Optimalna rezolucija za 22 " LED monitor

poruka: 49
|
čitano: 18.747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Optimalna rezolucija za 22 " LED monitor
chaselol kaže...
..

Platio ti njega 200 ili 2000 evra, SVAKI monitor (ISPRAVAN) mora da ponudi 100% funkcionalnosti u sto spada i osvjetljenje. Nosi na servis, ne zayebaji se s tim {#}

-točno. Stvar proizvođača-trgovca je odrediti cijenu, ali mora biti ispravan ili reklamiraj. Kupac se (napokon) mora naviknuti i na to da zahtijeva nešto 'normalno', tj barem da mu u trgovini ili servisu spoje drugi ispravan monitor i 'dokažu' da su svi u seriji jednako loši. Do tad se na ovakav prikaz treba gledati kao škart.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Danas sam odnio Monitor u radnju gdje sam ga Kupio... i radnik sto je bio prihljucio ga je na PC i u radnji se nije vidio ovaj moj problem ... ja vjerujem zbog rasvjete koja je bila u radnji ... pitao me je da li imam zvucnike pored monitora ja sam reko da imam kaze da ih sklonim i da ako opet bude isto imam garanciju... da donesem i oni ce ga poslati na servis... ja sam doso kuci bacio sam te zvucnike odma {#} i spojio monitor al opet isto ... stavio sam da mi pozadina bude Zute boje jer se na zutoj pozadini 100% vidi se razlika da je donji dio svjetliji od gornjeg... i opet sam gledao iz svih kuteva i vidi se da ja donji dio svjetliji... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

koja je to bukva u radnji.. zvučnici da smetaju lcd-u?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
ToXiC aLiEn kaže...

Danas sam odnio Monitor u radnju gdje sam ga Kupio... i radnik sto je bio prihljucio ga je na PC i u radnji se nije vidio ovaj moj problem ... ja vjerujem zbog rasvjete koja je bila u radnji ... pitao me je da li imam zvucnike pored monitora ja sam reko da imam kaze da ih sklonim i da ako opet bude isto imam garanciju... da donesem i oni ce ga poslati na servis... ja sam doso kuci bacio sam te zvucnike odma {#} i spojio monitor al opet isto ... stavio sam da mi pozadina bude Zute boje jer se na zutoj pozadini 100% vidi se razlika da je donji dio svjetliji od gornjeg... i opet sam gledao iz svih kuteva i vidi se da ja donji dio svjetliji... {#}

Da ti možda instalacije u kuči nevaljaju?

Strm
12 godina
neaktivan
Strm kaže...
ToXiC aLiEn kaže...

Da ti možda instalacije u kuči nevaljaju?

Kako misliš nevaljaju?  Ja mislim da je sve Uredu {#} nemam nikakvih problema sa tim...

12 godina
neaktivan

Evo napravio sam Slike ne znam koliko ce te viditi al mislim da se vidi po Sticky Notes da je donji dio svjetliji... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Monitor je ispravan - slike prikazuju tipičnu karakteristiku TN panela, uske kuteve gledanja kod kojih monitor prikazuje ujednačenu sliku.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
12 godina
neaktivan
hrx kaže...

uske kuteve gledanja kod kojih monitor prikazuje ujednačenu sliku.

Mozes li mi malo pojasniti ovo nisam skontao... 

Hvala 

16 godina
neaktivan

Ovaj video to dobro prikazuje - lijevo IPS panel, desno TN+film panel.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
16 godina
nixass kaže...
mbaksa kaže...

Vrati monitor ako možeš i kupi monitor s IPS matricom (a ne s TN matricom poput ovog kojeg si kupio). IPS monitori u pravilu imaju vrlo dobar do odličan kut vidljivosti.

dok s druge strane, IPS ponekad ima ozbiljnih problema s probijanjem pozadinskog osvijetljenja.. konkretno Dell U2312HM.. sve je dobro dok se ne radi na tamnoj podlozi..

probao više komada, svi imaju taj problem.. al čovjek se navikne.. kut vidljivosti mi je ipa bitniji

To je IPS glow, ne probijanje svjetlosti.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K // 6GB DDR3 // GTX770? // Ereboss // Silencio 652
12 godina
neaktivan
hrx kaže...

DA razumijem ja to sve al mi ne ide u glavi ... samo mi donji dio osvjetljen previse i kad smanjim Brightness i Contrast na 0  vidi se da je donji dio svjetliji iz bilo kojeg kuta da se gleda... ne vjerujem da je to zbog TN Panela da je zbog toga bilo bi logicno da je onda cijeli monitor a ne samo donji dio koji ne prelazi pola (osvjetljenje je ispod polovine donjeg dijela)

12 godina
neaktivan
ToXiC aLiEn kaže...
ToXiC aLiEn kaže...
hrx kaže...

DA razumijem ja to sve al mi ne ide u glavu ... samo mi donji dio osvjetljen previse i kad smanjim Brightness i Contrast na 0  vidi se da je donji dio svjetliji iz bilo kojeg kuta da se gleda... ne vjerujem da je to zbog TN Panela da je zbog toga bilo bi logicno da je onda cijeli monitor a ne samo donji dio koji ne prelazi pola (osvjetljenje je ispod polovine donjeg dijela)

Evo Slike sa Brightness i Contrast na 0 ... i izvinjajem se ako sam nekog smorio :) a vjerujem da jesam stoga ovo je zadnji post :D Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ToXiC aLiEn kaže...

Evo napravio sam Slike ne znam koliko ce te viditi al mislim da se vidi po Sticky Notes da je donji dio svjetliji... 

ma nosi to u servis{#}, ton boje bi s zute presla u bijelu da si dolje imao jos 5cm ekrana... na ss zgleda ocajno kak tek bljesti u zivo{#}

Intel Core™ i7-4770S inside
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 3:14 (Stjepanj).
16 godina
neaktivan

Zaista izgleda da ima previše probijanja. Postavi potpuno crnu sliku na ekran i pogledaj ga točno u središte ekrana pod pravim kutem. Ako je razlika u svjetlini znatna (a izgleda da će biti), ja bih vratio monitor. Možda je takav samo tvoj primjerak, a možda je to karakteristika cijele serije, pa bi bilo uputno uzeti neki drugi model. Ukoliko ti je prikaz crne boje važan, uzmi neki monitor s AMVA panelom (tipični statički kontrast je oko 3000:1, nasuprot do 1000:1 kod TN i IPS panela).

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 11:10 (hrx).
13 godina
protjeran
hrx kaže...

Zaista izgleda da ima previše probijanja. Postavi potpuno crnu sliku na ekran i pogledaj ga točno u središte ekrana pod pravim kutem. Ako je razlika u svjetlini znatna (a izgleda da će biti), ja bih vratio monitor. Možda je takav samo tvoj primjerak, a možda je to karakteristika cijele serije, pa bi bilo uputno uzeti neki drugi model. Ukoliko ti je prikaz crne boje važan, uzmi neki monitor s AMVA panelom (tipični statički kontrast je oko 3000:1, nasuprot do 1000:1 kod TN i IPS panela).

imam sugavi Aoc od 800kn i nema "nikakvog" izbijanja bilo cega...a kamoli na svijetloj podlozi! trkom u servis!{#}

Intel Core™ i7-4770S inside
16 godina
hrx kaže...

-da. :)

dodatak, ne raspravljati s trgovcem, on samo mora preuzeti reklamaciju, problem odnosno prihvaćanje reklamacije pod garancijom je stvar ovlaštenog servisera. (samo su to kod nas ćesto i obični trgovci..). Traži da ti upale drugi novi monitor i pokažu istu sliku. Ako je bolje tad je to jednostavno rješenje-zamjena. Ako je isto, tad neće biti neke pomoći od reklamacije...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
moderator
ToXiC aLiEn kaže...

Evo Slike sa Brightness i Contrast na 0 ... i izvinjajem se ako sam nekog smorio :) a vjerujem da jesam stoga ovo je zadnji post :D Hvala

Ovo doista izgleda ko problem s probijanjem pozadinskog osvjetljenja s donje strane, ali nam nisi dao primjere koji bi opovrgnuli da je u pitanju samo slab kut vidljivosti (jer si tamo na početku napisao "a kad iz drugih mjesta gledam sliku "monitor" ona se mjenja negdje je tamno negdje svjetlo...").

Daj fotku ravno, fotku pod 45 stupnjeva odozgora i pod 45 stupnjeva odozdola. Može onu sa žutom pozadinom.

12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
ToXiC aLiEn kaže...

Ovo doista izgleda ko problem s probijanjem pozadinskog osvjetljenja s donje strane, ali nam nisi dao primjere koji bi opovrgnuli da je u pitanju samo slab kut vidljivosti (jer si tamo na početku napisao "a kad iz drugih mjesta gledam sliku "monitor" ona se mjenja negdje je tamno negdje svjetlo...").

Daj fotku ravno, fotku pod 45 stupnjeva odozgora i pod 45 stupnjeva odozdola. Može onu sa žutom pozadinom.

Vjerovali ili ne izgleda da je to tako serijski probao sam danas u radnji drugi monitor za izloga i isto ko kodmene osvjetljenje...

ma nista ovaj moj ima 3 god garancije koristicu ga 2 god pa kad skupim keša prodam ovaj i kupim neki kvalitetniji ... kao sto je jedan rekao Monitor je naj teze izabrati xD tako da to nisam znao pa sam se zaletio i kupio bez razmisljanja ... jer sam cijelo vrijeme koristio CRT... pa sad mozete li zamisliti preci sa CRT-a na Full HD :D

12 godina
neaktivan

i Hvala svima na Pomoci i savjetima {#}

Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice