Operativni sustav

poruka: 5
|
čitano: 852
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Operativni sustav

Znači kupio sam novo računalo preko Links i napomenu sam da slože komponente i tako su napravili. Nisam kupovao novi ssd nego sam mislio staviti ssd iz svojeg starog računala, no kad stavim ssd računalo se normalno pokrene i taman kad pise Starting Windows i pojave se one 4 boje. pojavi se BSOD i odmah se računalo restarta. Tada me pita za Repair i ja to pokrenem. Nakon nekog vremena dođe neki error i pita me želim li poslati report i ja probam kliknuti na Don't send, ali uopce nema miša, niti tipkovnica ne reagira kao da se sve zamrznulo. Ako je moguće ne bih htio reinstalirati windowse jer onda moram raditi backup od svih fajlova koje trenutno imam na ssd

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.4.2017 22:18 (Balkanac PRVI).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Operativni sustav

pa ne mozes tek tako ubaciti SSD iz jednog racunara u drugi i ocekivati da radi

pa na tom SSDu je sada zapisano puno podataka od hardwarea sa starog racunara i zato ti se BSOD pojavljuje

morati ces ponovo instalirati windows ,tj. ili pokusaj ici na repair (nisi napomenuo koja ti je windows) ali 99% da ces morati formatirati

16 godina
odjavljen
Operativni sustav

Najvjerojatnije ti fali driver do kontrolera od diska ili općenito chipseta. Međutim, da i riješiš to, rijetko takav sustav radi kao friško instaliran, tako da ti je najbolje na starom kompu backupirati sve podatke koji su ti važni i napraviti clean install.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
16 godina
Operativni sustav

Pokušaj s programom Aomei Backupper izraditi image tog SSD-a, ali potvrdi opciju da ga želiš vratiti na drugo računalo. Ne bi ti trebao backup-irati sistemske drivere za staro računalo (chipset, kontroleri, zvuk i ostalo). Zatim stavi taj SSD u novu kofiguraciju, bootaj s Aomei CD-a (kojeg prije izradiš) i napravi restore. Zatim restartj, i pusti da digne windowse. Budi spojen na internet i trebao bi ti povući nove drivere, tj one koji odgovaraju novoj konfiguraciji. Ovo nekad upali, nekad ne, ali ako ti se ne da sve dizati nanovo, vrijedi probati...

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Operativni sustav

Posudio sam jedan hard disk pa sam na njemu napravio kopiju podataka i instalirao nove windowse. Pošto sam ovako pitao već pitao dvoje ljudi i isto su mi rekli kao i vi. Hvala vam na pomoći. 

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice