Ne paljenje računala

poruka: 19
|
čitano: 3.492
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ne paljenje računala

Moje računalo ima velike probleme, naime, ovo je već postalo gotovo svakodnevno, naime, ponekad prilikom paljenja, mi stane na učitavanju windowsa, a danas se pojavilo nešto što se prije par mjeseci događalo, računalo stane u Biosu, tj. ne ide dalje, no ne piše problem nego samo stane,

slika prilikom paljenja slika prilikom paljenja
  i ne ide ni na restart ni na isključivanje iz  struje , sada je slučajno proradilo, zna li tko što bi mogao biti problem?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2009 12:36 (Ag008).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ne paljenje računala

Pa nije ti stalo u BIOS-u već prilikom POST-a, što bi značilo da ti neka od hardverskih komponenti nije u sjajnom stanju. Što bi to točno moglo biti: hard disk, memorija ili nešto drugo? Ja bih prvo pucao na hard.  Teško je reći. Možeš li ući u BIOS?

17 godina

Ne mogu ući u bios, a stane kada učitava Ram, naime sada bi trebalo pisati 2048MB OK

16 godina
odjavljen

Onda otišla memorija... Probaj je izvadit, očistit kontakte gumicom (pazi na stat. elektricitet!) i malo izmiješat module po utorima... Ako neće, vadi jedan po jedan i isprobavaj. Nemoguće da su oba otišla (pretpostavljam da imaš 2 modula).

EDIT: sad vidim da imaš tri pločice, ja bi se kladio na jednu od 512 da je crkla. Kombiniraj ih pa vidi koje rade, koje ne.

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2009 20:26 (Sum_of_all_fears).
17 godina

Ma, najgore je, što sam nosio jednu memoriju 512 prije par mjeseci u servis, jer sam imao skoro isti problem, i baš kad sam nju izvadio radilo je, no u servisu su mi rekli da je ispravna, sada mi je neugodno opet nositi neki ram jer će mi naplatiti iako je pod garancijom ako je ispravno,  koji bi mogao biti?

2 su iz 2006 i imaju 512 TakeMs

1 je iz 2008 1gb isto Take ms

16 godina
odjavljen

ovako napamet ne mogu reć koja radi, koja ne. isprobavaj. izvadi sve, očisti ih, stavi jednu, vidi jel se diže komp, ako da, pali memtest i provjeri je. izvadi je van i ponovi proceduru na iduće dvije. jedna je neispravna, na nju se žali a druge dvije vrati u komp, odvrti memtest još jednom i to je to. ako memtest reče da je neka neispravna, ni ne trudi se vraćat je nazad... ta je gotova

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
16 godina
protjeran
Ne paljenje računala

Problem je ljudovi u tome što si ne čistite računala dovoljno često. Prašina je jedan gadan termički izolator pa tako može doći do pregrijavanja skoro pa svake komponente u računalu, a uslijed toga to "gorenja".

Dakle možda je čak i matična otišla na nekom mjestu (manje vjerojatno), možda BIOS (isto tako mada ne i nemoguće), ali mislim da je najvjerojatnije memorija. O memorijskim lokacijama nećemo.

Isprobaj vadeći jednu po jednu van i gledaj dal će računalo proraditi.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nekad nije problem prašina nego (ne)kvaliteta modula koji bi vjerojatno i u vakumu zakazali. Dogodi ti se da jednostavno ubodeš u trgovini loš primjerak koji je dobio "po nosu" dok je uopće napustio Kinu... Taj modul radi neko vrijeme kako treba, čak i ako se čisti, mazi i pazi na niskim ferkvencijama, normalnim voltažama - otkaže jer ima grešku. pretpostavljam da je tako i sa ovim modulima, jer sam se nadgledao svakakvih u svakakvom stanju. Ništa ne može grarantirati da će RAM radit kako treba... Nažalost.

16 godina
protjeran
Ag008 kaže...

Moje računalo ima velike probleme, naime, ovo je već postalo gotovo svakodnevno, naime, ponekad prilikom paljenja, mi stane na učitavanju windowsa, a danas se pojavilo nešto što se prije par mjeseci događalo, računalo stane u Biosu, tj. ne ide dalje, no ne piše problem nego samo stane,

i ne ide ni na restart ni na isključivanje iz  struje , sada je slučajno proradilo, zna li tko što bi mogao biti problem?

Moguc je i problem s BIOS-om. Probaj flashat BIOS u najnoviju verziju. Moguce je da si imao neki virus u racunalu koji je ostetio BIOS.

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
16 godina
odjavljen
xZero1 kaže...

Moguc je i problem s BIOS-om. Probaj flashat BIOS u najnoviju verziju. Moguce je da si imao neki virus u racunalu koji je ostetio BIOS.

Moguće, ali jako teško. Prvo provjerit RAM pa tek onda matičnu/BIOS. Virusi koji oštećuju BIOS su postali prava rijetkost.....

16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
xZero1 kaže...

Moguće, ali jako teško. Prvo provjerit RAM pa tek onda matičnu/BIOS. Virusi koji oštećuju BIOS su postali prava rijetkost.....

Slazem se,mada moguc je i fizicki ostecen HDD. Ja sam imao sličan problem: Kod bootanja windowsa,HDD "zagrebe" i pojavi se par crti na ekranu te odmah nestanu a racunalo se u potpunosti "smrzne".

Neka pregleda i kondezatore na maticnoj:dali je koji procurio,ili je napuhan.

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 0:33 (xZero1).
16 godina
odjavljen

Nije HDD, komp stane kod POSTa memorije (pogledaj sliku u prvom postu, stane kad bi se trebala javit količina memorije - da je hdd kriv dio sa testom memorije bi prošao bez problema). Usput, dok gleda RAM, pogledati kondezatore (pogotovo one oko socketa) u kakvom su stanju...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 0:35 (Sum_of_all_fears).
16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Nije HDD, komp stane kod POSTa memorije (pogledaj sliku u prvom postu, stane kad bi se trebala javit količina memorije - da je hdd kriv dio sa testom memorije bi prošao bez problema). Usput, dok gleda RAM, pogledati kondezatore (pogotovo one oko socketa) u kakvom su stanju...

Aha vidim sad. Neka izvadi sve plocice i ostavi samo jednu... I ak neradi izvadi tu i stavi drugu i tako redom...

17 godina

Ma, najgore što sada sve radi normalno, tako da sada ne mogu probavati s kojim modulom će raditi a s kojim neće, jedino da probam neki memtest, mogu li neki unutar windowsa pokrenuti ili kako?

16 godina
protjeran
Ag008 kaže...

Ma, najgore što sada sve radi normalno, tako da sada ne mogu probavati s kojim modulom će raditi a s kojim neće, jedino da probam neki memtest, mogu li neki unutar windowsa pokrenuti ili kako?

Mozes

EDIT: Mozes to s OVIM

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 11:36 (xZero1).
16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Nekad nije problem prašina nego (ne)kvaliteta modula koji bi vjerojatno i u vakumu zakazali. Dogodi ti se da jednostavno ubodeš u trgovini loš primjerak koji je dobio "po nosu" dok je uopće napustio Kinu... Taj modul radi neko vrijeme kako treba, čak i ako se čisti, mazi i pazi na niskim ferkvencijama, normalnim voltažama - otkaže jer ima grešku. pretpostavljam da je tako i sa ovim modulima, jer sam se nadgledao svakakvih u svakakvom stanju. Ništa ne može grarantirati da će RAM radit kako treba... Nažalost.

Normalno, za niti jednu elektroničku komponentu nemaš garancije da će raditi savršeno. Zato imamo tvorničke greške i garancije na iste. Osmijeh

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 12:00 (Buffer Overflow).
16 godina
protjeran

edit: krivi klik

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 12:01 (Buffer Overflow).
16 godina
odjavljen
xZero1 kaže...
Ag008 kaže...

Mozes

EDIT: Mozes to s OVIM

Možeš ali nije preporučljivo nimalo jer ti pogrami iz windowsa ne mogu doznat puno o memoriji jer nemaju pristup zaštićenim adresama. Treba memtest dignut sa CD-a i tako provjeravat, kad je memorija prazna i kad test ima pristup na sve adrese.

Link na memtest download

17 godina

Sada se računalo opet normalno pali pa neću testirati, ne znam pto mu je nekada

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice