Pozdrav, ekipa!
Imam problem s kompom. Nakon dužeg vremena počeo sam igrati igrice, a kako se više ne kužim kao prije u hardver molio bih za pomoć.
Kupio sam novu grafičku, XFX Geforce 9500GT 1GB jer su staroj Geforce 7300 LE odbrojani dani. Problem je taj da mi se igrice ruše i blokiraju, kao i Windowsi (Windows explorer - Data execution prevention, pa Send - Don't send, pa se pojavi Doctor Watson postmortem debugger, pa zablokira... KOMA!!!).
Isprobao sam 2-3 drivera za novu grafulju i čini mi se da je ovaj zadnji najbolji. Imam novi Direct X, svježe instalirane Windowse XP, stavljen SP3 itd.
Problem se također pojavljuje Vistom, koja se sama od sebe ruši i pojavljuje mi se plavi "ekran smrti" (BSOD), te su errori pri samom startup-u česta pojava.
Problem s Win Explorerom mi se često događao i sa starom grafičkom na XP-u. Ne krivim ni jednu grafičku, jer više sumnjam da je do matične ploče ili možda napajanja (namam pojma).
Kad sam povadio staru zvučnu i IDE hard, Vista je bila nešto stabilnija, ali ne zadugo. Također sam danas obrisao prašinu sa satelitske Skystar 2 i htio ju stavit u komp (jer sam staru vulgaris satelitsku likvidirao), ali komp mi se nije htio pokrenuti dalje od početnog ekrana (ona slika iz BIOS-a).
Sad me zanima što bi mogao biti problem; jel da mijenjam matičnu? Ako da, koja bi pasala najbolje uz dolje navedene komponente? Može neka do 500kn (recesija, nema se više posla), te memorija 2x 2GB, a ciljao sam na ovo: http://www.diskont24.com/product.php?productid=25106&cat=371&page=1
Moj komp:
MBO Asus P5VD2-VM
Intel Pentium Dual-Core 3.2
RAM: Transcand 1GB DDR2 667mhz
ProMOS 512MB DDR2 533 mhz
XFX Geforce 9500GT 1GB
HD WD 320GB SATA
Seagate Barracuda 500GB SATA
WD 160 GB IDE
Hvala unaprijed!