moguće. treba eliminirai problem po problem..

15 godina
odjavljen

Baš jučer kad sam spojio HDD iz ovog računala što je u kvaru,sa matičnom pločom drugog računala,pokazuje mi obavijest da ovaj HDD nije formatiran,a vjerojatno kad bi slučajno pustio da ga formatira izgubio bi sve podatke sa njega,a i kad pritisnem pod svojstva pokazuje mi da na hdd nema ništa tj 00,00 ,a kad pritisnem za prvi korak formatiranja pokazuje mi da je veličina hdd samo oko 35GB,mada mu je prava veličina 160GB

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

onda skini neki linux live cd, stavi taj cd u to drugoo računalu u koje ti je spojen tvoj stari hard, bootaj linux s tog cd-a, pristupi svom hardu iz linuxa, prebaci si sve podatke neki externi hdd npr i formatiraj svoj hard. naravno, kada ga formatiraš, formatirati ćeš i windowse koji su na njemu i sve podatke.

15 godina
odjavljen

Molim cijenjene članove ovoga foruma da mi drže "fige",sad sam na poslu i dok dođem kući mjenjam memoriju,naime pošto nisam mogao ni od koga naći odgovarajuću memoriju za probu,morao sam nabaviti novu ali najmanju pločicu memorije od samo 256Mb,čisto za probu (a ako bude, daj bože ovo onda nabavljam barem duplo koliko sam imao do sada),ako slučajno i ovo ne pomogne,morat ću otvarat novu temu oko kupovine novog kompa, a već nešto razmišljam o nekom malo jeftijem prijenosnom.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
soniman kaže...

Molim cijenjene članove ovoga foruma da mi drže "fige",sad sam na poslu i dok dođem kući mjenjam memoriju,naime pošto nisam mogao ni od koga naći odgovarajuću memoriju za probu,morao sam nabaviti novu ali najmanju pločicu memorije od samo 256Mb,čisto za probu (a ako bude, daj bože ovo onda nabavljam barem duplo koliko sam imao do sada),ako slučajno i ovo ne pomogne,morat ću otvarat novu temu oko kupovine novog kompa, a već nešto razmišljam o nekom malo jeftijem prijenosnom.

Cisto me zanima:Pa gdje si uspio to kupiti i po kojoj cjeni?

16 godina
neaktivan

nadam se da si uzeo ddr2 memoriju? jer ako je ddr1 da ne bi slučajno gurao tamo u utor, jer neće odgovarati..

15 godina
odjavljen

Uzeo sam ddr2 memoriju,vodio sam računa o tome kod nabavke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 12:13 (soniman).
15 godina
odjavljen

Nabavio sam u jednoj firmi preko interneta,po cijeni od oko 11KM (1KM=oko 4KN),ali što  je interesantno više sam morao platiti za dostavu(13KM),nego za sami RAM

16 godina
neaktivan

i kakva je sada situcaija s tvojim pc-jem? da li novi rami pomažu?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice