Pozdrav ljudi. Evo ovako, prijatelj je sastavio konfiguraciju i to: intel core i5, asus p7p55d evo, sapphire radeon 5850, wd 500gb caviar black, corsair tx650, g.skill ddr3 series 2x2gb pa sam mu ja došao instalirati windows 7 ultimate, međutim nakon instalacije mu komp. nije htio prepoznati grafičku niti bilo kakve usb uređaje, a kad sam ga išao gasiti, to je trajalo više od 10 min. Pokušao sam sa svim živim novim driverima,ali ništa. nakon toga mi je palo na pamet da je problem možda u windowsima pa sam mu instalirao windows xp professional i stvarno je sve bilo ok, međutim nakon 2-3 sata rada su se pojavili opet isti problemi: ne vidi grafičku, niti jedan usb uređaj ne prepoznaje i ponovo se gasi skoro 20 min. Ne znam što je, pada mi na pamet da možda matična nije u redu...što vi mislite?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
iskreno ne znam...
ako se odluči prodavati može ponuda na PM :)))
nekako bi rekao da je matična prva "sumljiva" makar ako je novo možda najbolje u servis...
Maticna najvjerovatnije ima neke "nedoumioce" s 5850, nista sta flashanje biosa ne rijesava... mislim da na dvd-u od asusove ploce ima i jedan programcic za flash biosa on fly, znaci u samim windowsima, restart i gotova stvar.
U vec par navrata sam se razocarao u Asusove maticne, pogotovo u one koje glase kao bolje, premium i deluxe verzije. Njih sam vec 20-ak do sada promjenio jer su krepale.
Care bilo mi je takvih problema,pa probaj ovim sljedom,možda upali?!:
1-ištekaj DVD-rom,pa probaj!
2-Floppy-OBAVEZNO ištekaj,ako ima!
3-Da ti se slučajno kolju IDE i SATA?????
4-Jesi li uštekao,SVO napajanje na matičnu(oba kabla)????
5-Ako je 32-bit OS,probaj skinuti jednu od RAM memorije(da bude 2GB)
6-Provjeri jumpere na HARDU,da nije na slave?!
Možda je ovo "soljenje pameti"za tebe,ali PROVJERI,i najboljima se zna desiti!
MOLIM TE,nemoj flashati ASUSA,ako nisi 100% siguran šta radiš!
Ako ništa od ovoga ne upali-VRATI U TRGOVINU,pre skupo je da bi se zajebavao!
Pozdrav!
Ha, probat ću sutra ovo navedeno pa javim šta je bilo...ako se netko do tada još čega sjeti, unaprijed zahvaljujem:))))