Nevidljivi podatci sa sticka

poruka: 22
|
čitano: 10.569
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav. Netko mi je prčkao od doma na sticku i napravio kao neki shortcut koji vodi do svih foldera na sticku. Znači, ušteka se stick, otvom removable disk, pa onda taj shortcut i otvori mi sve podatke. Međutim, išao mi je na živce taj nepotrebni shortcut pa sam ga obrisao, a sada podataka nemam ( gdje mi je bila pamet ).

Uglavnom, podatci su i dalje na sticku, on ih očitiva, vidljivo je zauzeće memorije, ali su meni nevidljivi, očito dok ne oktrijem kako iskreirati shortcut koji sam obrisao.

Valjda sam dobro objasnio? Ako nisam, pitajte...bitni su podatci

hvala svima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam isto imao taj problem, imaš neki virus na stiku 100%. Probaj ga skenirati s nekim antivirusom :)

Ako ti nije virus na stiku onda ti je na hard disku.

http://www.youtube.com/user/Brzi559
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 22:10 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne izbacuje ništa. Uglavnom, mislim da znam kako se to dogodilo. Nosio sam u školu stick, nakon povratka škole sam imao taj shortcut haha...Profesor zafrkao...

ali ne djeluje kao virus, antivirus ne daje upzorenje niti ništa, podatci su tu, ali ih trebam otkriti haha

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probao sam i sljedeće. Copy cijelog sadržaja na računalo, znači kopira se sve, ali kad se kopiranje završi folder u koji sam kopirao je empty. Nakon brisanja tog empty foldera, računalo šalje poruku da ono briše tih 8 gigabajta, ali podataka jednostavno nema. Tu su, a ne vide se !?!?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Nevidljivi podatci sa sticka

Upali command prompt (Start - počni pisati Command) kao admin (desni klik - run as administrator).

Kad se otvori, upiši slovo od sticka (npr. G:) i stisni enter. Sada ti piše npr. G:\>

Nakon toga, upiši attrib -h -s -r *.* i stisni enter. To će maknuti atribute hidden, system i readonly sa svih fajlova na sticku. Tvoji podaci bi sad trebali bit vidljivi.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
hvala na odgovoru, međutim nakon tipkanja naredbe u CMD sustav šalje poruku "file not found - F:/ *.* ?
17 godina
AtomicBomb kaže...

Probao sam i sljedeće. Copy cijelog sadržaja na računalo, znači kopira se sve, ali kad se kopiranje završi folder u koji sam kopirao je empty. Nakon brisanja tog empty foldera, računalo šalje poruku da ono briše tih 8 gigabajta, ali podataka jednostavno nema. Tu su, a ne vide se !?!?

- uključi prikaz skrivenih sistemskih fileova u file manageru.

- podesi atribute (nevidljivih) fileova. kuckanjem u CMDu (kao Sum..) ili desni klik, properties..

- mogu biti i neki drugi razlozi; malware, korištenje flasha kao RAMa i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

inush@

kako ja vidim cijelu stvar...stvar je u tome da je netko kreirao shortcut koji me vodi do podataka..znači, ubacim stick, otvorim ga dvoklikom, on me prebaci na malu ikonicu od sticka (shortcut) težine svega 2 kb koja me dovede do mojih podataka...i ja brzopleto izbrišem tu ikonu misleći da će podatci i dalje biti vidljivi, ali eot, nisu, nakon brisanja su prepoznati u memoriji, ali vidljivi nisu....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

scan obavljen - virusa nema..  i pri skeniranju se vide imena fajlova sa sticka koje antivirus skenira

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 22:38 (AtomicBomb).

0 0 hvala 0
12 godina

da li račinalo na kojem je to rađeno ima više korisnika osim administratora....možda je u tome problem...vidit sadržaj u slučaju uklj. zaštite cjelog diska (stick-a) se može samo sa tog acounta.... trebaš provjeriti :)

15 godina
neaktivan

upravljam sa administratora...stvar je u tome da ne znam kako se pojavio taj shortcut koji je tu bio dok ga nisam izbrisao..a on me vodio do podataka....postoji li netko tko na sticku ima shortcut koji ga vodi do podataka..ikona izgleda kao kad vam pošalje računalo poruku found new hardware 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A da proba iskoristiti neki od programa za spašavanje podataka sa HDD-a (ako se oni mogu koristiti za stick)?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 22:43 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

podatci nisu uništeni, nisu izbrisani..oni su tu, samo nisu vidljivi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znam, ali na taj način ih možda možeš pokupiti na disk, pa onda formatirati stick i vratitit ih nazad!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj u cmd napisat attrib -h -r -s /s /d f:\*.* 

0 0 hvala 0
16 godina

Ajde probaj ovako:
Otvori  WinRAR i gore unesi "adresu" usba(ili kako se to već zove, ono tipa g:/)

Trebalo bi ti otvoriti sve na usbu

Edit
Meni je radilo bezbroj puta u bezbroj situacija

Ako imaš novca, onda imaš moć. Ako imaš moć, imaš i žene!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 23:16 (Top Bugovac).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

sad kaže path not found..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

top bugovac ni win rar ne prepoznaje fileove..i dalje su skriveni nekako

EDIT: TOP BUGOVAC - HVALA, to je to, spasio sam podatke :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 23:25 (AtomicBomb).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam to riješio tako da sam ručno napisao adrese tih datoteka..

Ušao sam u stick sa nautilusom, kliknuo ctrl+L, i samo na kraj dodavao nazive datoteka npr :"/USB/Slike" i kopirao sadržaj.

E sad ja sam to radio na Ubuntu-u, al vjerujem da se da to napravit i na windowsima,samo treba pazit na velika i mala slova i to...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

0 0 hvala 0
16 godina

Jesi probao ovo?

Pazi da ti bude pokrenuto kao da je admin pokrenuo

Edit

Sad vidim da si uspio, neka drago mi je :D

Ako imaš novca, onda imaš moć. Ako imaš moć, imaš i žene!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 23:27 (Top Bugovac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Instalirati MCShield, odmah ce skenirati usb, pronaci virus i ukloniti ga.. tada ce se moci pristupiti podatcima. imao sam identican problem

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 1:09 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AtomicBomb kaže...

.. 

kako ja vidim cijelu stvar.....

-kako ja vidim, nisi ništa od Sumovih ili mojih odgovora pokušao. Podesiti file manager da prikazuje skrivene fileove ili promijeniti atribute.

AtomicBomb kaže...

top bugovac ni win rar ne prepoznaje fileove..i dalje su skriveni nekako

EDIT: TOP BUGOVAC - HVALA, to je to, spasio sam podatke :)

.. kao što je npr RAR napravio, tj on defalutno vidi skrivene.

- na kraju je samo važno da si došao do podataka.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice