Ne rade mi zvučnici-neobjašnjivo!

poruka: 43
|
čitano: 48.838
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
RE: Ne rade mi zvučnici-neobjašnjivo!
8oy5cout kaže...
ch33ta kaže...
brane47 kaže...

aj napisi koju maticnu imas..model i proizvodac

Gigabyte GA-MA770-UD3  {#}

Zašt'se smiješ, jel'to kanta?

{#}

Ma smile ide za brane47 - sve mu je pred nosom bilo {#}

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
15 godina
neaktivan
ch33ta kaže...
8oy5cout kaže...
ch33ta kaže...
brane47 kaže...

aj napisi koju maticnu imas..model i proizvodac

Gigabyte GA-MA770-UD3    {#}

Zašt'se smiješ, jel'to kanta?

{#}

Ma smile ide za brane47 - sve mu je pred nosom bilo {#}

{#}

[url="http://www.signaturebar.com/"][img]http://www.signaturebar.com/uploads/images/48289.png[/img][/url]
18 godina

Ne sjećam se instalira li se taj softver automatski, ali obično uz driver za većinu (realtekovih) on-board zvučnih kartica dolazi Realtek HD audio manager (pišem po sjećanju, trebao bih pogledati doma) u kojem imaš opcije za detekciju uključenih uređaja.

Ako nemaš nešto takvo, probaj navratiti na stranice proizvođača (Realtek) za noviji driver ili kombinaciju drivera i te aplikacije i još pogledaj u control panelu u audio postavkama imaš li takvih opcija.

KaeR
18 godina
neaktivan
ch33ta kaže...

Jedno pitanje koje nitko nije postavil... Si skinul audio driver sa Gigabyte-ove stranice i instaliral ga??? Buduci da si reko da nemas control Panel od zvucne, pa pretpostavljam da koristis defaultne drivere od Win7...

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3302#dl

A i ovi driveri koji dolaze na CD-u znaju bit zastrajeli, pogotovo zato jer ti maticna nije tak nova, a imas 64-bitne Win7...

No salu na stranu, moze odgovor na ovo... {#}

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
18 godina
neaktivan
brane47 kaže...
8oy5cout kaže...

Brane, pa jel ne piše u "Moj PC"?

Sry, moja greska, rano je jutro i zurim..

Deinstaliraj sve drivere od zvucne ako ih ima, u device manageru i control panelu, instaliraj ovo, ako vec nisi..

Nisam, evo idem, pa javim!

ch33ta kaže...

Jedno pitanje koje nitko nije postavil... Si skinul audio driver sa Gigabyte-ove stranice i instaliral ga??? Buduci da si reko da nemas control Panel od zvucne, pa pretpostavljam da koristis defaultne drivere od Win7...

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3302#dl

A i ovi driveri koji dolaze na CD-u znaju bit zastrajeli, pogotovo zato jer ti maticna nije tak nova, a imas 64-bitne Win7...

Evo i Brane to isto kaže, napravim pa javim...

18 godina
neaktivan

Ovako, instalirao sam to što ste rekli, nisam to imao do sada.

Sad gdje god ubo, naprijed ili iza {#} odmah mi iskoči taj prozor HD Realtek ... nešto, pa me pita "šta si to ubo..." i tak'... uglavnom iza opet nema zvuka taman se na glavu postavio, a odnaprijed odmah svirka!

Čudo!

K'o i u životu, iza teško ili nikad, a naprijed može! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
zitzko kaže...

Edit2:ako imaš PCI zvučnu karticu,ali vidim nisi naveo da ju imaš, moraš u biosu zvučnu na matičnoj odjaviti

ne mora, bios već nekoliko godina sam "odjavljuje" integriranu, ako imaš upiknutu PCI karticu na matičnoj {#}

...još bi nadodao

ako ima potrošit vikendom 100 kn za par piva s klapom, može i kupit za 100 kn normalnu karticu a ne se tu zajebavat s onboard smećem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 12:08 (Bugofil).
16 godina
neaktivan

nemora biti smeće zvuk onboard.

Samo bih ja maknuo - deinstalirao S V E dodatne software koji se nakrpaju dok instaliraš drivere (za zvuk).

Već sam napisao da to samo može izazvati konflikt, a jedan od simptoma može biti i taj kao kod tebe.

(slično kao i sa codecima za video)

Uglavnom, nevidim razlog zašto bi trebalo instalirati taj "realtek HD" ili šta ti ja znam šta, kad Win 7 sve to uredno i sami odrade. A ako i nema u njima, lijepo te pitaju da li želiš da pronađu na Net-u i instalira se automatski.

Sve opcije za odabir "odnaprijed ili odozada" {#} imaš u Winsima, pa zato lijepo izbriši u "add or remove programs" sve što ima veze sa zvukom i u Winsima odaberi opciju za default device, kak sam ti rekao, pod settings odaberi stereo 2.0 i mora raditi. Mora i točka!

Ak ne radi, onda je matična kriva, al to su šanse manje od 1 %

pozz

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 12:44 (Zdravac).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,imama problem sa zvucnicima.

Pise kao da nije zvucnik prikopcan ali sam provjerio i sve je ok u zelenu to

E sad,kod mene je win 7 i instalirani su i drajveri za audio. Kad pojacavaj i smanjujem zvucnici šume ali kad hocu da nesto slusam ne mogu,ne cuje se.

I kada odem na playback devices imamsamo digital audio nece da se pojave speakers...pa nez vise sta da uradim,  POZ

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: Ne rade mi zvučnici-neobjašnjivo!
buggy8 kaže...

Pozdrav,imama problem sa zvucnicima.

Pise kao da nije zvucnik prikopcan ali sam provjerio i sve je ok u zelenu to

E sad,kod mene je win 7 i instalirani su i drajveri za audio. Kad pojacavaj i smanjujem zvucnici šume ali kad hocu da nesto slusam ne mogu,ne cuje se.

I kada odem na playback devices imamsamo digital audio nece da se pojave speakers...pa nez vise sta da uradim,  POZ

Ovo izgleda kao da nemaš instalirane drivere za zvučnu karticu. Kakva je situacija u Device Manageru? Što se događa kad spojiš slušalice - imaš zvuk na njima?

10 godina
neaktivan

e da,i kad slusalice ukljucim nemam zvuk na njima a u device manageru je sve ok,nemam oni zutih uzvicnika

18 godina
moderator
buggy8 kaže...

e da,i kad slusalice ukljucim nemam zvuk na njima a u device manageru je sve ok,nemam oni zutih uzvicnika

A što u Device Manageru imaš pod Sound, video and game controllers?

Koju matičnu ploču imaš?

10 godina
neaktivan

Maticna mi je hp 3032h,a obrisao sam drajver pa kontam da kucam maticnu plocu i da nadjem drajver

A ovako jos,ja sam imao zvuk dok nisam ubacio bolju graficku karticu,imao sam zvuk dok je bila ona graficka kartica koja je integrisana u maticnoj,ali sad je druga graficka?!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice