Monitor ne pokazuje sliku

poruka: 64
|
čitano: 12.088
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Monitor ne pokazuje sliku

Ukoliko nisi znao što radiš nisi trebao ni dirati ništa. Gotovo sam siguran da je problem u pinovima za procesor na matičnoj (barem sam bio siguran dok nisi napravio onaj biserni potez za resetiranje bios-a)

Neki se pin savinuo taman toliko da ga ti ne vidiš, ali sasvim dovoljno da nema kontakt sa procesorom. Inače sa montažom i demontažom procesora treba biti jako pažljiv upravo zbog tih pinova.

A za tvoju informaciju, pastu je vrlo lako zamjeniti bez da se procesor vadi.

Brate mili natežeš se ovdje po forumu ima dva dana bezveze umjesto da uzmeš komp pod ruku i pravac u servis. Ne kod "majstroa" jer očito je da taj majstor kojem si nosio do sada nema pojma kao ni ti.

"Majstori" nagađaju, dok pravi majstori pronađu uzrok problema i ponude rješenje i cijenu, a onda je na tebi da odlučiš isplati li ti se da to poprave ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 11:06 (marko227).
15 godina
neaktivan

A smijem pitati, stefs12, zašto si uopće vadio procesor?

Ne mislim te kritizirati nego za ubuduće... Pa možeš ga očistiti bez vađenja od paste, a prašina ni ništa drugo ne može nikako otići ispod socketa. Ja se "ne usudim" svog dirati previše i nikad ga nisam izvadio osim kad sam mijenjao matičnu, a vjerujem da sam složio više kompjutera nego ti u životu. :)

9 godina
neaktivan
Mislio sam da procesor mora da se izvadi da bi promjenio pastu.
Bio sam u dva servisa, oba kazu isto.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I šta sa tim? Da ja tražim iskrivljene pinove na slici rezolucije 800x600px?

Ne pada mi na pamet...

Kao što sam ti već rekao, nosi na servis

16 godina
ihush kaže...

slika je u skladu s naslovom teme :)

-ne treba slika nama, nego tebi.

-ponovi (rastavi, npr CPU nije dobro sjeo, oštećen-svinuti pinovi, pogrešan vga izlaz, svaki kontakt kao disk, usb...) ili je crklo nešto, a tad normalno da sliku nećeš dobiti.

- već ti je odgovorno.. (ponoviti?)

- slika je beskorisna.. ti moraš vidjeti, ti moraš ako možeš ispraviti pinove.

kako se to gleda? vrtiš-naginješ.. u nekom položaju jednostavno vidiš pin koji odstupa-strši.

- već si bio kod dva majstora? jesu li oni to gledali-rastavljali?

- ako je MBO crkla, tad je sve uzaludno. Ako je CPU crko, opet uzaludno. Ako je nešto treće crklo.. opet moraš zamijeniti neispravno da bi to znao. Jednostavno, samo ispravno može raditi. (ali nisu svi kvarovi jednaki).

- zato postoje beep kodovi, zato moraš ići redom i zaključiti što je problem, otkloniti problem. Ili (pravi) majstor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 16:03 (ihush).
9 godina
neaktivan
Svaki serviser mi kaze da se ne isplati maticnu popravljat i da uzmem polovnu, pa se zato nadam da cu
moci da nesto ucinim..

0 0 hvala 0
16 godina
stefs12 kaže...
Svaki serviser mi kaze da se ne isplati maticnu popravljat i da uzmem polovnu, pa se zato nadam da cu
moci da nesto ucinim..

-popravka zapravo nema.. odnosno majstor koji bi znao i mogao prelemiti neke komponente bi rad naplatio više od cijene MBO.. Kod nas jednostavno nemaš tvornicu koja bi imala odgovarajuće mogućnosti npr lemljenja koje obavlja robotska ruka ili el.impusl (tako rade proizvođači) uz to problem dijelova, specifikacije pa tad i znanja elektirčara koji svoj rad naplaćuje. Nova MBO je od 300kn, polovna od 100kn.. koliko košta servis sat? Zato nema popravka, garancija=zamijena ili smeće. (ili u pećnicu kao loto-šansa, kad bi uzrok bio lem, ali za sad jedino što je sumnjivo je pin za CPU, to s pećnicom nema veze, odnosno mogao bi samo rastopiti ispravan dio.. pećnica je samo kao pokušaj, možda proradi jer je ionako u suprotnom za smeće).

-ovo nije 'pravi' popravak, izravnati pinove.. ili podesiti/resetirati BIOS, počistiti kontakte.. to može svaki serviser ili sam korisnik.

Pošto kvar nije postojao dok nisi 'sređivao' PC, postoji šansa da radi, ako otkloniš-otkriješ što je KONKRETAN problem, ne ćoravakoka nabadanjem ili guranjem u pećnicu. Za sad je to pin. .. dok je pin svinut, ne možeš dalje. Ako je to izazvalo crkavanje, tad smeće.. (jer pregorena komponenta se ne spašava pećnicom, samo lem-kontakt).

npr možda je crko RAM, možda CPU .. možda je MBO ispravna a crklo npr napajanje.. kako ćeš to znati? Servis sat košta, serviser koji ima znanje i potrebne komponente to može provjeriti, otkriti što je crklo, ali dali je to isplativo? Ako to napraviš sam, problem ako nemaš druge dijelove kojima bi eliminirao-potvrdio koja je komponenta problem (servis obično ima raznog HWa upravo zbog tog razloga, ta test-diagnostiku).

-ono što možeš bez drugih zamijenskih komponenti, probati ispraviti pin, probati (prva poruka) sve rastaviti, sastaviti na stolu, prati beep kodove, dodaješ jednu po jednu komponentu ili već u startu znaš da je 99% MBO crkla. Ako to radi serviser to košta, ako radi poznanik, možda za ćevape.. ali mora netko tko zna.

bez potvrde kvara, ako kupiš drugu polovnu MBO, možda je bačen novac, jer ne mora biti MBO dok to ne potvrdiš, ili možeš kupiti neispravnu-polovnu i tad ništa ne znaš.. a bacio si novac i rizikuješ crkavanje ostatka (ispravnih) komponenti.

-jasnije?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2016 17:37 (ihush).
9 godina
neaktivan
Hvala, serviser je to sve uradio i rekao da je 99posto maticna ali da nrma 1156 socket i da nemoze biti siguran.

0 0 hvala 0
16 godina

ne može provjeriti mbo-cpu sve ostalo može npr ram napajanje vga.. Tako se eliminira potvrdi ispravno-neispravno. Ako je još nešto crklo tad je svaka kupnja bacanje novca...

9 godina
neaktivan
Sve je provjerio i ostala je maticna.
Mislio sam ono u rerni da uradim pa ako ne uspije da je bacim i kraj?

0 0 hvala 0
16 godina

rerna nema veze sa svinutim pinom.. ili bilo kojim kvarom osim gubitka kontakta-lema.. ako nisi 100% siguran to se ne radi jer .. jednako da čekićem lupiš, ista šansa za popravak.

14 godina
neaktivan

Pozdrav

Mjenjao sam napajanje i kuciste (novo sam kupio) i kad sam sve (valjda sve) utaknio komp se upali sve se cuje da radi sve se vrti ne prikazuje sliku na monitoru,promjenio sam monitor promjenio sam kabel,izvadio graficku spojio na integriranu,izvadio baterijcu vratio,iskopco sve ponovno ukopco...nista i dalje ne prikazuje sliku odnosno no signal jel. Jedino sto mi je cudno kad stisnem power button komp se upali i radi jedno 5 sekundi onda se ugasi sam na jedno 3 sekunde i sam se upali opet i onda radi kao normalno..evo ako neko ima malo volje da pogleda slike da nisam nesto krivo ukopco ili nesto nemam ideje stvarno sta i kako vise..

hvala unaprijed 

P.S. ako se nesto ne vidi dobro na slikama ponovno cu slikat nije problem nista

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ostavi samo jednu plocicu rama, provjeriti spojeve od maticne. I također bios resetiraj sa vađenjem baterijice jedno ~20 sec, i vratis.
Kad se resetira moze biti do svega, cak i da je napajanje otislo. Cime si cistio PC?

samo nemoj reci "usisavacem".

Napajanje testiraj također savjetujem, ovako -> http://www.legitreviews.com/images/reviews/680/bigwater_026.jpg

Na molex spoji jedan ventilator, i iza ga ukljuci.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 9:57 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo sad cu opet izvadit baterijcu. Nisam ga cistio hahah :D

Sad bas da je napajanje oslo prvi put a novo al ajd,ne kuzim kako da ga tako testiram sta test treba pokazat?

14 godina
neaktivan

Uspio sam doci do BIOSa znaci sad svaki puta pokrene normalno i onda dode do loading express gate i onda nista,nisam siguran na kojem mi je hardu W al sam stavljo svaki na prvo mjesto i isto se dogadja,izvadio sam prve dvije plocice pritom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Choky95 kaže...

Evo sad cu opet izvadit baterijcu. Nisam ga cistio hahah :D

Sad bas da je napajanje oslo prvi put a novo al ajd,ne kuzim kako da ga tako testiram sta test treba pokazat?

Probaj ti eliminacijom idi , prvo baterijicu, ramove, iskljuci cak i hdd i provjeriti spojeve, i mozes i graficku ako ima to integriranu graficku. Bitno je da pokaze boot screen... elminiras dio po dio.

U vezi napajanja:
Trebas samo odspojiti sve, i spojis zicu kako je nacrtano, to je power switch za napajanje. I spojis vent, samo molim te iza pazi da je iskljuceno... i ako je neispravno, vent ce se palit gasit jeli... probaj vise njih spojiti cak (iscupaj napajanje iz kucista ofc.). Time napajanje eliminiras.

14 godina
Choky95 kaže...

Uspio sam doci do BIOSa znaci sad svaki puta pokrene normalno i onda dode do loading express gate i onda nista,nisam siguran na kojem mi je hardu W al sam stavljo svaki na prvo mjesto i isto se dogadja,izvadio sam prve dvije plocice pritom...

Stavi samo jednu plocicu i u biosu namjesti boot device na hard na kojem ti je windows.

15 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

(...) Cime si cistio PC?

samo nemoj reci "usisavacem".

Što ti imaš protiv usisavača? Oduvijek čistim usisavačem i savršeno funkcionira metoda.

14 godina
neaktivan

Evo upalio je odma sad sam na destkopu,dvije plocice su mi su mi vani da ih vratim pa da probam opet ili sta :D prva dva slota su mi slobodna jel..

14 godina
Choky95 kaže...

Evo upalio je odma sad sam na destkopu,dvije plocice su mi su mi vani da ih vratim pa da probam opet ili sta :D prva dva slota su mi slobodna jel..

Ocito jedna od njih otisla, isprobavaj jednu po jednu sto da kazem :D

14 godina
neaktivan

hahah pa to sam i ja konto probat cu pa ako nebude bila dobra dosta je 6 gb

imam samo jos jedno pitanje,imam jos dva kabla sa kucista HD AUDIO i AC 97 to je pretpostavljam za onaj zeleni ulaz za slusalice i ovo drugo nisam siguran,i neznam gdje ih trebam spojit..nisam htio bezveze ih ukopcavat..

14 godina
Choky95 kaže...

imam samo jos jedno pitanje,imam jos dva kabla sa kucista HD AUDIO i AC 97 to je pretpostavljam za onaj zeleni ulaz za slusalice i ovo drugo nisam siguran,i neznam gdje ih trebam spojit..nisam htio bezveze ih ukopcavat..

To ti je za front audio, mozes ubosti. Neznam koju maticnu imas, jer nevidim da je ova pod moj pc bas kao na slikama, ali HDAUDIO ili AC97 port bi trebao biti sa lijeve strane dolje. Imas manual, pa pogledaj koji port imas, navjerojatnije HDAUDIO koji je dolje lijevo negdje, ali pogledaj manual da budes siguran.

16 godina
Luka123 kaže...
Choky95 kaže...

To ti je za front audio, mozes ubosti. Neznam koju maticnu imas, jer nevidim da je ova pod moj pc bas kao na slikama, ali HDAUDIO ili AC97 port bi trebao biti sa lijeve strane dolje. Imas manual, pa pogledaj koji port imas, navjerojatnije HDAUDIO koji je dolje lijevo negdje, ali pogledaj manual da budes siguran.

+ povezana opcija u BIOSu (većinom postoji upravo zbog toga što MBO ne zna u kakvom kućištu će biti FrontAudio..)

- nije to 'onaj zeleni ..' nego front (audio) panel, ako kućište ima .. tad se tamo spaja (jer onaj zeleni je i na stražnjoj strani zalemljen na MBO..) :)

zapravo izlaz za slušalice (onaj zeleni) nije problem, stereo..) dok je mic zapravo različit.. a time i pinovi koji idu na MBO, zato su dva konektora ili su razlomljeni (tad moraš složiti po shemi mbo-front..) bais, +/-..

vrlo slično USB pinovima (zapravo svim pinovima) pa i power-reset... obično se nalazi bliže audio chipa (na dijelu oko vga izlaza) ali bi bilo bolje za žice da je prema unutarnjoj strani oko SATA portova.. umjesto nagađanja što je gdje.. imaš MBO-manual, sve je nacrtano (za tudume) i objašnjeno, dok na samoj MBO vjerojatno postoji natpis (ali može biti teže čitljivo..).

-ovisno o BIOSu/automatika.. ponekad može zezati kompletan audio ako nije spojeno, naravno zeza ako je pogrešno spojeno pa i ako je smao pogrešna postavka u BIOSu (jer je interno audio zapravo isti-spojen, front-back... 'ista stvar').

14 godina
ihush kaže...
Luka123 kaže...
Choky95 kaže...

+ povezana opcija u BIOSu (većinom postoji upravo zbog toga što MBO ne zna u kakvom kućištu će biti FrontAudio..)

- nije to 'onaj zeleni ..' nego front (audio) panel, ako kućište ima .. tad se tamo spaja (jer onaj zeleni je i na stražnjoj strani zalemljen na MBO..) :)

zapravo izlaz za slušalice (onaj zeleni) nije problem, stereo..) dok je mic zapravo različit.. a time i pinovi koji idu na MBO, zato su dva konektora ili su razlomljeni (tad moraš složiti po shemi mbo-front..) bais, +/-..

vrlo slično USB pinovima (zapravo svim pinovima) pa i power-reset... obično se nalazi bliže audio chipa (na dijelu oko vga izlaza) ali bi bilo bolje za žice da je prema unutarnjoj strani oko SATA portova.. umjesto nagađanja što je gdje.. imaš MBO-manual, sve je nacrtano (za tudume) i objašnjeno, dok na samoj MBO vjerojatno postoji natpis (ali može biti teže čitljivo..).

-ovisno o BIOSu/automatika.. ponekad može zezati kompletan audio ako nije spojeno, naravno zeza ako je pogrešno spojeno pa i ako je smao pogrešna postavka u BIOSu (jer je interno audio zapravo isti-spojen, front-back... 'ista stvar').

Sto ga kompliciras i kome to objasnjavas? Meni ili ovome? Boze ljudi...

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 14:54 (Luka123).
16 godina
Luka123 kaže...
..

Sto ga kompliciras i kome to objasnjavas? Meni ili ovome? Boze ljudi...

- što nije jasno?

- boldano. -dovojeno razmakom/odlomak.

- forum, možeš komentirati bilo što, bilo kome, postaviti pitanje, ponuditi odgovor.. Ispravljaš ili mi određuješ što mogu/trebam ili ne trebam? = odskakući ili prijavi, komentiraj, ispravi.

- dajem konkretnije upute (korisniku koji ne zna koji pinovi, gdje na MBO..) i da je to također povezano s opcijama u BIOSu. Dakle, dopuna tvog odgovora. Pogrešno? Ispravi.

- beskoristan quote.. odnosno što komentiraš, duljinu, točnost?.. nešto što ti smeta?

14 godina
ihush kaže...
Luka123 kaže...
Choky95 kaže...

Jel sam mu napisao da je za front audio izlaz?

16 godina

-i? jesam li rekao da nije, da nisi u pravu? ispravljao te? Pročitaj..

ako nije jasno kao forma, nastavljam na tvoj odgovor s plusom + .. i (važno) to je povezano s opcijom BIOSa, tj u biosu možeš odabrati dali je front audio ac ili hda.. pogrešna postavka= problem.. dakle to je dodatak tvog odgovora, BIOS, zato plus.. OK?

ostalo je odvojeno i odnosi se na zeleni.. nema veze s tvojim komentarom.

pa sad s čime se ne slažeš u postovima? može ispravak pa da korigiram..? uz napomenu na NHF, moji postovi su standardno teško čitljivi.. (my bad..) no ipak se može, ako pratiš kontekst.

14 godina
ihush kaže...

-i? jesam li rekao da nije, da nisi u pravu? ispravljao te? Pročitaj..

ako nije jasno kao forma, nastavljam na tvoj odgovor s plusom + .. i (važno) to je povezano s opcijom BIOSa, tj u biosu možeš odabrati dali je front audio ac ili hda.. pogrešna postavka= problem.. dakle to je dodatak tvog odgovora, BIOS, zato plus.. OK?

ostalo je odvojeno i odnosi se na zeleni.. nema veze s tvojim komentarom.

pa sad s čime se ne slažeš u postovima? može ispravak pa da korigiram..? uz napomenu na NHF, moji postovi su standardno teško čitljivi.. (my bad..) no ipak se može, ako pratiš kontekst.

Zato jer si mene citirao, sve sam mu napisao u kratkim crtama, netreba komplicirati. I rekao sam mu da pogleda manual da bude siguran. Ocito citas samo podebljano i u kratkim crtama.

I napisao si sve sto i ja da nadodam, samo si to rasirio u 10 nepotrebnih redaka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 15:34 (Luka123).
16 godina

-argumentacija?

-tebe se ne smije citiriati .. ili je to razlog za TD-neslaganje s odgovorom? LOL. Opusti se.. i gledaj strukturu quotanog, upravo zato jer je tako formatirano i namjerno odbrano..

tvoj quote, sadrži njegov quote.. a boldani dijelovi su ono što ide u odgovorima, kao rekurzivna funkcija koju svaki programer može slijediti.. :) ok kompliciram, editor nije neko čudo hajteča pa ..

no nije mi jasno, ne slažeš se s čime? sadržaj, ispravak.. ili samo činjenica da sam quotao tvoj post? :)

edit2- - na edit: :))

-ponekad je potrebno proširiti odgovor. Ne slažeš se? OK. :)

edit 3:.. sad quotam sam sebe (jer tebi to recimo može smetati) :)

ihush kaže...
Luka123 kaže...
..

Sto ga kompliciras i kome to objasnjavas?Meni ili ovome? Boze ljudi...

- što nije jasno?

- boldano. -dovojeno razmakom/odlomak.

- forum, možeš komentirati bilo što, bilo kome, postaviti pitanje, ponuditi odgovor.. Ispravljaš ili mi određuješ što mogu/trebam ili ne trebam? = odskakući ili prijavi, komentiraj, ispravi.

- dajem konkretnije upute (korisniku koji ne zna koji pinovi, gdje na MBO..) i da je to također povezano s opcijama u BIOSu. Dakle, dopuna tvog odgovora. Pogrešno? Ispravi.

- beskoristan quote.. odnosno što komentiraš, duljinu, točnost?.. nešto što ti smeta?

- jer možda nije jasan odgovor. Ne, ne odgovaram tebi, odgovaram osobi koja je postavila pitanje ili nekoj trećoj osobi koja možda naiđe. OK?

odnosno, nadalje je interna korespondencija (pa i spamanje teme) između naših ..(čega?..) postova-stavova .. što je ovo?

- no i dalje mi nije jasan TD.. ispravak? Ispravi ako se ne slažeš.

edit4: .. a 10 nepotrebnih redaka, pa računaj ovako, quotao si nepotrebno moj odgovor (besmisleno, odnosno što quotaš-ispravljaš? na što referiraš? tome služe quotanja). I tad ovo kreće. Ako je moj odgovor nepotreban, pa što, odskakući-ignoriraj. Ostatak je samo tvrdoglavost (moja). OK? Argument neki? Ili barem prijavi.. nešto/nepoćudnost i sl.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 15:50 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice