Napajanje - Xilence 500W

poruka: 10
|
čitano: 4.603
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
S.O.S. - Napajanje Xilence 500W

Eto kako naslov teme kaže radi se o napajanju Xilence 500W, staro cca 2 godine.

Problem: konstantno zujanje koje je bilo još koliko-toliko podnošljivo ali se s vremenom preobrazilo (i uobrazilo ;-)) u glasno brujanje. Napajanje sam otvorio i detaljno očistio, ventilator mi djelovao na prvi pogled ok, potom spojio sve nazad ali simptomi isti. I sad sam došao na ovakvu ideju: kako mi je na napajanju otišao ventilator (120 mm) a slučajno imam jedan zamjenski koji je relativno nov i očuvan - ja bih to zamijenio. No, ventilatori imaju različite konektore.

Ventilator sa originalnog napajanja (i manji konektor):

stari ventilator koji je "odradio" svoje stari ventilator koji je "odradio" svoje

stari mali bijeli konektor stari mali bijeli konektor
A ovo bi bio ventilator kojeg bih ja ubacio - GlacialTech 120 mm (sa većim konektorom i molex konektorom):

novi ventilator kojeg planiram zamijeniti novi ventilator kojeg planiram zamijeniti

priloženi konktori priloženi konktori

nešto veći konektor koji mi nije od pomoći nešto veći konektor koji mi nije od pomoći

na ovo mjesto planiram napraviti "replace" - umetnuti stari mali bijeli konektor na ovo mjesto planiram napraviti "replace" - umetnuti stari mali bijeli konektor

Dakle, zanima me da li je izvedivo da ja sa starog ventilatora odrežem mali (bijeli) konektor i ugradim ga na mjesto molex konektora - naravno spojim žice po bojama i uredno ih izoliram? Nadam se da je netko to od vas radio pa mi može udjeliti savjet iz vlastitog iskustva. Nadam se da sam sve jasno objesnio. Pa pomagajte - znate kako je neugodno bez "kućnog ljubimca" Osmijeh...

EDIT: ne znam na koju foru nisu prikazane slike / budem probao još jednom

They took our jobs!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 17:34 (Stimulans).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Napajanje - Xilence 500W

I'm still waiting... anyone?

They took our jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Napajanje - Xilence 500W
Stimulans kaže...

A cuj najlakse ti je samo uzet produzni Molex kabel i spojit ga direkt na Molex od napajanja, ali bus moral prije provuc nekak van taj siroki molex kabel od tog ventilatora koji imas kroz kuciste od napajanja. Ili mozes uzet Muski 3 pin konektor na 4 pin Molex pa ga onda ustekat u taj svoj zenski 3pin konektor na tom ventilatoru ko ovo na fotki recimo!Cool

16 godina
odjavljen

Radit će 100% tako kako si mislio spojit. Crna ti je -, crvena je 5v i to je to. Odreži molex, spoji onaj mali bijeli konektor i sve će radit. Ona treća žica je nekakva kontrola. Pretpostavljam da je taj stari vent bio pomoćni vent u kućištu? Ta treća žica je sigurno slala informaciju o broju okretaja....

I've seen things that you people wouldn't believe...
16 godina
neaktivan
Napajanje - Xilence 500W

Po slikama mi se čini da oće. Samo odrežeš manji konektor, spojiš kako ide i deri mile. Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
Stimulans kaže...

A cuj najlakse ti je samo uzet produzni Molex kabel i spojit ga direkt na Molex od napajanja, ali bus moral prije provuc nekak van taj siroki molex kabel od tog ventilatora koji imas kroz kuciste od napajanja. Ili mozes uzet Muski 3 pin konektor na 4 pin Molex pa ga onda ustekat u taj svoj zenski 3pin konektor na tom ventilatoru ko ovo na fotki recimo!Cool

Naprosto genijalno rješenje! Ne znam kako mi to nije palo na pamet - e stvarno sam nekada hmmm... U svakom slučaju hvala na ideji. Eto stavio ventilator koji je ispirivao topli zrak iz kućišta i sve radi za 5. Jedino si moram sad uzeti neki drugi vent za kućište. Thx još jednom. Smijeh

They took our jobs!
16 godina
neaktivan
Napajanje - Xilence 500W

Eto kako sam bio u nuždi vaditi napajanje nekoliko puta, tako sam morao i napajanje ištekavati iz komponenti i nanovo uštekavati. Najviše sam se namučio sa matičnom, ne znam kako je to kod vas riješeno ali kod mene gotovo da je zacementirano. Svaki put se dobrano preznojim jer mislim da ću polomiti matičnu na pola. U igru su uključeni i odvijači koji mi koriste kao poluge - bez njih ne bih mogao odspojiti "crnog vraga".

Kako vi to čudo vadite van? Razmišljao sam o kombinirkama ali se bojim da bi s njima uništio konektor. Imate li kakav savjet?

"crni vrag 1" "crni vrag 1"
"crni vrag 2" "crni vrag 2"
"crni vrag 3" "crni vrag 3"
They took our jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Napajanje - Xilence 500W

Xilence Red Wing, ista marka kao i napajanje.

Sorry na offtopicu.

Preporučujem ti da kupiš vent obični, zašarafiš na napajanje i spojiš sa 3/4 pinskim na matičnu ili molex.

Xilence Xilence
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 22:59 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ovako... prvo prides smiren jel taj 24pin ATX je smrad za izvadit, pa ako krenes ko siledija iscupat ces pola maticne s njim... ovako pocens ga lagano vuc i naravno stisnes onu kvacicu.... tada malo jace s malim drmanjem... i trebao bi izac....

Sad citam post i umirem od smjeha.... kak ovo zvuci... oglavnom nadam se da ti je pomoglo...

P4 2.4 @ 3.0... Geforce 7300GT
16 godina
neaktivan
Grim kaže...

Ovako... prvo prides smiren jel taj 24pin ATX je smrad za izvadit, pa ako krenes ko siledija iscupat ces pola maticne s njim... ovako pocens ga lagano vuc i naravno stisnes onu kvacicu.... tada malo jace s malim drmanjem... i trebao bi izac....

Sad citam post i umirem od smjeha.... kak ovo zvuci... oglavnom nadam se da ti je pomoglo...

Od opreznog prilaženja i umiljavanja nema lijeka, (naravno da pazim na kvačicu) moram nasumično cimati jednu pa drugu stranu, praveći polugu sa odvijačem - kao kad otvarate pivo sa upaljačem Namigiva jer se to toliko stisne i slijepi da je to za pop*zdit. Jedva da i na taj način uspijem odspojiti napajanje, zbilja su to vraški napravili. Zato sam pitao da li netko koristi neku drugu, sofisticiraniju metodu...

They took our jobs!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice