bok....ovako...kolega i ja imamo problem...danas je kupljen cooler Scythe shuriken BIG SBSK - 1000!rastavili cijeli komp pažljivo očistili novu pastu stavili na procesor i sve pažljivo vratili!upalili komp i eto vraga...komp radi 10 sekundi i poćen se resetirat i sve tak ispočetka!počne listat one postavke...i taman dodje do onog djela kad bi se trebali podizat...i resetira se...u bios možemo uči...i sve radi tamo kak spada...i namjestimo da diže windowse sa dvd-a...i neće opet dodje do tog djela i opet reset...opet smo sve rastavili da bi utvrdili jel smo mi možda nešt krivo spojili ili ne spojili...i opet sve ljepo napravili i opet ništa...eto recite vaša mišljenja i prijedloge da skratimo listu problema...stvarno neznam šta bi moglo bit...rami proc...grafu bi iskljućio radi...i na monitoru sve ljepo pokazuje...možda čak napajanje...hard...čak i u biosu očita hard i pržilicu...eto hvala...ak se sjetim još čega nadodam...hvala puno
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
prvo i osnovno.... kad ga podignes odi u BIOSe i vidi malo tamo trenutnu temperaturu CPua.. cest je to problem kad se pregrijava... znaci nesto niste dobro spojili.... ugl, provjeri pa cemo dalje...
reko bi da je nesto s memorijom.. imao sličan problem prije 2-3 dana... probaj vadit 1 po 1 "keks" pločice pa vidi onda....
Ajmo ovako:
-Desni klik na My Computer pa Properites
-Odi na karticu Advanced, pa na Startup and Recovery Settings, i skini kvačicu sa Automatically Restart. Stisni OK.
-Sad u istoj kartici stisni Error Reporting i cekiraj prvu opciju i But notify me when critical error acurr.
-e sad kad ti se bude komp restartao bez plavog ekrana, znaci da se pregrijava. a ako je bilo sta drugo, nece se restartat nego ce ti pokazat plavi ekran.
-tvoja zadaca je da ako se pokaze plavi ekran, lijepo prepises sta ti je napisao, pa cu dalje znat koji je dalje problem, vjerovatno s memorijom...
Pretpostavljam da si vadio procesor kada si stavljao novu pastu i čistio staru!
Skini ga ponovo, pogledaj da nebi bilo paste ili nekog smeća među pinovima na processoru ili na socketu,
nešto tipa ljuska stare osušene paste....
Misli da samo nisi procesor pravilno stavio natrag, tj. da nisu nogice sjele kako treba, nemoj se bojati pritisnuti ga!
Mislim da pregrijavanje možeš precrtati kao potencijalni problem, jer nakon 10 sekundi se resetira niti bez coolera...
Ajmo ovako:
-Desni klik na My Computer pa Properites
-Odi na karticu Advanced, pa na Startup and Recovery Settings, i skini kvačicu sa Automatically Restart. Stisni OK.
-Sad u istoj kartici stisni Error Reporting i cekiraj prvu opciju i But notify me when critical error acurr.
-e sad kad ti se bude komp restartao bez plavog ekrana, znaci da se pregrijava. a ako je bilo sta drugo, nece se restartat nego ce ti pokazat plavi ekran.
-tvoja zadaca je da ako se pokaze plavi ekran, lijepo prepises sta ti je napisao, pa cu dalje znat koji je dalje problem, vjerovatno s memorijom...
Pa lipo ti čovik kaže da ne može u Win, znači ta tvoja opcija otpada, ja također mislim da mu možda proc nije sia kako triba u socket !