Želim kopirati .iso file od nekih 11 GB sa harda na eksterni uređaj, WD-ov 320 GB eksterni disk. Imam još 58 GB prostora, no prilikom pokušaja c/p, izbaci mi poruku kako na disku nema dovoljno mjesta. Ima netko ideju o čemu se radi?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da ti mozda hard nije u FAT32 sistemu ?
Trebaš formatirati hdd u NTFS datotečni sustav, vjerojatno ti je sada formatiran na FAT32 a on nedopušta datoteke veće od 4gb.
Pozz
Yep, u tome je problem.
Hvala! :)
Nego, kad ga hoću formatirati, nudi mi samo FAT32 kao opciju. Gdje nestade NTFS?
ne moras ga nuzno formatirati kod prebacivanja u ntfs. imas alat u windowsima koji ga moze konvertirati bez gubitka podataka na disku.
ne moras ga nuzno formatirati kod prebacivanja u ntfs. imas alat u windowsima koji ga moze konvertirati bez gubitka podataka na disku.
A riječ je o...? Imam winXP, btw.
Otvoriš command prompt (Start > Run > upišeš cmd), utipčeš
vol Z: (umjesto Z stavi svoj disk)
i onda utipčeš
convert Z: /fs:ntfs
Mislim da bi trebalo radit, davno sam prešo sa Win pa se ne sjećam dobro. A milsim čak da možeš i sa Disk Managment programom, al ja više volim terminal 
EDIT: mislim čak da ti ni ne treba ovo vol Z:, samo convert.
Ima još jedna opcija koja ne uključuje nikakvo formatiranje. Samo taj ISO file podijeli na komade od 1 ili 2 GB sa 7Zip-om bez ikakve kompresije i onda prebaciš komad po komad na taj eksterni disk i tamo samo spojiš sve to opet u jedan ISO file. To je najjednostavnije, to radim uvijek kad prebacujem velike datoteke.
Na ovom linku je sve objašnjeno