Nikakav boot?

poruka: 8
|
čitano: 1.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Nikakav boot?

Ponekad (uglavnom ujutro) kada upalim komp, ne želi se bootati čak ni do POST-a. Jednostavno upalim monitor, stisnem tipku za paljenje kompa, HDD-ovi i ventilatori se zavrte, ali nema tonskog signala da počinje boot. Opalim po tipki Reset, i sve se normalno boota. LED-ica na monitoru samo treperi.

To mi ide na živce, jer skoro svako jutro (ili nakon nekog dužeg vremena ako ne palim komp), moram ga takoreći palit "dvaput" (Power + Reset). Imam 400W napajanje, ASUS A7V8X-X (s BIOS-om na default postavkama, nije nijednom update-an), 768 MB DDR, Athlon XP 2200+, WD Caviar 40 GB + Blue Caviar 160 GB, Radeon 9700, Sam. SyncMaster 763MB, Win XP Pro SP3. Imao sam prije i problema s 40 GB WD-om...

Jel neko zna kako da se riješim toga? Trenutno sam stavio opciju "Halt On" s "All Errors" na "No Error", pa da vidim šta će se desit ujutro (jer ne mogu bit siguran - nekad se hoće bootat, nekad ne)... Možda da izbacim sve ostale uređaje osim HDD-a iz boot-sekvence?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nikakav boot?

rekao si da nisi Updatjtovo BIOS

pokusaj sa update

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Nikakav boot?
Pokušao sam sa "No Error" BIOS opcijom, nema rezultata...

Ali, primjetio sam jednu stvar: danas me nije bilo 5 sati kod kuće; komp sam ugasio, a sobu sam ostavio hladnu (živa ledara :-). Kad sam stigo kući i upalio komp, opet taj error. Možda ima veze s temperaturom?
15 godina
odjavljen

Nije važno, imao sličan problem i s novim diskom, ali problem je riješen nadogradnjom BIOS-a s verzije 1003 na verziju 1013. Cool

17 godina
neaktivan
Nikakav boot?

Moguce da ti je baterijica na BIOS-u prazna.Izlanuo se

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ne bi reko, jer sam već jednom imo problem s njom, i zamijenio sam je. Da je prazna, sat i datum bi mi se svaki put resetirali... Osmijeh

Btw, problem mi se OPET desio i to s novim HDD-om sinoć kad sam ugasio komp, i ponovo ga upalio nakon sat vremena, tako da nije problem u HDD-u... Sigurno ploča nešt sere... Viče

17 godina
protjeran
Nikakav boot?

Ako it je jako hladno u sobi do toga je.

Meni dok je hladna soba (5-10 stupnjeva) poneakd moram par puta palit komp da proradi. Jednostavno prehladno je.

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Heh... Nadam se da si u pravu, doxy... Misliš, i tebi neće POST-irat (nema "beep"-a, ili šta već)?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice