Ne radi onboard zvučna na windows 7

poruka: 14
|
čitano: 5.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav.

Instalirao sam frendu sedmicu na malo stariji komp. Sve radi ok samo zvučna ne. Windowsi ju prepoznaju ko Soundmax. I naprave update za nju,instaliraju se driveri bez greške, normalno je postavljena za default zvučnu, kad otvorim mixer vidi se signal na njoj (onaj mali EQ), svaki program i sve ju prepozna,sve svira normalno

ali nema zvuka:)

Probao sam stavit realtekove drivere ali neće veli da su najnoviji driveri već instalirani. Ako napravim uninstall,restartam komp nakon pokretanja windowsa automatski instalira Soundmax driver.

Ako ima ko kakve ideje bio bih mu zahvalan jer ja više nemam :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ne radi onboard zvučna na windows 7

ovisi koliko su stare komponente a ne komp... obično malo stariji uređaji 1-2 godine i teško da ćeš dignut i vistu i 7iicu....

meni se to događa s grafikom čim lupim driver na vistu a sedmicu pogotovo odmah skoči blue screen i vrti beskonačno restartanje......

ako 7ica nije prepoznala sve kako treba teško da ćeš ručno podesiti što..... vraćaj se na stariji os... vistu ili bolje xp

www.svijetkulture.com
16 godina
protjeran

Pronađi na netu driver za Vistu. Trebalo bi raditi. Ja imam Intel 865PERL i odlično radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

malo je blesavo pitanje, ali svejedno: da li su ti zvučnici ukopčani u pravi konektor :) onaj lijepi okrugli svjetlo-zeleni ?

Google is your friend
16 godina
neaktivan
hondo kaže...

ovisi koliko su stare komponente a ne komp... obično malo stariji uređaji 1-2 godine i teško da ćeš dignut i vistu i 7iicu....

meni se to događa s grafikom čim lupim driver na vistu a sedmicu pogotovo odmah skoči blue screen i vrti beskonačno restartanje......

ako 7ica nije prepoznala sve kako treba teško da ćeš ručno podesiti što..... vraćaj se na stariji os... vistu ili bolje xp

Sedmica radi i na P III i 512 MB rama starima 8 godina bolje od XP-a ,tak da sumnjam da je problem u starosti hardvera.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
Zura kaže...

malo je blesavo pitanje, ali svejedno: da li su ti zvučnici ukopčani u pravi konektor :) onaj lijepi okrugli svjetlo-zeleni ?

(nije blesavo..) još dodaj da autoamtski detektira uključen uređaj, dakle ako je hardware OK, mora iskočiti prozor koji te pita što si uključio.

-naravno, ako je aktivna ta opcija u driveru... Ako se ništa ne dešava, onda je vjerojatno zvučna neispravna jer RTL/ADI-soundmax nisu problematični driveri. Ipak provjeri i verziju čipa RTL-xxx ili ADI-xxx na ploči, tako da moržeš forsirano instalirati driver.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Sav ostali hardware radi ok,jedino nema aera jer malo je grafička preslaba.

Probat ču sutra skinut everest da vidim koja je točno ploča,  a onda drivere s intelove stranice da vidim kak će radit.

A spojeno je dobro,probao sam par puta premještat za svaki slučaj.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako su drajveri (od zvučne) uredno instalirani, device manager uredno izlistava zvučnu karticu, a u sound devices ti je uredno postavi, logično mi je da je greška u nekom hardverskom dijelu sa spajanjem zvučnika ili ti je negdje podešen "Mute". Probaj provjeriti da nisi previdio neku očitu grešku pri spajanju ili otkloni sumnju u ispravnost zvučnika, nakon toga provjeri da li ti rade konektori (na prednjoj i stražnjoj strani kućišta). Ako spajaš na prednju stranu, probaj spojiti na stražnju i obrnuto. Tek kad prođeš te "hardverske" stvari, onda provjeri da nije nešto u softweru krivo podešeno.

Google is your friend
17 godina
neaktivan
hondo kaže...

Ovo za 1-2 godine ne vrijedi. Ja sam dignuo 7 cisto probe radi na Abitovoj NF2-SL (legendarnoj ;)) ploci sa nforce2 400 ultra chipsetu i sve je radilo. Cak je sedmica instalirala drivere za sill3112 sata raid controler koji u visti nije sluzbeno podrzan. I sve radilo.

17 godina
neaktivan

Ako je starije računalo postoji mogućnost i da su c-media driveri za zvuk, ali onda bi mi bilo nelogično da se automatski instaliraju realtek driveri. U svakom slučaju milim da je Everest najbolje rješenje. Pogledaj o kojoj se matičnoj radi i skini drivere sa stranice proizvođača i to bi trebalo biti to.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nakon par dana muke slozili smo. Skinuo sam realtekove drivere za vistu+sedmicu i radi. prije sam probavao i realtekove drivere ali napokon sam pogodio prave. hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imao sam slican problem jer starije zvucne kartice nemaju High definition Audio ,nego

Universal Audio Arhitecture (UAA).Tako da se nemoras trudit zvuk nece eadit ako je to problem,sam ti ostaje da stavis windows xp ili uzmi zvucnu karticu novu.

Kazes da ti instalira sam sound Max.Sound max je vrsta zvucne kartice Probaj sam instalirat driver Soundmax ;D

E i desni klik na computer-manage-device manage-System devices-ako ti je dobro pod high definition audio (ako ti nema  trokuta sa usklicnikom na tom)-onda bi trebalo radit ,vidi jesi li dobro spojio zvucnike-sluse...

Paty
16 godina

Rješeno,stavio sam realtekove drivere za sedmicu

11 godina
neaktivan

Bok svima, 

evo ja dižem ovu temu jer imam sličan problem...

Prije na XP-u je zvuk normalno radio, a sad sam stavila 7-icu i ne radi. u Device manageru je žuti uskličnik, dakle ne prepoznaje zvučnu.

ovdje je everest report https://dl.dropboxusercontent.com/u/69533460/Report%20(3).htm

Skidala sam i probala drivere koje sam našla na netu, no prikazuje mi blue screen.

Nemam neke ideje više..molim pomoć od vas, samo zbog toga sam se registrirala na bug forum {#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice