Prvo kratka verzija: da li netko ima dotičnu matičnu ploču i da li mu rade USB 3.0 portovi na njoj? Meni se sruše kada bilo što spojim u njih, bilo USB 3.0, bilo USB 2.0.
Duža verzija: već neko vrijeme mi sve stoji u ormaru pa rekoh da složim komp. Sve poinstaliram (Win 10), divno, krasno, idem kopirati na njega ostatak standardne baterije programa, upiknem USB 3.0 hard i ništa... Odem u device manager i tamo "AMD USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft)" ima trokutić sa uskličnikom. Restartam komp i device manager OK, uštekam nešto u USB 3.0 port, device manager se refresha i opet trokutić na kontroleru.
Probao sam i sa Win 7, tamo su driveri drugačije organizirani i sastoji se od dvije komponente, USB isto ne radi, kada upiknem nešto skrši se jedna od te dvije komponente (ne znam na pamet koja).
To je bilo prije mjesec dana. Matična je imala garanciju pa sam ju odnio na servis, juče sam baš dobio novu (ironično neki replacement bundle, generička kutija sa MSI natpisom i u njoj matična i limić, ni manual, ni kablove nisam dobio nazad). Složim ju nazad u komp, upalim, sve štima, windowsi rade, upiknem stick u USB 3.0 port i ISTA stvar se dogodi. Ne radi, u device manageru se skrši kontroler... Nije do USB sticka, svi oni na drugom kompu (koji ironično isto ima MSI matičnu) rade OK, rade i na ovome u USB 2.0 portu.
Ovo sam sve probao:
- nekoliko različitih USB stickova (i 2.0 i 3.0)
- drugo napajanje
- Windowse 7
- Windowse 10
- druga matična ploča
I uvijek ista stvar, USB 3.0 kontroler se sruši kada nešto spojim na njega...