Neobjašnjivo spor kompjuter

poruka: 35
|
čitano: 16.606
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Neobjašnjivo spor kompjutor

Upalim komp,bilo sve ok prije,i sad mi otvara stranice po 10 minuta,sve užasno sporo,jedva sam do foruma došao?zna možda netko u čemu je problem?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 17:03 (Krešo_Š).

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nobjašnjivo spor kompjutor

Za pocetak  pocisti komp sa Ccleanerom i defragmiraj disk sa auslogich disk defrag, skeniraj komp sa Malwarebytes' Anti-Malware od virusa :D

***Celeron***
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 22:49 (i7 extreme).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

... kontroliraj potrošnju RAMa, proca, broj pokrenutih procesa, pogasi ih sve koji ti ne trebaju, stavi najnoviji  service pack, indeksiraj fajlove, makni sve sa kompa što ti ne treba ili što možeš opet skinuti itd.

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nobjašnjivo spor kompjutor

super tema! nije da nema na desetke istih otvorenih. nisi napisao ni konfiguraciju kao ni operacijski sustav koji imaš pa i mi koji ti želimo ne možemo pomoći.

prvo mi pada na pamet koliko GB imaš slobodno na particiji na kojoj se nalazi OS?

14 godina
neaktivan
i7 extreme kaže...

Za pocetak  pocisti komp sa Ccleanerom i defragmiraj disk sa auslogich disk defrag, skeniraj komp sa Malwarebytes' Anti-Malware od virusa :D

Počistio sam s Ccleanerom i skinuo auslogich boost speed,prilikom skeniranja našlo mi preko 1800 registry errorsa,znači dangerous,junk files preko 6100 isto dangerous,disc errors mi critical a fragmented files imam preko 14600 i sad sa besplatnom verzijom mogu ukloniti samo 15 errora a ja ih imam sve skupa preko 22000,što sada?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 17:49 (Krešo_Š).
14 godina
neaktivan

Uglavnom,čini mi se da je to počelo nakon instalacije nove Avire Premium 2012,imao sam i prije Aviru i prezadovoljan sam bio s njom,i sad mi se čini da se nakon svakoga pokretanja računala Avira počne automatski update pa zato šteka,neznam dali je to opće potrebno

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ako ti nije problem instaliraj nove Windowse, ako neznaš ili ti se ne da uzmi TuneUp Utilities i ostavi ga da odradi svoje, možda će ti PC onda biti brži. Skeniraj s antivirusom

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Phenom II X4 kaže...

Ako ti nije problem instaliraj nove Windowse, ako neznaš ili ti se ne da uzmi TuneUp Utilities i ostavi ga da odradi svoje, možda će ti PC onda biti brži. Skeniraj s antivirusom

Windowsi su instalirani nedugo,mogu sa Avirom skenirati?

14 godina
neaktivan

Avast stavi.

14 godina
neaktivan
ATIRade kaže...

Avast stavi.

Ali čemu sad da avast skidam kad imam najnoviju aviru,pa nije avast sad nešto bolji

18 godina
Krešo_Š kaže...
i7 extreme kaže...

Počistio sam s Ccleanerom i skinuo add,prilikom skeniranja našlo mi preko 1800 registry errorsa,znači dangerous,junk files preko 6100 isto dangerous,disc errors mi critical a fragmented files imam preko 14600,to baš i nije normalno?

Ciščenje s CCleaner neče rješit tvoj problem sigurno taj program se koristi za klasično čiščenje Windowsa i ništa drugo.{#}A ove Registry gluposti Dangerus su totalno bezveze običan bezvezni program koji plaši korisnika Registry isto tako nema veze sa sporosti Windowsa.{#}

AMD Phenom II X4 kaže...

Zbog čega da reinstalira Windwse, ak su problem procesi ali on ne zna kaj ga muči jel kužiš a kaj se tiče Tune Up on neče baš ništa poboljšat to je čista magla.{#}{#}

Njemu treba neko pomoč, vezano za ovu dole temu sve ostalo je samo zatrpavanje nepotrebnim programima ko TuneUp recimo itd.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/pomoc-forumasima-preko-teamviewera/69530.aspx

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
neaktivan

Zanima me i o čemu ovisi kvaliteta videa koje računalo može pokrenuti,na nekoj većoj rezoluciji nema šanse da gledam,jako je sporo i slabo učitava,jedino mi donekle radi na nekim stvarno niskim rezolucijama a čini mi se da to nije bio problem.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Krešo_Š kaže...

Zanima me i o čemu ovisi kvaliteta videa koje računalo može pokrenuti,na nekoj većoj rezoluciji nema šanse da gledam,jako je sporo i slabo učitava,jedino mi donekle radi na nekim stvarno niskim rezolucijama a čini mi se da to nije bio problem.

driveri za grafičku? o kojoj se radi? i o kojoj rezoluciji.. postzoji mogućnost da ako je u pitanju neka slabašna integruša -Intel i slično da se fullHD video ne vrti

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
14 godina
neaktivan
kakapo kaže...
Krešo_Š kaže...

driveri za grafičku? o kojoj se radi? i o kojoj rezoluciji.. postzoji mogućnost da ako je u pitanju neka slabašna integruša -Intel i slično da se fullHD video ne vrti

Konfiguracija mi:AMD Athlon (TM) XP 2500+,1.83 GHz,768 MB RAM-a

16 godina
neaktivan
Krešo_Š kaže...
kakapo kaže...
Krešo_Š kaže...

Drago mi je, ja sam Nikola

pitao sam koja je grafička u pitanju. Pretpostavljam da je to onda neka ATI serija 9xxx, one su već jako dugo  na tržištu, ima nekih 8 godina, a toliko je i ta konfiguracija stara.. iskreno, čisto sumnjam da je to dovoljno snažna konfiguracija da pokrene išta zahtjevnije od divx videa. Procesor je taj jako slab za nešto ozbiljnije

14 godina
neaktivan
kakapo kaže...
Krešo_Š kaže...
kakapo kaže...
Krešo_Š kaže...

Drago mi je, ja sam Nikola

pitao sam koja je grafička u pitanju. Pretpostavljam da je to onda neka ATI serija 9xxx, one su već jako dugo  na tržištu, ima nekih 8 godina, a toliko je i ta konfiguracija stara.. iskreno, čisto sumnjam da je to dovoljno snažna konfiguracija da pokrene išta zahtjevnije od divx videa. Procesor je taj jako slab za nešto ozbiljnije

ma kad neznam di da pročitam koja mi grafička pa sam ti konfiguraciju napisao :D
istina,dobro si rekao,stara je već,znači,najbolje da kompletnu konfiguraciju mijenjam 

14 godina
neaktivan
Krešo_Š kaže...
ATIRade kaže...

Avast stavi.

Ali čemu sad da avast skidam kad imam najnoviju aviru,pa nije avast sad nešto bolji

Samo troši manje resursa...

Jesi stavio novu kopiju windowsa, koliko GB imaš na primarnoj particiji i jesi napravio full scan sa HD Tune? Koliko radne memorije imaš, jel ispravna i jesi ju skenirao sa memtestom?

14 godina
neaktivan
ATIRade kaže...
Krešo_Š kaže...
ATIRade kaže...

Avast stavi.

Jesi stavio novu kopiju windowsa, koliko GB imaš na primarnoj particiji i jesi napravio full scan sa HD Tune? Koliko radne memorije imaš, jel ispravna i jesi ju skenirao sa memtestom?

Imam dvije particije,na jednoj mi 20 GB slobodno a na drugoj 64 GB slobodno,windowski su stavljeni nedugo.Nisam radio full scan sa HD Tune,neznam dali je to opće potrebno

14 godina
protjeran

Napravi backup, instaliraj windowse i tvoji su problemi rješeni.

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Phenom II X4 kaže...

Kompjutori mi nisu baš jača strana pa da mi pojasniš što je backup i kako se radi

18 godina
AMD Phenom II X4 kaže...

Zakaj reinstalacija kad to neče ništa pomoč,{#} zar opet ista priča grafa mu ne podržava gledanje HD videa sigurno jer je prestara a i procesor je preslab za HD video. Uglavnom stari komp i grafa te HD ili Full HD video ne ide jedno s drugim njega muče procesi na windowsima koji ga štopaju i koče tu je kvaka ostavi se reinstalacije.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
protjeran
Krešo_Š kaže...
AMD Phenom II X4 kaže...

Kompjutori mi nisu baš jača strana pa da mi pojasniš što je backup i kako se radi

Napravi Backup jedino ako imaš kakve važnije podatke na kompu, ako ne onda samo stavi nove windowse i to je to. Backup je pričuvna kopija tvojih podataka na hard disku i kad napraviš backup možeš ga staviti na usb i kasnije  kad  instaliraš windowse onda ga otvoriš i svi tvoji podatci su tu. (naravno to je samo za svaki slučaj, npr. ako ti se dskovi formatiraju tako da možeš vratiti podatke).. koji windows koristiš? backup ti je pod start-acessories-system tools-backup

EDIT: komp ti je malo prestari za današnje programe i također ne možeš gledati filmove u HD zato jer su ti komponente preslabe. Eventualno je dobar za net, ali bilo bi poželjno da nabaviš novi komp ako imaš love.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 17:19 (AMD Phenom II X4).
14 godina
neaktivan
Krešo_Š kaže...
ATIRade kaže...
Krešo_Š kaže...
ATIRade kaže...

Avast stavi.

Imam dvije particije,na jednoj mi 20 GB slobodno a na drugoj 64 GB slobodno,windowski su stavljeni nedugo.Nisam radio full scan sa HD Tune,neznam dali je to opće potrebno

Ako ima bad sector može ti usporiti procese.

14 godina
neaktivan
Neobjašnjivo spor kompjutor

Stavljeni novi windowsi,dobro je

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Neobjašnjivo spor kompjutor

Uključi firewall.

14 godina
protjeran
Jel ti je komp sad brži?
15 godina
neaktivan
AMD Phenom II X4 kaže...
Jel ti je komp sad brži?

Je sigurno.

14 godina
neaktivan
AMD Phenom II X4 kaže...
Jel ti je komp sad brži?

Da,puno je brži i radi puno tiše.Samo nikako da nađem neki link da Office 2003 skinem a treba mi jer u njemu radim nešto za faks

17 godina
neaktivan
Neobjašnjivo spor kompjuter

Pa skini 2007 isto ti je, moci ces raditi u fajlovima iz 2003-ice

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Neobjašnjivo spor kompjuter
malina22 kaže...

Pa skini 2007 isto ti je, moci ces raditi u fajlovima iz 2003-ice

Eto,uspio preko torrenta,insaliralo se za minutu,neznam ni sam kako :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice