Ne radi monitor

poruka: 13
|
čitano: 5.516
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Ne radi monitor

Ovako, da sad ne duljim,nemogu upalit monitor i to već oko mjesec dana. Kad ga upalim dobijem samo bjelo svjetlo i jako slabe nijanse se vide na njemu ako slučajno otvorim neki prozor ili stisnem start meni. Sve moram radit na tvu.E sad,problemi su počeli od kad sam počeo gledat filmove na tvu pa sam pc stavljao na 720p rezoluciju,i mislim da mi je to sjeba*lo monitor.

Od početka se je dao upalit ako sam ga ostavio da stoji malo upaljen i kasnije stiskao on/off par puta onda je došla slika,ali čim bi restartao komp monitor bi se ugasio i ni bog ga više ne upali.

Jel se može to kak servisirat? NEma garancije više.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne radi monitor

Naravno da se može servisirati, ali ćeš morati platiti. Koji monitor?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne radi monitor

Probaj smanjiti rezoluciju na monitoru.

Prilikom pokretanja operativnog sustava kod bios ekrana stisni tipku F8.

Ukoliko ti ispiše tvoje uređaje koji se nalaze u računalu odaberi naziv svojeg hard diska da se boota sa njega pa onda ponovno na tipku F8 da bi dobio safe mode menu.

Na safe mode menu sa dodatnim opcijama, odaberi opciju nešto tipa ENABLE VGA MODE ... označi ju i na enter.

Pokrenut će se operativni sustav sa defaultnom rezolucijom.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Ne radi monitor
nsoul kaže...

Ovako, da sad ne duljim,nemogu upalit monitor i to već oko mjesec dana. Kad ga upalim dobijem samo bjelo svjetlo i jako slabe nijanse se vide na njemu ako slučajno otvorim neki prozor ili stisnem start meni. Sve moram radit na tvu.E sad,problemi su počeli od kad sam počeo gledat filmove na tvu pa sam pc stavljao na 720p rezoluciju,i mislim da mi je to sjeba*lo monitor.

Od početka se je dao upalit ako sam ga ostavio da stoji malo upaljen i kasnije stiskao on/off par puta onda je došla slika,ali čim bi restartao komp monitor bi se ugasio i ni bog ga više ne upali.

Jel se može to kak servisirat? NEma garancije više.

A jel se u BIOS-u (ili prije neg udjes u Win) sve normalno vidi na monitoru? 

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
16 godina
Aerendyl kaže...

Naravno da se može servisirati, ali ćeš morati platiti. Koji monitor?

http://www.retrevo.com/support/Gnr-TS702-Monitors-manual/id/20332bh446/t/2/

stalker kaže...

Probaj smanjiti rezoluciju na monitoru.

Prilikom pokretanja operativnog sustava kod bios ekrana stisni tipku F8.

Ukoliko ti ispiše tvoje uređaje koji se nalaze u računalu odaberi naziv svojeg hard diska da se boota sa njega pa onda ponovno na tipku F8 da bi dobio safe mode menu.

Na safe mode menu sa dodatnim opcijama, odaberi opciju nešto tipa ENABLE VGA MODE ... označi ju i na enter.

Pokrenut će se operativni sustav sa defaultnom rezolucijom.

I kad smanjm na 800x600 ne radi,opće se ne pali. Milim upali se ali nema slike:)

Probao ne radi, monitor ne radi ni kad se BIOS pokreće.

xZero1 kaže...

A jel se u BIOS-u (ili prije neg udjes u Win) sve normalno vidi na monitoru? 

Ne,uopće ne radi,ni kad se BIOS pokreće ništa,sve kaj radim radim na TV-u

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 13:30 (nsoul).
16 godina

BUdem snimio kaj se događa pa stavim tu

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 13:32 (nsoul).
16 godina

dupli post

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 13:31 (nsoul).
17 godina
Ne radi monitor

Kad upališ monitor bez da je komp upaljen da li dobiješ neki prozor tipa "No Cable Connected" ili slično. Ako dobiješ, probaj mu ući u meni i resetirat ga na tvorničke postavke.

Ako ne, pretpostavljam da je monitor jednostavno otišao u vječna lovišta...

Naravno, probaj monitor spojiti i na neko drugo računalo/laptop, na neki drugi ulaz/izlaz i monitora i grafičke - jer teoretski može biti da je i izlaz od grafičke riknuo, ili ti je samo neki kontakt labav na kabelu (ili kabel loš), s obzirom da dobiješ sliku na TV-u.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 13:42 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
TomoR kaže...

Kad upališ monitor bez da je komp upaljen da li dobiješ neki prozor tipa "No Cable Connected" ili slično. Ako dobiješ, probaj mu ući u meni i resetirat ga na tvorničke postavke.

Ako ne, pretpostavljam da je monitor jednostavno otišao u vječna lovišta...

Naravno, probaj monitor spojiti i na neko drugo računalo/laptop, na neki drugi ulaz/izlaz i monitora i grafičke - jer teoretski može biti da je i izlaz od grafičke riknuo, ili ti je samo neki kontakt labav na kabelu (ili kabel loš), s obzirom da dobiješ sliku na TV-u.

NE pojavi se ništa,bjela slika samo. Svjetlo.

Prije sam ga znao upalit nakon par pokušaja nakon kaj sam stiskao  on/off par puta onda je upalio,i sad prije par dana isto ali ponovo neće. I ja mislim da je gotov. Spojio sam ga i na DVi na kojem je tv i ne radi,slika jest malo svjetlija ali ne radi.

Sad sam ograničen puno,mogu samo radit nekaj na kompu kad nema sapunice,ili kasno navečer ili ujutro rano kad nema nikog :)

17 godina
Ne radi monitor

Probaj u uputama pronaći kako ga vratiti na tvorničke postavke, pa probaj naslijepo.

Ako ne uspije ja bih rekao mrtav, popravak se uglavnom ne isplati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne radi monitor

Može biti da ti je otišla i grafička kartica, probaj odspojiti monitor od grafičke kartice pa ga probaj upaliti. Da li ti blinka lampica na monitoru kada je upaljen a da nije spojen na PC? Mislim da ti je problem u grafičkoj kartici.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najbolje bi bilo da kupi novi ostalo se ne isplati!!

roby
16 godina
stalker kaže...

Može biti da ti je otišla i grafička kartica, probaj odspojiti monitor od grafičke kartice pa ga probaj upaliti. Da li ti blinka lampica na monitoru kada je upaljen a da nije spojen na PC? Mislim da ti je problem u grafičkoj kartici.

Ne radi,inače spojio sam monitor na dvi izlaz na kojem inače tv radi i neće opet.

oprovec kaže...

Najbolje bi bilo da kupi novi ostalo se ne isplati!!

Da kad se zaposlim,trenutno na burzi:) onda kupim,do onda se krpam sa tvom koliko mogu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice