Nema slike na monitoru, help?

poruka: 13
|
čitano: 2.965
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Molim pomoc!

Radi se o konfiguraciji sa grafičkom Gainward 3850 512MB i 22" LCD Dell 2208wfp.

Spojeni su preko DVI kabela i jucer je zadnji put sve uredno radilo kada sam ugasio racunalo preko hw buttona (nisam preko start-shutdown), a jutros jednostavno nema prikaza na monitoru.

Za vrijeme dok se podiže sistem vide se uredno one poruke o hw-u od biosa i maticne, a kad bi trebalo doći do bootanja windowsa, na monitoru nema nikakvog prikaza.

U postavkama monitora sam probao odabrati DVI ili automatic, ali i dalje isto.

Jos ga nisam stigao spojiti sa analog kabelom, tako da ne znam da li je graficka crkla.

Zna li iz iskustva tko do cega bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nema slike na monitoru, help?

Koji OS imaš? Bootaj ga u safe mode pa probaj sa system restore vratiti na neke postavke prije. Ili odaberi f8 pa last known good configuration. Izgleda da ti nije nešto u redu sa Windowsima, mada može biti i hardware.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
17 godina
neaktivan

Čim tebi prikaže podatke o hardveru, odnosno bilo kaj na monitoru kada upališ računalo, kabel i grafička su u redu.

Vrlo vjerojatno je neki problem u samim Windowsima. Jel ti prikaže bilo kakvu grešku na ekranu prilikom bootanja ili je samo crnilo?

www.infinite-gamers.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Čim tebi prikaže podatke o hardveru, odnosno bilo kaj na monitoru kada upališ računalo, kabel i grafička su u redu.

Vrlo vjerojatno je neki problem u samim Windowsima. Jel ti prikaže bilo kakvu grešku na ekranu prilikom bootanja ili je samo crnilo?

Rijec je o WinXP, SP3, 32-bitni. Probao sam i u safe modu, ali bi doslo do nekih 30-40% prilikom ispisa na monitoru i tu bi stalo.
Do bootanja standardnim startanjem niti ne dodje - samo je crnilo Mršti se
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 10:16 (berm).
17 godina
neaktivan
Onda je sigurno problem u Windowsima.

Da je problem u grafičkoj ili kablovima, nebi ništa vidio.

Nemam drugu ideju osim da probaš popraviti sa instalacijskim CD-om.
Možda netko drugi ima drugo riješenje, ali ja bi ovo napravio.
www.infinite-gamers.com
16 godina
protjeran
berm kaže...

Molim pomoc!

Radi se o konfiguraciji sa grafičkom Gainward 3850 512MB i 22" LCD Dell 2208wfp.

Spojeni su preko DVI kabela i jucer je zadnji put sve uredno radilo kada sam ugasio racunalo preko hw buttona (nisam preko start-shutdown), a jutros jednostavno nema prikaza na monitoru.

Za vrijeme dok se podiže sistem vide se uredno one poruke o hw-u od biosa i maticne, a kad bi trebalo doći do bootanja windowsa, na monitoru nema nikakvog prikaza.

U postavkama monitora sam probao odabrati DVI ili automatic, ali i dalje isto.

Jos ga nisam stigao spojiti sa analog kabelom, tako da ne znam da li je graficka crkla.

Zna li iz iskustva tko do cega bi mogao biti problem?

2. post ti je pravo rjesenje, sve sto trebas dalje uraditi jeste, nikad gasiti racunar na hw osim ako je neophodno!
Games playing: Left 4 Dead i GTA IV na: Processor: Intel Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs) RAM: 2048MB DirectX: 9.0c Video card: NVIDIA GeForce 9600 GT 512.0 MB
17 godina
neaktivan

OK, probat cu popraviti stanje popodne kada dodjem doma.

Pitanje: da li windows repair brise profile i postavke na windowsima?

17 godina
neaktivan

Ne.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
17 godina
neaktivan

Ja gasim često komp preko gumba pa sve radi normalno i brzo.

Zna se ponekad dogoditi da takvo gašenje sj*be sistem, ali je to rijetko i samo ako se gasi prečesto na gumb.

A možda i virusi imaju prste u ovome... Sve u svemu, najjednostavnije je reinstall Winsa jer će vjerojatno trebati dugo da se otkrije u čem je problem, a često se sve opet svede na reinstall Winsa...

Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znam da je reinstall najjednostavniji nacin za rjesenje problema.

Imam cak i image windowsa sa svim potrebnim programima i driverima.

Problem je u tome sto sam jucer na desktopu ostavio neke dokumente koje su mi jako bitni, a sad ne mogu do toga doci  Mršti se

17 godina
neaktivan

Stavi disk na drugi komp kao slave i kopiraj podatke sa desktopa (C:\Documents and Settings\user name\desktop) i riješena stvar!

17 godina
neaktivan

Pusti ga i čekaj. Vjeruj mi ući će ti u widowse samo treba pričekati. Meni se to nekoliko puta dogodilo i kad sam ga pustio onda se upalio

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Problem rijesen. Nisam uspio repair windowsa, napravio sam backup profila preko erd commandera i vratio stari image.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice