MSI AM1I problem sa USB 3.0 kontrolerom

poruka: 7
|
čitano: 1.024
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Prvo kratka verzija: da li netko ima dotičnu matičnu ploču i da li mu rade USB 3.0 portovi na njoj? Meni se sruše kada bilo što spojim u njih, bilo USB 3.0, bilo USB 2.0.

Duža verzija: već neko vrijeme mi sve stoji u ormaru pa rekoh da složim komp. Sve poinstaliram (Win 10), divno, krasno, idem kopirati na njega ostatak standardne baterije programa, upiknem USB 3.0 hard i ništa... Odem u device manager i tamo "AMD USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft)" ima trokutić sa uskličnikom. Restartam komp i device manager OK, uštekam nešto u USB 3.0 port, device manager se refresha i opet trokutić na kontroleru.

Probao sam i sa Win 7, tamo su driveri drugačije organizirani i sastoji se od dvije komponente, USB isto ne radi, kada upiknem nešto skrši se jedna od te dvije komponente (ne znam na pamet koja).

To je bilo prije mjesec dana. Matična je imala garanciju pa sam ju odnio na servis, juče sam baš dobio novu (ironično neki replacement bundle, generička kutija sa MSI natpisom i u njoj matična i limić, ni manual, ni kablove nisam dobio nazad). Složim ju nazad u komp, upalim, sve štima, windowsi rade, upiknem stick u USB 3.0 port i ISTA stvar se dogodi. Ne radi, u device manageru se skrši kontroler... Nije do USB sticka, svi oni na drugom kompu (koji ironično isto ima MSI matičnu) rade OK, rade i na ovome u USB 2.0 portu.

Ovo sam sve probao:

- nekoliko različitih USB stickova (i 2.0 i 3.0)

- drugo napajanje

- Windowse 7

- Windowse 10

- druga matična ploča

I uvijek ista stvar, USB 3.0 kontroler se sruši kada nešto spojim na njega...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: MSI AM1I problem sa USB 3.0 kontrolerom
Instaliraj usb 3 drivere za tu matičnu i win10
17 godina

Sami catalist-i ih nemaju, instalirao sam i chipset drivere od AMD-a, no oni instalira samo SMBus drivere, mada sam iskopao i neke USB 3.0 drivere, no nije ništa promjenilo u odnosu na ove microsoftove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Solo761 kaže...

Sami catalist-i ih nemaju, instalirao sam i chipset drivere od AMD-a, no oni instalira samo SMBus drivere, mada sam iskopao i neke USB 3.0 drivere, no nije ništa promjenilo u odnosu na ove microsoftove.

jesu li ti driveri baš za usb 3 kontroler na tvojoj matičnoj? Dakle ako nisu trebao bi vidjeti koji je točno kontroler i za njega isprobati par drivera.

17 godina
igy kaže...

jesu li ti driveri baš za usb 3 kontroler na tvojoj matičnoj? Dakle ako nisu trebao bi vidjeti koji je točno kontroler i za njega isprobati par drivera.

Chipset driveri za AM1 platformu i Athlon x4 5350 APU. Drugih nema.

Hardware ID usb kontrolera je VEN_1022&DEV_7814, za windowse 10 nema posebnih drivera samo ono što je u windowsima.

17 godina

Kontaktiraj support da ti kažu koji je kontroler.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 23:36 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kontroler je u chipsetu, chipset za AM1 platformu je samo jedan, nema puno izbora.

Juče sam instaliravao i reinstaliravao svašta, uključujući i Win7. Win7 nema USB 3.0 drivere i tu ih catalyst instalira. Razlika je samo u tome kako sam napisao u prvom postu, sastoji se od dvije komponente u Device Manageru i kada uštekam bilo kakav stick/hard dobije trokutić i "device cannot start".

Win10 imaju u sebi drivere za USB 3.0, catalysti instaliraju samo SMBus drivere, USB ne, u Device Manageru je USB 3.0 predstavljen samo kao "AMD USB 3.0 eXtensible Host Controller" i kada uštekam nešto na njemu iskoči trokutić i "device cannot start". Nekih posebnih drivera za Win 10 i taj kontroler nema, tražio sam prema vendor i device ID-u.

Nije do drivera, zanima me samo da li sam toliki pehist da uvijek dobijem matičnu koja ima taj defekt ili možda sve te MSI matične imaju taj problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice