Nejasan problem - grafička / matična

poruka: 7
|
čitano: 1.037
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svim forumašima, molim vas za stručno mišljenje i savjet

Stvar je u tome da je na PC računalu integrirana grafička kartica prestala davati sliku na monitor.

Ubacio sam svoju HD6850 karticu i vlastito napajanje u spomenuto računalo da provjerim matičnu jer dotično napajanje je preslabo i u tom slučaju matična - DAJE SLIKU NA MONITOR

Odem i kupim novu grafičku 370 kn ali ima kraći PCI-E konektor koji ide u matičnu, isprobam je na vlastitom računalu i kartica je ispravna, ali nakon ugradnje na neispravno računalo 

nova kartica - NE DAJE SIGNAL

Zanima me da li je slučaj u tome da matična ploča na neispravnom PC-u ne prihvaća grafičku k. sa kraćim pci-e konektorom pošto radi sa drugom karticom koja ima pci-e konektor cijele dužine?

Isprike na capsu, hvala na svakom mišljenju

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 16:10 (hdoz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moje ne baš stručno mišljenje
Provjeri napajanje neko jače i kvalitetnije jer ta grafička možda više treba stuje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Nejasan problem - grafička / matična

Provjeri kakvo ti je stanje u BIOS-u, probaj isključiti integriranu karticu - možda će ubačena onda raditi.

Ako ne pomogne, probaj resetirati CMOS (postavke BIOS-a).

16 godina

Ako utor od grafike nije isti, onda bi to mogao biti problem.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Izgleda da je to AGP, a ne PCI-e utor po vašem opisu.

Ispravak:

Pogrešno sam shvatio opis problema. Opisan je skraćen muški kontaktni dio na novoj grafičkoj kartici koja ne treba sve PCI-e stazice za rad već npr. PCI-e X4, pa je zbog toga i fizički skraćena.

Probati na drugom računalu njenu ispravnost.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 10:24 (Attitude).
13 godina

Ne vjerujem da je AGP, prije sam imao nVidiu GT630 koja je imala kraci, x8 PCI-e i radila je normalno.

14 godina
Integrirana mora biti iskljucena pod svaku cijenu, resetiraj bios. Ako maticna ima dual bios mozda pomogne i to. Jer neznam o lakvpj se maticnoj radi uopce ovdje. I na njusci si mogo za te pare 10x bolju graficku kupiti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice